én speciel (már sokszor írtam) a fundát veszem a fő csapásvonalnak, és ehhez a TA egy ráspoly amivel reszelgetem a dolgot :)
ha megvan a fő irány fundában ami számomra a hosszabb távnak felel meg ,akár éves távlatban is , akkor a napos gyertyák jeleire próbálom optimalizálni a kereskedésemet, már ha sikerül, mert itt valahogy a tudatos építést elemeiben szokta szétzúzni a politika a kiszámíthatatlanság.
csak pár példa : MOL kötvény visszavásárlás vs mégse vesszük vissza
OTP devizamentés Csányiék eladása vs mégse mentés, másra kell a pénz
és van rengeteg ilyen.....
Mo-n mostanság kimerül a trend 3-4 nap menetben, ami elég is számomra, hisz nem bízom a hozzáállásból fakadó dolgok miatt a józan ész rv szekciót emelni képes mivoltában, sikerült elcsipnem lefelébe vagy 700pontot, felfeléből kiráztak, de erre már nem is kapaszkodom innentől, a következő kör az én olvasatomban ismét a short, ezt próbálom lekereskedni
oppp :) és egy észrevétel :) a long mindig kifizetődőbb ezt mondod, nahh kérem szépen ebben én olyannyira nagyon nem vagyok biztos, csak tekints vissza akár Mo. , akár nemzetközi viszonylatban, gondolj azokra akik magasról ülnek otp, matáv avagy mol ban, akik felszáltak a shanghai expresszre azok beza 3év távlatában is csúnya szitkokat morzsolgathatnak a fogaik között