Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

gdp 2

#832284 Spade Előzmény: #832283

A magyar az mindig rebellis nép volt és az ma is ezért faszság amit kertész mondott a genetikus alattvalóságról. Most már csak az a kérdés h mi ellen kell rebellisnek lenni. Ma és az elkövetkező 50 évben nem OV a fő ellenség hanem a dípsztét.Azért írom most már keményen ezt mert herceg foruma hamarosan megszünik és h átadhassak infokat látásmódokat gondolkozásmódokat azoknak akik hajlandók dolgoknak utána nézni és gondolkodni. Mindenkinek azután a saját felelőssége ha mégis hagyta magát átbaszni és mégis az következett be amit mindig is tagadtak neki, releváns ujságok szervezetek stb és amit soha nem is hitt igazán. Nem hitte mert éppen ez is volt a cél a dezinformásció a zavarkeltés.

Tehát a dípsztét az ami az egész európai civilizációnkat fenyegeti. Bizony már 100 éve legalább 50 milla migrit akarnak behozni ezt már Coudenhove-Kalergi gróf leírta, sőt Jászi Oszkár is mégpedig azért h egy kevert civilizációt hozzon létre persze úgy is mondhatjuk h no civilizációt mert ez mint a monarchiában is az oszd meg és uralkodj alapján könnyebben uralható nagyon kevesek nagyon kis elit által (habsburgok) .Ugyan ezt akarják megvalósítani az eu-ban, de az usában is végső soron. Tehát túl kell nézni Ovin garanmcsin mészin stb. mint a távcsővel a Magellán felhőn ha a mögötte levő galaxisokat látni akarjuk A nemzeti államok ebben a kontextusban azt jelentik h nem dípsztét állam, a kereszténység azt jelenti h ne muszlim stb. Az h ne jöjjön migráns a dípsztét elleni lázadás magyar részről és nem szükagyú faszság ahogy sokan hiszik az emberek nem hülyék és ha nem is tudják igazán megfogalmazni de érzik h ez nem játék. A magyar politikában pedig a törésvonalat éppen ez okozza h valaki akar migrit illetve mengedi vagy ellenzi, és ettől nem hülye hanem éppen h értelmes. A migri az magyar sors és létkérdés. Migrik márpedig vannak nem OV találta ki h lenyulja az országot, el lehet menni németbe vagy svédbe meg lehet őket nézni meg lehet őket fogni h valóságosak-e de Bihácsra is le lehet menni és tapasztalatot szerezni aztán dönteni h mi van ha ebből kapunk több százezret ami meg is lehet pár hónap alatt, miből tartjuk el őket majd lakásokat kell nekik biztosítani legalább is lakhatást az eu kikényszeríti, a szar csok biztosan ugrik, de h ettől a kisdiplomás kisnyugdíjas kisember még szarabbb helyzetbe kerül az egészen biztos. Ez ennyire egyszerú dolog. De mindenki felelős a döntésért aztán neki kell megmagyarázni az utódoknak h elkurtuk mert nem hittük ?


gdp

#832283 Spade

A gdp adósság stb. módszertanát az eu állapítja meg, És bizony korrigál is számokat ha úgy itéli meg lásd magyar adósság megemelése az államháztartási körön belüli hitelekkel. Nyilván lehet kicsit trükközni a kosárkákkal de mégis a módszertan lefektet egy futópályát amin a 100 m-t le kell futni és mérik az időt. Lehet h valaki a legmodernebb hájtech cipőben futja ezért előnyben van mások mezítláb de a pálya adott a távolság is, az idő meg a teljesítmény. Tehát itt minél jobb időt fut valaki annál jobb a teljesítménye azért nagyon is relevánsok az adatok. Ez a pálya most kb. ez a pálya volt gyurci alatt és már nagyban antal alatt is, a számsorok meg visszanézhetők. Ezért mondom h csak a GDP számít mert az összes többi társadalmi alrendszert csak sokkal "puhábban" lehet minősíteni mindig előjön az "egyrészről de másrészről értékelés" aztán végül a homályba burkolózik ez egész és a vélemények (saját tapasztalatok) alapján fragmentálódik. Ezért a GDP (az összgazdasági aggregált teljesítmény) az isten mert az fog lesugárzódni a többi társadalmi alrendszerbe (csak a megtermelt kolbászt lehet megenni). És a leszivárgás látható hiszen pl. a válság idején munkanélküliség volt most meg munkaerőhiány van, a bérek ütemesen emelkednek stb.

Rákóczi népe

#832282 phiona

Nyuszi sokszor a fejemre olvassa, hogy idealista vagyok, Rákóczi népét látom abban, ami valójában kádár népe.

