Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsde

Az elmúlt öt év átlagához képest olcsó a részvénypiac

#831542 Koffein

Háááát ez is egy nézőpont

BUX

#827859 Koffein

nem tudom ki hogy van vele, de nálam a bux ráfordult a maci pályára...

s&p még gondolkodik, nem csodálkoznék, ha dupla csúcs után megrottyanna...

Westend is tőzsdére készül

#820186 Koffein
https://forbes.hu/uzlet/demjan-csapata-tozsdere-vi...

A potenciális befektetőknek a legizgalmasabb pont a WestEnd tőzsdére vitele, ami, ha megvalósul, azt jelentené, hogy bárki részesedhet a Demján Csoport és Csányi Sándor tulajdonolta aranytojást tojó tyúk hasznából. A kifejezés nem túlzó, a WestEnd Budapest legjobban kihasznált, legforgalmasabb és legdrágábban bérbe adható kereskedelmi komplexuma 84 ezer négyzetméteren, az üzletek mellett irodákkal és egy szállodával (Hilton Budapest):

  • évente 21,2 millió ember látogatja
  • az üzletek kihasználtsága 97 százalékos
  • az üzletek bérleti díja 50 euró/hó/m2 – ez duplája a 2. legdrágább budapesti plázának, ami az Allee, ráadásul a válságban sem csökkent, 2006 óta enyhén emelkedik
  • az üzletek forgalma 4000 euró/hó/m2
  • a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. árbevétele 3,4 MRD Ft (2016)
  • adózás utáni nyeresége 232 M Ft (2016)

A tőzsdei bevezetés előkészítése már zajlik, a koncepción már egy ideje dolgoznak, a jogi környezet tiszta: a WestEnd úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) lép majd a tőzsdére. „Ez nem jelenti azt, hogy a fő tulajdonosok kiszállnának – mondta el a Forbesnak Ágházi Gyula, a Gránit Pólus vezérigazgatója –, hiszen hosszú távon is jó befektetésnek tekintik a WestEndet. Ha azonban a piaci hangulat is kedvező lesz, akkor idén ősszel legalább 25 százalékban kistulajdonosok is beszállhatnak.”

a wall street rárepül a nyugdíjasokra

#819447 Koffein

"...a befektetők igyekeznek elébe menni a fejleményeknek, és már most próbálják megalapozni a jövőbeni potenciális lehetőségeket. Az Amundinak például külön stratégiája is van erre, amely nyolc különböző befektetési területre fókuszál. Ilyen például a pénzügyi szektor, az egészségügy, illetve a fogyasztói javak iparága is."

http://www.investor.hu/news/20180418-befektetes-id...

CECE index

#816408 Koffein

"Mindeközben az FHB, a Graphisoft Park és ANY is kikerül a CECE indexből, míg a Konzum bekerül az indexbe. Ez a lépés a legérzékenyebben az FHB-t érinti, mert a CECE-t követő alapoknak legalább 6 napi forgalommal megegyező részvénymennyiséget kell eladni jövő hét szerdáig, azaz 5 nap alatt."


fizetett elemzések ? (szuper lesz)

#815452 TrendMan Előzmény: #815376

Hát a cégek, amelyeket elemeznek.

Ez amolyan bújtatott marketingnek hangzik, nincs új a nap alatt.

Ami egyszer már rossznak bizonyult, azt az újszülöttek újratöltik.

Hiszen rövid távon még jó lehet!

Dobjuk ez a múltat, van valami jó ötleted cégünk felvirágoztatására?

Brainstorming 2.0!

jó sztori

#815277 TrendMan Előzmény: #815255

"Kicsit úgy veszem észre, hogy többet foglalkozunk a retorikával és az ideológiával, mint azzal, hogy bezárjuk azt a szakadékot, ami Magyarország és Nyugat-Európa között van."

!!!

jó sztori

#815255 Koffein

https://www.portfolio.hu/gazdasag/egy-magyar-banka...

Mit gondol a válságot követő pénzügyi szabályozásról? Ma megelőzhető lenne egy hasonló válság kitörése?

Meggyőződésem, hogy ami ma a világban történik, az 2008 következménye, és azt gondolom, hogy a mi generációnk feladata az lesz, hogy a válság által okozott problémákat megoldjuk. Ezek a következmények a mai napig velünk vannak. Bizonyos szempontból egy pénzügyi kísérlet alanyai vagyunk. Olyan monetáris eszközöket és úgy kezdtek használni, hogy annak valójában még nem látjuk a végét. Ez még soha nem fordult elő, megyünk előre, és a problémákat lépésről lépésre oldjuk meg, csak remélni tudjuk, mi lesz a vége. A jelenlegi rendszer és a szabályozás mindent megtesz azért, hogy egy ilyen buborék még egyszer ne alakulhasson ki. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz többet buborék:az emberi kapzsi, buborék mindig lesz valahol.

