Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#722251 rbbj11 Előzmény: #722242

az a baj, hogy nem átlátható történeti sorrendben a fórum felület :S Így sokszor kell ismételnem magam, vagy az olvasónak kell sokszor sokat visszalapoznia.

Most megtettem helyetted ;)

2751 2015.02.26 20:10 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím

Címzett: @rbbj11

2724 2015.02.25 20:10 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím

Címzett: @Bendeguz

2472 2015.02.11 22:34 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím

Címzett: @Bendeguz

#722192 rbbj11 Előzmény: #722188

rentokil 136-on zärult reggel, de erösen gondolkozom visszavételen még ma

133,77re beälltam visszavételre

#722188 rbbj11 Előzmény: #722186

raiff shortomat is zärtam, ki vagyunk bullosodva a piacokon, megse lesz korrekcio, amit värtam

ha olcso papirt kerestek: dreamworks ujra vehetö szerintem, en vettem

#722187 rbbj11 Előzmény: #722179

hät ezt nagyon köszi, ha nem irod ezt be, eszembe sem jut itt ellenälläs alatt venni, igy vettem egy nagyobb pakkot, amit el is adtam, a 40-töl tartok, de igy is 2% feletti biztos es egyszerü hozam 20 perc alatt, fantasztikus

#722186 matgab Előzmény: #722183

azért nem olyan drága egy bacardi, hogy a veszteségeimet fedezze...

Vagy egy láda bacardira gondoltál?

#722184 rbbj11 Előzmény: #722179

en +1%-on bele is vettem fél perce

40 felett zäräsnäl kitörhet, ott vedd vissza matgab!

SDRL-t pedig tenyleg add el :)

#722179 matgab Előzmény: #722174

"4,5 százalékos pluszban nyithat a Best Buy (NYSE: BBY). A befektetői figyelem az után élénkült fel a vállalat papírjai iránt, hogy a vállalat vezetői nemcsak egy 51 centes rendkívüli osztalék kifizetését jelentették be, hanem azt is, hogy a rendes negyedéves osztalék 21 százalékos megemeléséről, illetve három év alatt 1 milliárd dollárnyi részvény visszavásárlásáról is döntöttek. A vállalatnak emellett negyedéves eredményei is jól sikerültek. A legutóbbi negyedévében tisztított EPS soron (tény: 1,48 dollár, várt: 1,35 dollár) és a legalább egy éve nyitva tartó üzletek árbevételének növekedése (tény: 2 %, várt: 1,7 %) tekintetében is az elemzői várakozások fölött tejesített a cég." KBC

Úgy látszik ez sem tudja elkerülni a faktort...

#722174 matgab Előzmény: #722158

a kiindulópontod más:

H a egy részvény osztalékot fizet, akkor miért kellene az index értékének csökkenie? Azért mert a részvény árfolyama csökken? Az indexet nem arra használjuk, hogy mi a részvények átlagára, hanem , hogy milyen vagyon van az adott tőzsde részvényei mögött. Az osztalék kifizetése nem jelenti azt, hogy a vállalatok által eddig összehozott teljesítményt bármilyen oknál fogva csökkenteni kellene.

#722173 matgab Előzmény: #722159

Ha azt nézzük, hogy mikor volt 2000 a telkó, akkor még 200 ft volt az OTP és 4000 a MOL és 1500 talán a richter.. Tehát logikus, hogy ahhoz képest még nőtt is a BUX.

Az, ha valamelyik papír gyengén teljesít, azt kiveszik az indexből. De ez pont azt jelenti, hogy amíg esik benne van az indexben és egy jó részvény amíg a leginkább növekszik (az életpálya elején), akkor még nem tagja az indexnek.

Nem veszik el az oszti és nem is emeli az index értékét. Az indexszámítás azt feltételezi, hogy az oszti-ból pontosan az index összetételének megfelelő kosarat veszel.

#722159 rbbj11 Előzmény: #722155

szerintem rosszul lätod, mäsok az index szämitäsänak szabalyai, a telko felere eses egyältalän nem ugy hagy nyomot az indexben, ahogy leirod, hanem osztival korrigälva.

Es telko nem harmadolt, ne ilyen szük idöszakot nezz, nezd vissza bux-szal akkor, mikor meg 2000ft felettröl kezdett esni

#722158 rbbj11 Előzmény: #722155

igy van, elöfordulhatna, de mondom, miert nem fordul elö: ha kiesik egy rv az indexböl, akkor az "nem viszi magäval" az osztaleka miatti "korrekcios erteket", hanem egesz egyszerüen ujraosztjäk a megmaradt komponensek közt az index erteket, es a rv-t kiveszik. Pont ezert is ez az egesz csak egy "varäzsläs", az index mögötti semmi valos ertek nincs. De egyfolytäban felülteljesiti az öt alkoto cegek valos fundäs teljesitmenyet, hisz ami gyengus, kidobjäk azt kesz. Pont ezert pl. Citigroup jelentös sulya szinte eszrevetlenül tünt el az indexböl

Szal nem fordul elö, mert mire nullära menne egy ceg, addigra reg kivägjäk az indexböl. Ami esik, jellemzöen tävozik, ami felülteljesit, annak meg nö a sulya!