Nem mentegetek, hogy nehéz néhány szóban hogy igazam van, de tényleg az (mármint nehéz, meg igazam is van persze).

Felveszem a szálat az előzőből. A Rousseau-i társadalmi szerződés idea alapján egyenrangú felek szerződnek: állampolgár adja a hozzájárulást (adó stb), állam adja a dolgát képező juttatást: biztonság, oktatás, eü, közutak stb. Ez hűvös és korrekt viszony, DE felnőtt embert feltételez.

Azonban nálunk az, hogy valakiből FELNŐTT váljék (a szó nem biológiai értelmében) baromira korlátozott volt. Az érettséget nem a rendszer termelte ki, hanem a régi polgári és „nyugati”, ellenálló nevelés, kiben-kiben az olvasottság. Abszolút egyéni termék, és Bibó-módra alulról jövő. Aki megjárta ezt az utat és érti ezt a nyelvet (itt nyuszi és rbbaj leginkább, de koffein és a többiek is) biztos alapokon állnak, a többiek sodródnak. Félrevisz téveszméket felnagyítani, tévutakat követni, de ami a lényeg: érettség kellene kezelni az „állam és én” kérdését.

Az összes félrevitel, ködölésnek bedőlés nem önhiba. Minden állam érdeke a buta polgár, annyival könnyebb sarcolnia. Nálunk nagyon rövid volt a polgárosodás kora a monarchikus együttélésben és durva volt a restauráció. Annál mélyebbek voltak a hűbéri gyökerek, amikhez OV visszanyúlt. Nem kádárhoz nyúlt vissza, mélyebbre. Átnyúlva a kádári szülőkön, vissza a nagyszülői pusmogások terepére: akkor minden jobb volt. És igen, mert megmondták hogy mit gondoljunk (nem hogy az államról – ugyanmár) hanem úgy egyben, mindenben, a honnan-hovára, és akkor persze Isten. És az ő Istenük természetesen – mármint a hatalomé, ami ma ilyen kifordítom-befordítom, a HIT-es Némethé is, meg Slamóé is, meg bárkié, lényeg hogy szopd be hogy kereszténydemokrata.

Az ember kurvára elveszett tud lenni a világban, pláne ha nem végzett sok iskolát és nem jön tápláló családból. Az ember nyugalomra, egyensúlyra és biztonságra törekszik, ezért szereti az ezt ígérő, energikus politikust. Ettől nem kádár népe, akárki népe ilyen.

Viszont. A magyar nép a történelemben számos alkalommal bizonyságát adta, hogy ha borul a bizalom és baromba vették, ölre kel. Érzelmes és jóhiszemű nép, de csak 1 fokig megvezethető. Ha szakad a cérna egységbe kovácsolhat a sok sérelem, mint Rákóczi népénél anno. Egyre látványosabb a narancsosok szakítása és a nem felnyalók süllyedése, még közel 10 milliós a nemzet, el fog jönni a kritikus pont. Ez a nemzet a legkivérzettebb időkben sem volt gyarló, és idegen az identitásától hogy a 21. században legitimáljon középkori rablásokat, mókásan elavult kommunikációt…

Majd ha lesz biztos állás, szolgálati lakás (és nem stróman Garancsi vackait akarja CSOK-ban megvetetni Vikror), majd talán lesz gyerek is. Nem csak magyar gyerek külföldön megszületve.

Majd ha lesz esély az oktatásra, képzésre, és nem a félműveltekre irányulva (heggesztő leszek – minek leszel heggesztő már heggeszt a gép magától) akkor lehet mondani hogy korrekt az állam – jelenleg a szavazó analfabétáit gyártja, rásegítve a Jóistenes szállal, aljasul.

„Csak a GDP számít” vicc jeligére: nézni kosárka tartalmát, manipulációt, pénzpiaci angyalok és főleg újságírók nem mutattak még be direkt jegyet a mennybe (ebben a szektorban mindenki eléggé meg van véve általában, arra is, hogy naivok másokat vegyenek bűnbaknak – lehetőleg olyan történelmi cuccost, amin nincs mit számonkérni, szemben a jelenlegiekkel)

népességfogyás aktuális

#832281 phiona Előzmény: #832278

Statisztikában hinni? amit nem te hamisítsz? Magyarországon? :-) Amúgy nyilván a versenyszférában több a nő, az állami vízfejet most erősen meg is vágták, meg előtte is.

Nemzetközi tendenciák is erősen egyezőek a hazaival (a késleltetés-tologatás, egzisztenciális okok, beleértve a kényelmi okokat is, szkepticizmus stb) ebben is a nyugathoz húzunk, de erősebben.