Az európai gazdaság a mai napig infúzión van, Amerika most kezdi csökkenteni a koffeinadagot.

Ha megnézzük, a világ négy nagy jegybankjának mérlege 2007-ben 4000 milliárd dollár volt, ez ma 16 ezer milliárd dollárra rúg. Vagyis az elmúlt tíz évben mintegy 12 ezer milliárd dollárnyi pénzt nyomtattak és áramoltattak be a gazdaságba, és ennek egy jelentős része megjelent a piacokon, a kötvényekben, a részvényekben. A következő érdekes kérdés az lesz, mi történik majd most, amikor a Fed elkezdi elsőként kivonni ezt a pénzt.

Ha most meg kellene jósolni, hogy mikor és miből lesz a következő válság, mit mondana?

Ekkora válság biztosan nem látszik, amekkora a 2008-as volt. Három különböző dologról beszélhetünk: van-e jelenleg buborék, és az kidurran-e, lesz-e piaci korrekció, illetve várható-e recesszió a gazdaságban. Buborékot jelenleg nem látok. Piaci korrekció gyakorlatilag bármikor történhet, az utóbbi hetekben láthattuk, hogy visszatért a volatilitás, recesszió pedig biztos, hogy lesz előbb-utóbb, a nagy kérdés az, mikor. Szerintem a következő egy-két évben nem fogunk recessziót látni Amerikában, ha nem történik valami váratlan esemény.

A világ szempontjából melyek most a legfontosabb kockázatok?

Első helyre valamilyen sokkszerű geopolitikai eseményt helyeznék, a másodikra pedig az infláció váratlan megjelenését. Az amerikai gazdaság forró, a gazdasági ciklusa végén jár, a 4%-os munkanélküliség mellett aki akar, talál munkát. Ha emellett Donald Trump beindít egy fiskális lazítást komoly infrastruktúrafejlesztéssel, munkahelyteremtéssel, akkor az elszabadíthat egy bérinflációt. Ennek egyelőre nincsenek komoly jelei, de a félelmek megvannak, a piac láthatóan hevesen reagál ezekre az adatokra. Ha ezek a félelmek beigazolódnak, akkor az elhozhat egy erőteljesebb kamatemelést és előrébb hozhatja a recessziót Amerikában.

Az utóbbi hetek volatilitása a kötvénypiacról indult ki, ahol a hozamok emelkedni kezdtek az inflációs várakozások fokozódására. Ezek szerint vége a bika piacnak a kötvényeknél?

Én egyszerűen nem látom az okát, hogy miért kellene, hogy vége legyen. Egyrészt benne van a rendszerben az a rengeteg pénz, másrészt pedig nem látom a gazdasági okát, hogy miért kellene a piacoknak esni. Ahogy említettem, az amerikai gazdaság jelenleg a ciklus vége felé tart, a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gazdasági ciklus vége felé teljesítettek a legjobban a piacok. Amerikában az elmúlt tíz alkalommal a recesszió előtti utolsó egy évben átlagosan 27%-ot lehetett keresni a részvényekkel, az utolsó két évben pedig 39%-ot. Ez az a szakasz, amikor a piac eufóriába kerül, az utolsó hurrá, amikor mindenki akar még egy utolsót húzni rajta, de itt kezdenek elbizonytalanodni a piacok. Egy jó menedzserről akkor derül ki, hogy jó, amikor volatilitás van a piacon, ilyenkor kell tudni megfelelően diverzifikálni, a megfelelő papírokat megtalálni.

Mit gondol ma Magyarországról, a magyar gazdaságról?

Ha befektetőként nézem az országot, akkor a számok igenis jók jelenleg Magyarországon, szerintem az ördög a részletekben rejlik. Én más szemmel nézem az országot, rengeteget utazok a régióban, látom, mi történik Varsóban, hogyan épülnek újabb és újabb épületek. Vagyis nem azt nézem, hogy önmagában hogy teljesít Magyarország, hanem azt is, hogy régiós összehasonlításban milyen a helyzetünk, és ezen a téren azért van még lemaradásunk. Kicsit úgy veszem észre, hogy többet foglalkozunk a retorikával és az ideológiával, mint azzal, hogy bezárjuk azt a szakadékot, ami Magyarország és Nyugat-Európa között van. A régió országai az EU-csatlakozással óriási lehetőséget kaptak, hogy ezt a szakadékot megszüntessék.