Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1312

....hopp tévedésből elfa…

#631800 Borska

....hopp tévedésből elfaxolták az esti FED sajtótájékoztató vázlatát :

a teljesség igénye nélkül idéznék belőlle :)

".... a központi bank legfőbb célja az állampolgárok érdekeit szolgálva a piaci stabilitás megőrzése , usa egyensúlyi helyzetének stabilizálása, a gazdaság növekedése, a munkanélküliség visszaszorítása..... a FED eddigi munkája során sikerült elérni a gazdasági mutatók javulását, és e tendenciák folytatását várjuk, a QE program elérte a célját, és a különböző eszközosztályokban kialakuló lufik elkerülése miatt, jegybankárok a program kivezetése mellett döntenek, ami azonban semmi esetre sem azonos az azonnali kamatpálya módosításával, azonban ha az inflációs célkitűzések veszélybe kerülnek a jegybank feladata mindenképp a nemzeti valuta erősítése és a kamatpálya korrigálása lesz....."

...nahhhh erre vörösre festenék a világ börzéinek kijelzőjét :) és a maga kifinomult módján 46os munkásbakancsban rúgná be SP az 1600as ajtót

lehetséges kimenetelű dolog, báááár vajmi kevés az esélye neki :)

Re: ds

#631778 Frontin Előzmény: #631771

Igazából nekem most mindegy merre megyünk, ha lefelé az is jó, ha fölfelé akkor azt is elfogadom.

Re: ds

#631771 Frontin Előzmény: #631760

Pár kontit zártam, remélem magasabban lesz módom újranyitni. Természetesen ez csak töredéke az összes shortomnak, azok futnak tovább. A többit vagy lejjebb a támaszok törése után, vagy feljebb egy korrekció után újranyitom.

Re: nincs cím

#631481 BudFox Előzmény: #631155

FED bejelentés lesz ma...

na tessék..,már megint az orruknál fogva fogják vezetni az egész világot ezen a héten is....

bohócot akarnak csinálni mindenkiből...aztán meg röhögnek a markukba...

szóval az őrületre fel lehet készülni ma is !!!

Nem tudtam ma nem észrev…

#631267 Fornit

Nem tudtam ma nem észrevenni h vki egy 25 db-os pakkal próbálja felűlről megfogni az árfolyamot. Nem konkrétan eladni áll bent, mozgatja feljebb v lejjebb rakja, gondolom prompt függvényében...

#631111 Frontin Előzmény: #631040

Közben látom a Mol-lal próbálkoznak fölfelé, ha megint lefordul 17K-ról, akkor szvsz ma/holnap nagyon beverik.

részemről tovább nőtt a …

#631040 Borska

részemről tovább nőtt a short állomány, nyitóban teljesültek a megbízásaim

remélem helyes a választott irány....

apró adalék: a FED komoly dilemma előtt állhat, pumpa avagy nem pumpa, usa lakosság megtakarítása javarészt rv kitettségű, vagyis nem csupán a funda folyamatok hanem egy esetleges komolyabb tőkevesztés réme is befolyásolhatja a döntéshozókat, adatok indokolnák a a likviditás bővítés csökkentését, majd fokozott kivezetését, de a szándék nem biztos hogy ez lesz... elgondolkodtató azonban a QE-k piacra gyakorolt hatása, illetve hatásának intenzitás csökkenése......

kíváncsi vagyok fújnak-e még egyet a lufiba

http://kepfeltoltes.hu/130618/chart-625_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

#631017 Frontin Előzmény: #631013

naposon bollinger közép alá került a bux, ha nap végéig nem húzzák vissza fölé (300 fölé min.), akkor további esés jön.

#630999 Frontin Előzmény: #630839

Sziasztok, bux úgy tűnik egyelőre megindul a legutóbbi lokális alja irányába (naposon nézve), v.hová 19K-19,1K közé. Én is gondolkodom újabb shortok nyitásán, de én inkább megvárom meddig jön vissza (?) az imént említett szintről, és utána nyitnék.

