Re: nincs cím
Joker Előzmény: #630488Igen de ez elsősorban az USA tőzsdéire igaz long irányban. A fejlődők estében (Oroszország, Brazilia) ugyanez short irányban van kifeszítve.
A pénznyomda fokozatosan évekre elnyújtva fog csökkenni, fokozatosan, ennek középtávon érezhető jelentős hatása nem lesz a piacra, emellett a kamatszint tartósan évekig még várhatóan alacsony lesz. Ezt jövőhéten Ben a piacoknak is sokadszorra hangsúlyozni fogja.
Ilyen kockázatot én egyelőre nem látok, miért is menne dollárba a tőke amikor alacsony arrafelé a kamatszint és sokáig az is lesz, ezzel szemben az USA tőkepiac az egyik leginkább felülértékelt a világ tőkepiacai közül.
Én azt várom pont, hogy az európai kilátások javulásával végre az EU piacaira is áramlani fog a friss tőke. Mert itt a piacok jóval alulértékeltebbek, mint az USA. Japán esetében amíg az adósságot a helyi háztartások veszik, akik szolidárisak a hazájukkal, addig tartósan hozamemelkedést nem várok.
Esés a múlt héten is volt és lesz is, az esést és az összeomlást javaslom élesen válasszuk el egymástól!
A Goldman jövőre is emelkedést jósol, ez ennek azért némileg ellent mond az ellentét analizisnek.
De remélem abban egyetértünk, hogy itt a 16 ezres MOL, vagy 35 ezres Ricsi, vagy a 350-60-as Telko nem azok a papírok amik fundamentálisan a javuló magyar makrók mellett jelentős beadásra esélyesek. (Még 11-12 ezres MOL prognózisokat is olvastam itt.)