Volt budapesti úm jó gimnáziumban érettségizett osztály, 38 fő, 26 lány, ma 30-31 évesek. A 26 lányból 1 lett anyuka a 20-as éveiben, 2 kisgyermeke van, a férje jól szituált családból jött. Egy másik lány külföldön, alig az orvosi praxisa beindítása után szült,ott. 24 lány máig sem anya, egy részük stabil párkapcsolatban él, de a párjukkal közös (értelmiségi) fizetésük is épp a megélhetésre elég. Multi se fizet jól, azért van itt. Vidékre, olcsó bérleménybe nem mehetnek, mert ott nincs közös nevezős, megpályázható munka. A bérleti díj és a rezsi után alig valami marad, szeretnének gyereket de még nem fér bele. Sok aki társtalan, visszajött a társkeresésbe a pénz keserű íze. Diplomás kis csóró nem pálya, a kitömött meg nem feltétlenül vonzó. Akaratlan súlyok nehezednek az elköteleződésre.

Anno a szülők nemzedékében még volt szolgálati lakás, volt biztos állás. Ma a CSOK-ban is csak a kétségek: bevállalok 2 gyereket, de ha nem jön össze? ha megszívat a bank mint a devizahiteleseket? ha megszívat Orbán? megyünk hajléktalannak akit begyűjtenek? És: „nem értek ehhez, mi ez az egész???” – kérdezi humán értelmiségi.

Hát olvtársak, így köszönt be nálunk a kapitalizmus, OV versus a magára hagyott, szaporodásában is visszafogott ember. /folytatom a következőben/

népességfogyás aktuális

#832278 TrendMan

https://index.hu/belfold/2018/11/20/gyermekvallala...

Na ja! Egy nő többnyire azért van Budapesten, mert vagy tanul vagy egy multinál dolgozik jó pénzért.

Ki lehet jelenteni, hogy a versenyszférában kevesebbet szülnek a nők És a fogyasztói társadalomban. És a számítógép előtt.

Mellesleg érdekes lenne egy statisztika az alapján, hogy egy nő a verenyszférában dolgozik vagy az állami szférában.

by Várkonyi Gábor: "Szom…

#832206 Koffein Előzmény: #831813

by Várkonyi Gábor: "Szomorú, hogy az újságírás így működik a G7-nél. Történetesen közelről ismerem ezt az ügyet. Az én cégem vette meg tavaly az "első" nyereményautót. Egy talpig becsületes, szerény, fiatal családapa a nyertes. Jelentős segítség volt neki az az összeg, amit a C-osztály eladásából kaptak. Egyszerű dolgok voltak tervben, házfelújítás, hiteltörlesztés. Gyakran játszanak különböző nyereményjátékokon, és óriási szerencsével ismét nyertek. Tudom, hihetetlen. De ez történt, semmi több, és ezért tűzbe teszem a kezem, anélkül, hogy közelebbről ismerném a családot. A legsunyibb összekacsintós, irígykedős, tendenciózus kattintásvadász cikket sikerült belőle összehozni. Nem arról szól ugyebár, hogy milyen jó, hogy jó helyre került egymás után kétszer egy nyeremény, és ez milyen nagy és szinte hihetetlen szerencse, és örüljünk együtt annak, hogy egy egyszerű család anyagi gondjai sok sok évre lekerülnek az asztalról. Nem. Írjunk egy olyan cikket, ami a legalpáribb indulatokra hajt. Dühítő, és nem tudom magamban tartani a felháborodásom. Egy tisztességes embert/családot hurcoltok meg."

https://www.facebook.com/varkonyi.gabor/posts/1021...

Akkora nagy rend van már…

#832178 walex

Akkora nagy rend van már évek óta 2 hét alatt az országban, hogy már a közlemények se tükrözik feltétlenül a tényleges eseményeket. Erre nehéz szavakat talàlni:

https://www.kuruc.info/r/2/192090/


Erre is:

https://www.kuruc.info/r/2/192182/


Újabb idős embert vertek meg és raboltak ki.

https://www.kuruc.info/r/35/192188/


Rend van itt,kérem szépen. Hatalmas nagy rend. Aki mást mond, az Gyurcsányt és Sorost támogatja.

