A transzparenciáról by E-Star Alternatív Nyrt on Tuesday, October 25, 2011 at 2:00pm Gondolom, abban egyetérthetünk, hogy egy cég megítélése nem egy nap, hét vagy hónap feladata, hanem éveké. Ezért vigyázunk mi is arra, hogy a szakma és befektetőink által a tőzsde egyik legtranszparensebb cégének tartott E-Star továbbra is megőrizze értékeit.

Mi úgy látjuk, hogy a transzparenciánk önmagában nem csökkent, azonban mostanság azok a hírek, amelyek negatív percepciót kelthettek, felerősödtek a válságban, a valós hírek pedig elsikkadtak. Persze elismerjük, nekünk sem sikerült minden elképzelésünket percre pontosan megvalósítani. Való igaz, például 40 nappal később, július 12-én sikerült „csak” pénzügyileg lezárni az EETEK tranzakciót. Ez azonban egy ilyen léptékű ügyletnél, amikor megduplázódik a cégméretünk, egyáltalán nem szokatlan. (Ehhez kapcsolódóan is a Q1 és Q2-es zárásunk is kicsit csúszott a rendkívül bonyolult adminisztrációs és számviteli háttér miatt). Az ilyen tranzakciók egyébként sokkal, de sokkal tovább szoktak tartani …Néhányan azonban elfelejtik, hogy egy ilyen esetben mi a fontosabb, hogy csúszik az adminisztráció vagy, hogy megduplázzuk a cégméretünket:-)?

Az EETEK akvizícióval kapcsolatos szeptember 1-i közleményünk például úgy tűnik kissé elveszett a világvége hangulatot tükröző gazdasági sajtóban, pedig abban szerepelt minden lényeges információ a tranzakcióval kapcsolatban. Egyébként egyetlen vagyonelem teljes eladásának zárása nem történt még meg, de erre is van megkötött szerződésünk, azaz a teljes zárás elérhető közelségbe került, a tranzakció hasznait pedig már a harmadik negyedévben is élvezhettük. Aki tehát kicsit a külcsín mögé néz, az láthatja, hogy nem valós problémákról beszél a sajtó, hanem gerjesztett ügyekről.

Ugyanígy, ha mondjuk egyetlen román projekt csúszásban van, akkor sokan hajlamosak elfelejteni, hogy sok évig minden egyes, de minden egyes projektünket határidőre befejeztük. Ha valahol véletlenül nem, akkor az nem véletlen, nem csak rajtunk múlik.

Ami egyébként meg Gyergyót illeti, arra nem is érdemes hivatalosan reagálnunk, mert a portfolio meglepő módon egy nem ellenőrzött hírt adott ki, a magyar olvasók számára gyakorlatilag tavaszi-nyári információkat állítottak be „aktuális hírként” 2011 októberében. Tavasszal még mindenki attól félt, hogy felmegy a távhő ára, ezért jelezték leválási szándékukat. Ma már ez nem kérdés, mivel az árak nem emelkednek az önkormányzat támogatásának köszönhetően és amúgy jogi lehetőség sincs rá.

Lehet, hogy időnként becsúsznak hibák a jövőben is az üzletmenetünkben és a kommunikációnkban is. De abban mindenki biztos lehet, hogy az E-Star egy nagyon határozott nyomvonalon halad, amiről nem engedi letéríteni magát. Biztosak vagyunk abban is, hogy előbb-utóbb nem a farok csóválja majd a kutyát és ismét a tények és nem futó percepciók alapján ítél majd a külvilág. Mi tesszük a dolgunkat, óriási tempóban haladunk, talán ezért is csúszik be egy-két baki, de házon belül ez a tempó a „business as usual”, és ezt kívánjuk tartani ezután is!

Bocs a hosszú válaszért, de ezeket el kellett végre mondanunk:-)!

forrás:

https://www.facebook.com/notes/e-star-alternat%C3%ADv-nyrt/a-transzparenci%C3%A1r%C3%B3l/185862368159856