#722155 matgab Előzmény: #722154

Ha nem feleződne az index, akkor előfordulhatna az is, hogy már minden részvény csődbe ment az index értéke mégsem nulla...

Ha a részvény ára feleződik akkor az index értéke is feleződik.

BUX mélyen van, Igaz, hogy a telkó harmadolódott, de pl a Richter egyáltalán nem, az OTP szintén kb. feleződött, a MOL meg szintén feleződött (ha az OMV-s kirántást nem vesszük figyelembe).

Az index meg kb. a felénél van.

Okés, mondjuk annyiban igaz, hogy nem azt feltételezi az index, hogy az adott részvényt veszed vissza, hanem az adott index kosarának tagjait.

Így valóban előfordulhat, hogy mondjuk a 2 részvényből álló index közül az egyik osztalékot fizet mondjuk a 400-as telkó 100-at (másnapi árfolyam 300) , addig a 4000-es OTP nem fizet.

Az index értéke marad 40000.

Közben a telkó leesik 300-ról 150-re, és az OTP marad 4000, akkor nem 25%-kal csökken , hanem csak kb. 20%-kal...

#722154 rbbj11 Előzmény: #722150

sztem nem

az index nem esik utäna 50%-kal, épp azert, mert mär beépitésre került az oszti mértéke. Csak harmadäval esik. Ha nem igy lenne, bux sokkal-sokkal mélyebben lenne, hisz telko, aminek nagy sulya volt, tizedelt.

#722153 rbbj11 Előzmény: #722145

Mondjuk, a telekom évekig 400 HUF, de fizet 10% osztit, akkor valójában már 600-nak kellene lennie, és ezt tükrözi az index. Ami most pl 50%-al több, mondjuk 600, mert csak a telóból áll az index. Ha elveszít 200 pontot, akkor a részvény feleződik, de az index csak harmadolódik.

Jól gondolom?

Jol gondolod. Csak a probléma ott kezdödik, hogy a rv-k index sulya folyamatosan vältozik ;)

Ahhoz, hogy kiszámolhasd, mennyi "cash" van a daxban, minden évben minden komponens osztijät a súlyával korrigálva ki kell számolnod. Rádásul mivel nem tudod, mi volt pl. 2000-ben a "cash-komponens", kénytelen vagy a dax legelsö évétöl számolni, mikor létrehozták. Különben az egész számításod egy idöközi fals értékhez viszonyulna.

Jo munkät hozzä :))

#722152 rbbj11 Előzmény: #722146

pontosan emiatt szämolnak hosszabb tävon csak logaritmikus görbével. Feltételezve, hogy adott cég értékeltsége állandó, vannak osztalékfizetö és nem fizetö cégek, van egy infla is, ez alapján számolható egy folyamatos felértékelödés, ami viszont sztem továbbra sem egzakt. Persze, kiszámolhtod minden kompens osztalékát, de semmi értelme, mert egy ujabb dax zuhanásban semmi garancia nincs rá, hogy nem lesznek még alulértékeltebbek a cégek, mint mikor dax-ot csak 5000-re árazták. Másképp mondva: hiába volt mondjuk 400 pont oszti azota, ami hiäba épült be az indexbe, és hiába 5400 a dax mostani értéke 5000 helyett, ettöl még eshet 4000-re a dax, a realtiv alulértékeltség miatt!!! Osztalék ide vagy oda, nem szabad elfelejtened, hogy az ätlago rv-értékeltség mondjuk most 17, välságban 10-es P/E, de ettöl még ez eshet 3-ra is elméletben, ahogy oroszoknál történt. Akkor meg hiába nézegeted a közben kifizetett pär % osztit.

Ja igen, kb. évi 2-3%, ami daxnál hosszu távon a fundás felértékelödés a fentiek szerint, mindenféle egyéb hatástól tisztítva

#722151 Ricsi Előzmény: #722150

Akkor nem gondolom jól. Az index miért a felére esik vissza? Miért nem a 200 ponttal?

#722150 matgab Előzmény: #722145

jól. Az index számítása során teljesen mindegy, hogy egy cég osztalékot fizet-e, vagy a pénzt benne hagyják a cégben.

Egészen konkrétan az index számításakor feltételezik, hogy az osztalékból te visszavásároltad magad ugyanabba a részvénybe.

Előbbi példádnál:

Ha a telkó ára 400, mert fizet 10% osztit és már kifizetett 200 osztit, akkor azt tükrözi az index.

De ha ezek után a telkó ára bezuhan 50%-kal, mondjuk 200-ra, akkor az index is bezuhan a felére (hiszen feltételezi, hogy az osztalékból is ugyanazt a részvényt vetted vissza!

#722146 Ricsi Előzmény: #722145

Magyarán szólva, ha én azt gondolom, hogy nagy zuhanás esetén minden német rv feleződik, mert csak, akkor érdemes folyamatosan számolgatnom (persze nem naponta), hogy abban az esetben hol lenne a dax, és ahhoz beállítanom a kereskedésemet, igaz?

És ha ez igaz, segítsetek abban, hogy hol lehet letölteni egy valamit, amiben pontosan meg van határozva, hogy számolódik a dax.

Köszi:)