Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#328898 Atesz11 Előzmény: #328896

Azt a rohadt életbe!

Sok ilyen van sajnos.

Ennyi idősen,ekkora nyugdíjjal...........

Mire elérem a nyugdíjkorhatárt,közel 70 lesz,ha nem éppen annyi!......

Bár meg is kell élni.

#328896 Amatoregy Előzmény: #328893

a szomszédom 42 éves, a felesége 40. Mindketten "normál" nyugdíjasok. Az egyik oktatott a fegyveres testületnél, másik 24/48-ban videokamerás szobában ült és onnan vezényelt.

A nyugdíjuk több mint 240 E Ft. Erre fizessek?

Ja külön-külön annyi...

Gondolatok a mnyp vs bux-hoz

#328895 Amatoregy

Szóval,

azt mondják, hogy:

ha infláció alatti hozam volt, azt az átlépők részére megtéritik. (Honnan számolják? 10 évre visszamenőleg, 2010-es év, belépéstől számolva?)

ha el lehetetlenítik a pénztárakat, akkor ki fog benne maradni. Ki zárja ki magát szándékosan?

Ha nem lesz új befizetés É S arra vagy kényszerítve hogy átlépjél, akkor a pénztárakat mi motiválja, hogy tovább működjenek?

Ha berágnak és ráöntik a piacra (értsd mindenben beállnak alsó limitre, majd a következő nap múlva is azt teszik, meg azután is) akkor kifogja ezeket megvenni?

Ha az 5000-es otp-t és 20.000-es mol-t 10 nap múlva eladják féláron, akkor a tagnak fele pénze lesz, amit átvihet.

Ha viszont fele pénze lesz, akkor az infláció alatti hozam, vagyis arra kipótolják.

A tag nem sokat veszít, mert 10 évre visszamenőleg 10 év átlagában infláció körüli hozamokat értek el.

A tag nem veszit, mert kipótolják. Viszont miből fogják kipótolni?

Tényleg miből is?

#328893 Ibiza Előzmény: #328884

megy a vakítás... ugrasztják a jobbágyot..

önkéntes lesz az átlépés és nem kötelező a magánnyugdíjpénztár..ahol szétrabolták a pénzt.. és szép költségeket számoltak el... nem véletlenül lázadozik a sok széparcú..

Magyarország kérte eut a költségvetési hiányba ne számítson bele a nyugdíjpénztárba fizetett pénzeket..

szerk: ez off itt!!!!

Huhh, sok mindent írtato…

#328892 Ricsi

Huhh, sok mindent írtatok...

Nem adhatja el, ha működni akar. De nem akar, mert nem lehet.

Józsi! Azt gondolom, ez a pénz kell valamire, az rv-ben levő pénz pedig nem hasznosítható, így ha más nem, az állam majd kiszórja.

És én azt gondolom, ez nem annyira befektetőbarát lépés, ezzel könnyen elképzelhető egy leminősítés.

#328886 banyaiz Előzmény: #328877

Nem adhat el annyira szigorú a szabályozás, meg van szabva, hogy beérkező járulék portfoliótól függően hány %-a megy kötvénybe , részvénybe , abból mennyi a belföldi papír. Addig ott is van amíg a tag nem lép ki a pénztárból. Aztán, hogy az állam ezekkel mit kezd az más történet.

#328885 pruntyoke Előzmény: #328877

igen..ez utóbbit már kikövetkeztettem..

én viszont nem biztos, hogy nem ítélném el..még nem igazán látom a 10-20-30... éves következményeit ennek..túl azon, hogy a mai pályakezdők nem biztos, hogy számíthatnak majd bármiféle nyugdíjra..viszont akinek már 10-15 éve van magánnyugdíj pénztári tagsága annak mi is lesz a befizetéseivel??..félek, hogy el lesz sinkófálva.. :((

most még majd magyarázzák a magyarázni valót és azt mondják, hogy nem vész el a befizetés..de jönnek majd a nyugdíjas éveik a most középkorúaknak akik rendesen befizettek annak idején a magán nyugdíjba és az éppen akkori kormány majd vonogatja a vállát..hogy sajna nincs mibül.. :((

#328884 hosszhuszár Előzmény: #328880

Olvastam......

Azt gondolom, hogy a kormánynak, csak elszámolható adatnak kell a mnyp kassza...

Nem adnak el semmit értékpapír transzfer.....szerintem....

Szerk:

ettől függetlenül érdekes döntés....

Nem volt átjelentkező, gondolom....

#328881 Waszeitung Előzmény: #328879

Sztem már akárhol olvasható,hallható a kormány terve,olyan feltételeket szabott hogy ne legyen érdemes maradni a zembereknek a mnyp nál,aki nem jelzi hogy maradna azt automatikusan léptetik át...

Lássuk hogy ezzel hány ezer pontos zuhé lesz a magyar piacon.

#328880 Ricsi Előzmény: #328879

Te elolvastad, mik a mai hírek? Én most értem haza, végiglapoztam őket, és majd leestem a székről.

Milyen rendelkezés az, hogy ha én mnyp tag karok maradni, akkor a munkáltatóm fizet utánam nyugdíjjárulékot, viszont én azt sosem fogom megkapni. Mert kiesek abból a rendszerből.

Ezt nyilván senki nem fogja választani (főleg, mert arról kell nyilatkozni, hogy maradni akarok, és nem arról, hogy át akarok lépni). Így mindenki kilép onnan, az mnyp megszűnik létezni. Ha pedig ez így lesz, kit fog érdekelni, mit szólnak a volt ügyfelek.

Én most ezt baromira nem értem, hogyan gondolják? Mondjuk rettenetesen nem érdekel a téma, úgysem fogok nyugdíjat kapni (én legalábbis erre számítok), csak a tőzsdei árak miatt érdekel a kérdés.

#328877 Ricsi Előzmény: #328875

Azért én még magyarázom:)))

A pénztáraknak rengeteg rv-je van, amit, ha úgyis elveszik tőlük, miért ne adnának el? Hátha még működési költség, meg mittomén milyen ügyeskedős számlázással kimentenek onnan pár forintot a vezetők maguknak.

És tudod mit? Nem is nagyon ítélném el őket ezért...

#328873 Ricsi Előzmény: #328872

Amikor valaki elad mondjuk 500 kontit, és nem érdekli az ár, ő el akar adni, és ráönt a piacra ennyit. Ezzel igencsak leveri az árat.

#328872 pruntyoke Előzmény: #328870

én mindig átsiklottan az "ÖNTÉS" szón mikor valaki itt a fórumon írta..

az pontosan mit jelent..mert nem tudom kikövetkeztetni a kontextusból..

köszi :))

#328870 pepe01 Előzmény: #328855

Ha jól értem, mivel a kormány szeretné a pénzt felhasználni ezért a magyar rv-csomagokat értékesíteni kell néhány hónapon belül.

Na akkor megmutathatnák, hogy kell igazán önteni.

#328868 akpo7 Előzmény: #328838

En elobb longot zarnek holnap 22k felett, mert ledoglott a net 4.25-kor es nem tudtam zarni semmilyen pozit, amit akartam...

Ha magánnyugdíjpénztár l…

#328855 Alex74

Ha magánnyugdíjpénztár lennék, megmutatnám a világnak, hogy milyen hatása volt ennek a bejelentésnek a magyar tőzsdére. Mondjuk holnaptól egészen addig amíg a kormány nem változtatja meg az álláspontját.

Mindenki értse úgy ahogy akarja...