#630839 Borska Előzmény: #630783

Én elkezdem keresgélni az ujabb short beszállókat, az összes blue beadta naposon a short nyitás jelét az általam figyelt indikátoroknál

rövidebb targetek OTP 4400

Mol 16000

Richter 33800

Matáv ........ :( hm nem is sejtem

#630783 Fornit Előzmény: #630068

Na ez is plusszba jött. A 1312-ben ritkaság. Ahogy jöttek a 1212 tradek, ez annyira nem

#630654 Borska Előzmény: #630503

erre a szabályozási környezetre gondoltam,pl mint mostt épp a telekom adó emelése, a kiszámíthatatlanság a befektetők legnagyobb elllensége

#630573 Frontin Előzmény: #630503

" (Még 11-12 ezres MOL prognózisokat is olvastam itt.) "

Én voltam az elkövető, és tartom is a véleményemet! ;-)

#630520 Borska Előzmény: #630503

Érdekes érvek és van igazságtartalmuk long oldalról, ez ebben a szépség, a pozicionáltságot ha tetszik ha nem erősen meghatározza a pszcihés hozzáállás. Véleményem szerint ha a világot nézzük , a szabadversenyes és fogyasztásorientált kapitalizmus rúgkapálása ez, minden erővel szándékkal fenntartani a túlzott fogyasztást, az emberi erőforrásokat pedig az utolsókig kifacsarni..... ennek vége kell hogy legyen ,ez nem élhető környezet, ha belegondolunk a technológia fejlődése, a tudományok, a műszaki inteligencia mind mind indokolna egy élhetőbb világot, nem a nyugdíjkorhatár emelését és egyéb szociális megszorításokat , ez így ahogy van nonszensz, és eljön vagy talán el is jött az mikor kezdenek az emberek rádöbbenni erre, nem hatalmas dolgokról ,forradalmakról, összeomlásról beszélek, eszemben sincs teljes káoszra számítani de a polgári ellenállás a politikai döntéshozókat is kényszerítik, ez pedig árnyékot fog vetni erre a rohanvást gyarapodni akaró világra....

Szerintem se lesz összeomlás, azonban pl magam részéről SP-r 1250 ig simán visszavárom,persze ez megfelelő időtávlatban figyelve értékelhető hatalmas esésnek is , de mondható rá a hosszútávú emelkedő trend jogos korrekciója

Azonban véleményem szerint ez egy túlpörgetett ,túlhúzott világ, amit a mesterséges pénzpumpa tart/ tartott életben ,és ennek akár csak töredékére csökkentése is jelentős remegést okozhat

Európában a pillanatnyilag zajló folyamatok, gondolok itt politikai feszültségekre, ECB-IMF harcok, német lakossági elégedetlenség,azért mind mind figyelmeztető dolgok

Japán pedig szerintem KO, el fog jönni ,ha még nem is indult el az a folyamat ami kisöpri a Japán adóságproblémából adódó feszültséget, ez pedig szintén körkörösen gyűrűző eséshez vezethet, ilyen NINCS, ez így nem marad, az tuti, amit most tesznek ( szigorúan saját vélemény ) azzal nagyon hosszú időre kicsinálják magukat....

Mo-t nézve pedig szerintem abszolute nincs lemaradva a piac,rendjén ,helyén árazott dolgokat látunk, de semmiképp nem olcsót, lehet várni újra a 10k feletti otp-t meg a 1k feletti matávot meg 30k émászt,simán lehet reménykedni csak szerintem tök fölösleges, egy termelő cég árfolyamát az adott politikai irányító rendszer befolyásolja,tetszik nem tetszik ez van, a pillanatnyi berendezkedésünk pedig nem indokolja a fenntebb említett árfolyamokat,már pedig szerintem a következő választásokat is a fidesz nyeri ( ismét magán vélemény ) és evvel bizonyítva látják majd az eddigi tevékenységük létjogosultságát ,amiben számos igazság van is pl kamatcsökkentés,és a többi, vagyis a szabadságharc folytatódik, a szabályzó környezet pedig nem változik

Magam részéről esést várok, több szakaszban első körben 17-18k környékére,de simán elképzelhetőnek tartom a 10-11k bux-ot is, de időtávról beszélni ilyen képlékeny környezetben elég nehéz....

kiderül, de ebben a helyzetben egy jó pozició okos menedzselése mind long mind short oldalról szép hasznot hozhat, és hogy melyik lesz a jó irány úgyis eldönti az idő.......