Nem a migránsok jelentik jelenleg a legnagyobb problémát, hanem az, hogy az ország egyes részei már élhetetlenek a közbiztonság hiánya miatt, sötétedés után pedig életveszély az utcákra kimenni.

re

#832151 tozsdenyul Előzmény: #832149

az európában mostanában aktívkodás közben lebukott orosz kémeknek legalább a fele konkrét (aktív) magyar segédlettel jutottak be, és járták be keresztül-kasul európát. Nemcsak hogy besegítettük öket (pl diplomáciai útlevéllel, vízumgyárral, állampolgárság adásával, éppen milyen szükséglet adódott), de erröl és benntartózkodásukról aktívan erösen hallgattunk a szövetségeseink felé. Akiket utána változatos támadások értek.

Már rég nem "kommunikációról" van szó.

Elkötelezödtünk fullra putyin mellett, a NATO ellenében, egyszemélyi döntéssel.

Úgy, hogy arról a lakosságnak, téged föleg beleértve, halvány segédfogalma sincs. Persze téged a gdp-n kívül más manapság nem is érdekel...

Találós kérdés:

Az orosz katonai hírszerzés és elhárítás (GRU) szinte egészében szervezetileg lebukott, több ezer ügynökkel, infrastruktúrával fel lett derítve. És ezt a kémjátszmákban szokatlan módon a nyugat meg is osztotta nyilvánosan.

Vajon hogyan történhetett meg ez a világcsúfság szegény putyinnal?

Azon kívül, hogy Benny hill szintre épültek le az orosz kémek a kontraszelekciónak köszönhetöen.

Vajon mi vezethetett ide?

Hagyjuk már a Bannon szintet, itt nem újságokról beszélünk, hanem szövetségi átkötelezödéséröl egy országnak. És lehet hogy neked tetszik az orosz segg nyalása, de az ország többsége a Nato-ra szavazott..

re

#832149 Spade Előzmény: #832146

Én nemtom lehet valami titkos malteros névjegyzék ahonnan mindig elő lehet húzni valami spant a vélemény alátámasztására.

Lássuk mit mond erről egy intelligens de nem orosz seggnyaló

"Putyinról Bannon azt mondta, szerinte Orbán az anti-globalistát látja Putyinban, vagy még inkább a nacionalistát. "Úgyhogy szerintem normális, hogy kommunikációt kezdeményez vele". Bannon szerint Oroszország nem jelent halálos veszélyt a Nyugatra, mert az orosz gazdaság mérete New York városának gazdaságával vetekszik. "Bármennyire is rosszfiúk az oroszok, bármennyi fegyverük is legyen, de arról az országról beszélünk, ami komoly gazdasági slamasztikában van"."

Nemtom miafaszér ez a rugózás az oroszokon malteroséknál és miérr szoptad ezt be ennyire, de távol van a kiegyensúlyozottságtól az biztos. És mondtam már h ne olvass sztem malteros bulvárokat hvg,444,rtl hanem nézd meg kik a tulajaik kik tolják nekik a lét, ha ez a mészi lapoknál fontos volt hidd el itt is az.

szerk.:

jah bocsika közben rájöttem a rugózás okára, az amcsik a románoknál ölükbe hullott gázt szeretnék teríteni a zeu piacon az orosz helyett és hát illik liberális gázt venni a pógároknak nem a diktátor típust, azt csak a saudi olajnál megengedett

A raak a mellyibe a para…

#832101 Láma Előzmény: #827405

A raak a mellyibe a parasztjaanak. Haa' mé' kő ilyen draaga zaarat szereeni egy kapura. Régi szép idők, mikaú még rigli vaút a kapukon. Meddig kínlaúdol még azza a zaarra Gázsi?. Nagyon ergya vagyol. Úgy laatom ee kee' küggyelek a csillagba tanúni. Mit laatol onnét more? Az ott haatú az udvarba egy kutyahaaz, vagy tyúkaúl? Ha van kutya, akkó ne kínlaúggyaa tovaabb a zaarra, keresünk maasik haazat. Ez úgyis itt a laposba biztos valami csaúrójé . Feemegyünk oda a dombtetőre. Ott laknak a gazdag parasztok. Haatha talaalunk ott fenn neked egy felhaazat.

-2 rádió

#832035 walex Előzmény: #832008

Pont most olvastam.
Hihetetlen, hogy mindent át kell tolni a szőrös pocoknak.

az oroszok mostanra megs…

#831925 tozsdenyul Előzmény: #831878

az oroszok mostanra megszegték az atomkorlátozó és leszerelési egyezmények jelentös részét, ezzel igen durván fokozva egy nukleáris katasztrófa kockázatát.

Az oroszok megszegték a vegyifegyver korlátozó egyezmények jelentös részét, és tömegpusztító fegyvereket vetettek be, többek között európában is. Amire a történelemben még nem került sor eddig.

És ha gondolkozunk, hogy mi ebben hol állunk?

Az európában történt tömegpusztító fegyver bevetése magyar segítséggel történt.

