Jó jó de ez csak két kivánság:-) Először le aztán fel. De mi lenne a harmadik:-)
Esély mindig van. Nem olyan nagy célár az csak 10% az meg szvsz nem mondható egy nagy elmozdulásnak. Ha mikulás is úgyakarja elhozza:-)
Jó jó de ez csak két kivánság:-) Először le aztán fel. De mi lenne a harmadik:-)
Esély mindig van. Nem olyan nagy célár az csak 10% az meg szvsz nem mondható egy nagy elmozdulásnak. Ha mikulás is úgyakarja elhozza:-)
én kívánságom az lenne hogy 14.000 lenne év végére....
aztán onnan mehetnénk fel felőlem 18.000 - 20.000 -re is ha úgy adódna....persze ilyen a mesében sincs...hogy ez valóra váljon....de azért kis esély tan van rá.
USA meg hányadik napja is esik folyamatosan ?
szerintem ha nálunk is törik valami támasz ..holnap mondjuk..akkor megyünk ismét a 15.000 felé.
Kicsit mérges vagyok, 900 fölött álltam eladáson, nem jöttek fel értem, pedig szépen hozott volna ma. Na mindegy, a meglévőek is termeltek azért(sajnos csak virtuálisan), persze lehet hogy holnap már megy a levesbe a mai haszon, 2 napot nem bírunk esni egy héten egyhuzamban. Lefelé sajnos csak esegetünk(ma azért elég szépen), fölfelé viszont rakéta van mindig. Talán holnap nem lesz. Annak örülök hogy sokat tisztult ma a kép számomra, ma volt időm, elég jól belőttem a szinteket az elkövetkezendő napokra, talán meg van a stratégia.
Jé bezártunk! Ugy beletudok feledkezni az olvasgatásba. A piac meg megyeget közbe. Waszi a pozinak jót tett a mai nap, a kedvem is jobb:-) Nem hagytuk még el a veszélyes zónat.
Most nézem magyar piac milyen kackiásan tartja magát.."
Waszikám betyárosan álljuk a sarat. Kicsit aggaszt az ami futi megérkezett ezzel a támaszához. Ha innen pattannának lenne itt káronkodás. Olyan közel az a short setup de nem akar megvalósúlni.
A barom nagy baj az valós...ugye hitelből működött sok sok 10 éven keresztül annak most itt van a vége,amikor pörgött a gazdaság (nem feltétlen nálunk)az adósság akkor sem csökkent,most mitől csökkenne a hitelállomány? Egyszerűen nincsen rá megoldás,mert ugye elinflálni lehet,de a hiteleket nem így szokták csökkenteni,mellette ugye az infla mkinek rossz lenne a kevesebbet érő értékkel.
Ki kellene mondani amit a vak is lát hogy ez a pénzrendszer nem működik...ennyi volt,lehet ezt még foltozgatni,de olyan kölcsönök vannak hogy visszafizethetetlenek.Teljesen elszakadt egymástól a pénz és a valós gazdasági teljesítmény,és ez már javíthatatlan,de kíváncsian várom rá a megoldást,bár évek óta senki nem mond ezzel kapcsolatban olyan okosat aminek értelme is lenne :(
Most nézem magyar piac milyen kackiásan tartja magát..
Waszi
Én nem vagyok ilyen szigoru velük, bár merre nézek hozzánk képest giga gazdasági hatalmak hasonló helyzetben vannak. Akkor szemetszúrna ha máshol menne a dőzsi itt meg ez alakulnaki. De ha én jól látom ami ugye erősen kétséges, akkor baromi nagy baj van a világban. Ez még nem is lenne olyan nagy baj az igazi baj hogy nemlátja senki a kiutat. Volt egy remek felfutás amit a keleti régiók kifosztása eredményezett az ázsiai gyártási kapacitás kihasználásával. Szvsz egy korszak végetért. Csak ezt még nem tudatosult. Amit ismételgetnek a stabilitás, stabilitás. Nekem ez azt mondja inog a hajó.
Én úgy emlékszem múlt héten szépen megrántottak bennünket,nyert a bux ezer pontot,ennyivel kevesebb lesz a zakó..Oti meglepően ragaszködik a 3as kezdéshez.
KIlincs kollega én is büszke vagyok gyurkára hogy mnyp vagyont le tudta úgy nyúlni hogy mos már magassabb az államadósság mint ezt megelőzően..és hát az országnak mindenképpen fizetnie kell a hiteleket,bár ez egy véget nem érő pontosabban folyamatosan növekvő teher a hitelből való finanszírosá miatt,de sebaj mi már csak ilyen úriemberek vagyunk :( Csak ez már nem hazafiság hanem balfaxság,kíváncsi vagyok hogy mit szeretne még ez a szélhámos brigád eladni hogy törleszthessük az államadósságot,mert nem vagyok benne bizti hogy nem jár ilyesmi a kobakjukban.
Mi ez a dacoskodás, miért nem megyünk már a pokolba??
Dijjazza a piac hogy mikor a világ kormányai szivják fel a nagy hiteleket mert már úgyis mindegy, akkor mi törlesztjük az adóságot:-) Két papirral nehéz egyensúlyt teremteni a kirakatban.
Sziasztok
Egyelőre felülteljesítünk, az elemzők is arra számítanak, hogy az első pozitív hangulatú külföldi napon megrántanak mindent, amit nem is lehet kizárni. Ugyanakkor azt is biztosra veszi mindenki az IMF-fel való összeborulás után, hogy megúsztuk a leminősítést. No de mi lenne akkor, ha mégsem, és még ehhez jönne hozzá egy eső külföld(jelen állás szerint amcsik, DAX igen csak billeg)? Még ha egyelőre úgy tűnik ennek kisebb a valószínűsége, érdemes nyitva hagyni ezt az ajtót is.
szerintem is ez van.--magyarországi IMF rally megvolt csütörtökön..azóta meg újra a válság következő hullámával van mindenki elfoglalva :) célár 14.000
BREAKING
Existing-home sales up 1.4% in October
ugyan csak hangyanyit jobb az adat az elozonel, viszont csokkenest vartak, tehat elvileg mehet az up.
Hát itt esni csak a kamattartalom esik. :-)
Bankpapírosunkban nagy a vételi kedv...
Bennünket meg olyan szépen felhúztak múlt héten hogy csak na,és most is sikerül -1% magasságában lenni,bezzeg szegény daxli közel -3% magasságában van...bár igaz nekik nincsen matolcsijuk :)
Bud annak az öröme megvolt pénteken. Szvsz a világ tréderei azon vakaróznak hogy ebből a kátyúból hogyan mászikki a világgazdaság. Pánikolnának de akkor kinek adják el azt sok remekcég papirját.:-) Amik remélem tetőznek és belekezdenek egy tisztességes koriba. Szépet mentek az elmúlt hetekben. Mi vinné őket tovább? Az adósság plapon?:-)
Hello
nemtudom..a rádió mondta hogy megállapodást indítottunk hivatalosan az IMF -el...annak ellenére semmi happy nincsen mát...USA megint nagyon be van rezelve :-)
Molly is boldog hogy erektálhat a nagy semmire :D