Látod! én is dobáltam... egy keveset, de szerintem tudok venni ma még 280 alatt, ha nem akkor így jártam.
Látod! én is dobáltam... egy keveset, de szerintem tudok venni ma még 280 alatt, ha nem akkor így jártam.
Azért én adtam 283-on pakkocskákat, még nyerőben (lehet, hogy hiba volt? :-), de még venni nem tudtam...
Egy közepes napi forgalom nyitóban... oszti spekák eldobálták. Mehetünk fel. :)
Ááááá nincs gáááz!!!! :-) Beállnak oda 270 környékére eladni ... én vennék annyiért. Bár első lépcsőben 275-277- re állok. Oszt majd meglátjuk!
ööö egyelőre csak ijesztgetnek, bár elég jól
Nem, csak részleges hallása van, és olvasni sem tud!
Hűha... akkor vehetek megint akciósan! Az lesz majd szép mikor a KEG-et beöntik 273-ra! :-)
Egon:
https://www.kbcequitas.hu/elemzes/l/aMzmcF0vHJ6PLFodiDVfGir5TN0rgOFu/111260026/
lemaradt az osztalékhírről? :)
Az ábra mindent elárul... laposra van verve a papír, a városi legenda valósággá fog válni szvsz. Azt gondoltam, hogy most egy darabig csak nézem ezt a cafkát(legyen inkább büdös kurv@) és csak mozizok, most meg basz@gathatom megent a kosárkáimat... :-) Sebaj, ma kaszálni fogok! :-)
még idén bepróbálja sztem... de ha csak márciusban, az sem gáz, addigra már jól lent lesz a bekerem! ;-)
igen
de sajna befektetoi pakk megvan meg, meg is lesz
Shortfolio szerkesztőségi vélemény:
"
Mit ér egy osztalékpapír osztalék nélkül?
Az osztalékrészvényeket a befektetők az osztalék miatt tartják és részben az alapján árazzák, ez világos. Azonban az, hogy a vállalat nem fizet osztalékot, még nem jelenti azt, hogy a társaság "nullát ér".
1. Osztalék hiányában EV/EBITDA alapon is árazhatjuk a részvényeket, a befektetők által figyelt mutató alapján a Magyar Telekom továbbra is a legolcsóbb részvény a régióban.
Nem fizet osztalékot a Magyar Telekom
2. A vállalat eladósodottsága véleményünk szerint elsősorban a brutális mértékű frekvenciadíjaknak (és nyilván a különadóknak) köszönhetően csúszott ki a menedzsment által meghatározott 30-40 százalékos sávból, a következő években azonban nem várhatók frekvenciaaukciók, így az osztalékfizetés ismét emelkedhet.
3. A vállalat részben a mostani osztalékvágással teremti meg annak a lehetőségét, hogy a következő évben visszatérjen a 25-30 forint körüli osztalékfizetéshez, ami a mostani árfolyammal számolva 8-10 százalékos osztalékhozamnak felel meg, ami 2-4 százalékponttal magasabb, mint a benchmarknak tekintett 10 éves magyar állampapírok hozama.
4. A menedzsment az elmúlt hónapokban sokat tett azért (befektetői nap, 2017-es kitekintés stb.), hogy megfelelően tájékoztassa a piaci szereplőket a vállalat következő években várható teljesítményéről, ez pedig mindenképpen erősíti a bizalmat és csökkentheti az esetleges árfolyamesést.
Hogyan reagálhat az árfolyam?
Bár középtávon örömteli az, hogy a menedzsment stabilitásra törekszik, és igyekszik kordában tartani az eladósodottságot, a befektetőknek biztosan fáj majd, hogy az idei eredmény után nem kapnak osztalékot, rövid távon tehát nyomás alatt maradhat az árfolyam.
Nehéz jó analógiát találni, talán az osztrák szektortárs, a Telekom Austria története hasonló a Magyar Telekoméhoz: http://puu.sh/5Cf52.jpg
A vállalat az egyre nehezebbé váló működési és egyre szigorúbb szabályozói környezetre hivatkozva tavaly szeptemberben 38 centről gyakorlatilag nullára (5 cent) vágta vissza az osztalékot. A piac már árazta ezt a forgatókönyvet, hiszen a papírok árfolyama a bejelentést megelőző 8 hónapban közel harmadával csökkent, ennek ellenére további 26 százalékot esett a kurzus az osztalékvágás bejelentése után és közel 1 évig nem sikerült visszakapaszkodnia a bejelentést megelőző szintekre. Az a történet azonban sok mindenben különbözött a Magyar Telekométól, többek között abban is, hogy a Telekom Austria a 2012-es és a 2013-as osztalékát is 5 centre vágta vissza, a Magyar Telekomnál pedig egyelőre nincs okunk feltételezni, hogy a jövő évi eredmény után sem fizetnek osztalékot.
"
http://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/nem_fizet_osztalekot_a_magyar_telekom.5.192606.html
Az osztrák chart alapján lehetséges, hogy januárig is várnom kell a profitos kiszállással, bár szerintem még idén megközelíti újra a 300-at... nekem az már bőven jó volna... :-)
Vsz nem fogják erre a hírre nagyon leverni.
Várható volt ha lesz is idei évre oszti nem lesz sok. Frekvenciatémák miatt, de ez elvileg egyszeri dolog , hacsak a rezsiharc egyéb harcok nem húzódnak el.
Lassan minden rossz megtörténik a papírral. msci kiesés, 0 osztalék, frekvencia ügyek is lemennek, rezsiharc is tombol. Nem tudom van e még vmi? Vagy volt e vmi még ezeken kívül függőben ilyen szarakodás, már nehéz fejben tartani annyi ilyen van, vagy öregszem. :)