A briteknél novicsokozott ügynökök közül 1, a hollandoknál lebukott 4 ügynök közül 2, magyar útlevéllel járta európát. És a magyar fél erröl elmulasztotta tájékoztatni a szövetségeseit. Akiket utána vegyifegyverrel kínáltak.

Ezt a statisztikát extrapolálva, az európában mozgó orosz aktívum felét magyarország segítette be, a szövetségeseihez.

Természetesen mi a múltban is jövöben is mindig ártatlanok vagyunk, és sosem értjük hogy miért bántanak minket...

Teccettek volna gondolkodni, mielött 2/3-al támogatták a fasiszta autokrácia kialakítását.

Gyanítom a lakosság jelentös részét nem is zavarná (ha tudná), hogy magyarországot tömegpusztító fegyverek bevetésében tette társtettessé Deák ferenc. Két megye ellopása közben épp volt minderre idö. A Soros meg a malterosok megérdemelték amit kaptak.

Ja, Trianon is teljesen igazságtalan volt. Sok minden lehet még a jövöben is igazságtalan.

De a gdp nö. Mondjuk csak a visegrádiaktól való leszakadásra elég, de a lényeg hogy nö. Ez a lényeg. A 3. Vh felé rohanásban közremüködés nem érdekes.

5%

#831864 banyaiz Előzmény: #831783

Mi a helyzetünk ebben a játékban ellopni tőlünk nagyon nincs mit attól olyan nagy paráink nem lehetnek ipari kémkedésben . Bár egy Richter gyógyszergyárban biztos szívesen szétnéznének . :) Kevés ilyen van. Viszont a működő tőke baromi jól jönne, csak csordogál nagy ipari országokhoz képest. Van most ez a görög kikötőből vasúton gyorsan teríteni Európában a kínai árukat buli. Megvettek egy komplett kikötőt ott a kínai testvéreink. Ehhez kapcsolódna ez a Belgrád -Budapest vasút beruházás Balkánon gyorsan átvinni az árut. Vannak befektetések de ezek morzsák a nagy ipari EU-s országok- Kína kapcsolathoz képest.

Persze nekünk morzsa is sokat dobhat a dolgainkon . De szerintem egy kicsit túlértékeljük a dologban a dumának a jelentőségét. Mennyire udvaroljuk körbe őket és az mennyire számít a döntésnél. Persze értékelik biztos nyitottak vagyunk a bizniszre de azért attól nem hiszem hasraesnek elmondjuk 100 x ezt a keleti nyitást, és a haldokló nyugat dumákat. :) Ezt valószínűleg a megfelelő helyén kezelik.

5%

#831863 banyaiz Előzmény: #831783

Ezzel a keleti nyitással is feltaláltuk a spanyol viaszt, mint a nemzeti konzultációs kérdéseinkben szoktuk. :)

Kínának és EU-nak is érdekei vannak . Kína befektetne, terjeszkedne és mellette szeretne magas hozzáadott értékű termékekben egyre jobban nyomulni. Persze alapjáraton az áruinak piacot fizetőképes kereslettel.

Miközben EU-ban a nagy ipari országok érdeke Kínával kapcsolatban jó ha jön kínai befektetés a pénznek nincs szaga alapon. Jó ha Kínában el lehet adni termékeket pl német autókat hatalmas piac. Jó ha Kínában lehet olcsón termeltetni olcsó a munkaerő . Viszont van egy olyan para is ezzel párhuzamosan Kína nehogy lekoppintsa a fejlett technikákat és ezzel a magas hozzáadott értékű termékekben feljöjjön. Stratégiai ágazatokban terjeszkedés valahol para is tőke bevonási érdek mellett.

Ez németeknél, franciáknál, briteknél élő történés, ez zajlott, zajlik . Német iparnak mekkora piaca Kína jelenleg? Zúdítják oda a termékeiket. Kína pedig komoly befektetéseket csinált ezekben az országokban.

. A keleti nyitás mint esemény után sokkal a Leicester City PL csapat thai tulajdonosa zuhan le a helikopterével a meccs után. Nem esküszöm meg rá thai volt a faszi , de az rémlik . Kissé esemény után vannak a haldokló nyugaton a keleti nyitásban . Szép emlékű Kelet -indiai Társaság se ma dolgozott arrafelé. De Hong Kongot se ma alapították a kereskedők :) Ópiumháború se ma történt. Tea-ópium barterüzlet se ma lett tető alá hozva a keleti nyitásban.

Viktor b+ úgy tudja előadni ezeket dolgokat mint aki felfedezett valamit. :) Események után 100 évekkel. :)