óráson nézve az még nem adott eladási jelet...
Én ma be sem léptem.
A BUX60 percesnél az macd szerint lefele.
A hatinál hogyan áll az macd?
Kedves kollégák (Hathor, Lupin), nem szükséges megvédenetek, mert nem szórulok védelemre. Rengeteg fórum van és máshol szoktam övön aluli játékosokkal összetalálkozni. Ezeket a helyzeteket megfelelően kezelni tudom, ha pedig úgy érzem, hogy egy fórumon nem megfelelő a környezet, egyszerűen távozom. (Az úgynevezett stílusommal eddig máshol szerencsére nem volt probléma.)
Bux támaszon, innen vajon merre tovább?
http://kepfeltoltes.hu/111114/BUX60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hati szintúgy:
http://kepfeltoltes.hu/111114/BUX111215_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
egyelőre az összes szakszervezet béremelésről tárgyal. vasasok ki is harcoltak 5 %-ot, pedig eddig is jól kerestek...közalkalmazottak 4,5%-ot akarnak...irigylésre méltó állapotban vannak.
Ha leminősítik őket az erős gazdaságuknak, illetve költségvetésüknek nem fog ez különösebb traumát okozni. A lakosság jövedelme és a vagyoni jólét magas lehet honnét elvenni...
ahogy aug-ban megcsinálták az eurchf paritást, úgy most az eurhuf csúcsot is megcsinálják...kötvénypiac ma rendesen bedőlt, t-comnak ez sem használ
bezony bezony...
sokan írják már, úgyhogy akinek van önkritikája elgondolkodik
az mtel elég jó indikátor szokott lenni, ha van benne forgalom, meglátjuk
jelenleg a huf csúnyán belerondít a longos várakozásokba..
osztrák problémát nem becsülném le...két legnagyobb bankjuk (erste, raiffeisen) elég nagy gondban van...persze a bóvlitól nagyon messze vannak, de lehet, hogy az AAA minősítés már nem jár nekik....
A pozítivumokat a következőkben foglalnám össze:
-A gyorsjelentési szezon viszonylag erős eddig volt. Az USA-ban a makró adatok javuló tendenciát mutatnak, az utolsó GDP adat nem utal egyenlőre recesszió lehetőségére. A kinai adatok gyengültek valamennyire, de még mindig elfogadhatóak. A BRIC országok jól teljesítenek. A jövő évre világgazdaság növekedését 3% főlé várják. Az unió esetén 0,5 GDP növekedést prognosztizálnak. A problémás országokban mindenütt meghozták a szükséges csomagot, görögöknél, olaszoknál szakértői kormány alakult. Az eu döntéshozatali fórumai lassan de csak hoznak stabilizálás irányába ható intézkedéseket.
-Nálunk a leminősítési pletykára a BUX mintegy 10%-ot zuhant, OTP mintegy 20%-ot. Lassan nemcsak az fejlett piacoktól szakadunk el a teljesítményünktől, hanem a régiót is alulteljesítjük. Van egy természetes lemaradásunk, ami a további gyengülés ellen hat.
-Az adósság momentum rövidtávon lecsengett, újabb támadási felületet rövid távon egyre nehezebb lesz találni. (Ha már Ausztriát és Hollandiát veszik elő látszik, hogy egyre eröltetebb a történet ebbe az irányba.)
-A recesszió ha egyáltalán beköszönt nem heteken belül fog kiteljesedni, ezért év végéig lehet egy nyugodtabb periódus ami az emelkedést segíti. Ezért írtam, hogy a BUX eléggé lemaradó, ezért ha év végéig marad a mérsékelten pozitiv hangulat, akkor itt is emelkedhetünk jócskán.
nem akartam ennyire durván fogalmazni, de ugyanez a véleményünk. Pénznyomdából fenntartott növekedés az nem növekedés.
Urak, Joker stílusa még bőven beleférős kategória. Nekem is volt vele csatám, túl lehet élni.
Én megvédeném Jokert! Alapvetően az emberek fordtott poziciójából jön a harag.
Longost nagyítóval kéne keresni a hati topikban, nem is nagyon tudok olyat aki longolná, talán le sem meri írni a longos, mert hasonló hidegzuhanyt kapna.
Mindenki shortol szinte a topikban, hagyjuk a longosokat is írni.
Természetesen nem leszünk egy véleményen, de neki is annyi joga van bármit írnia, mint bármelyik shortosnak, ha neki ez a véleménye, akkor ez a véleménye. Én tiszteletben tartom. Inkább legyen őszinte, mint állszent, én mindkét csapatnak kívánom, hogy teljesüljen gondolata, célára az árfolyamban!
és itt nem szóltam senki ellen aki nyilatkozott, csak globál írom a gondolatomat.
Írjon csak longos is, ha még nem is egyezik a véleménye a többiekkel.
Stílus érvényesül csak egy fórumon. Aki nem szól, abba soha nem kötnek bele, aki szól, azt meglehet kövezni, engem is gyakran köveztek meg.
Joker! El kell engedni a negatív véleményt a füled mellett, nem kell beszólni senkinek.
Ő így gondolja, így gondolja, Te másképpen.
Érthető, ha az ember (jelen esetben Joker) nyerőben van/volt, és bizonyítja, hogy igaza volt. Ez a folyamat hozzátartozik a tőzsdepszcihohoz. Öröm, mámor, vagy féltékenység hozza ki, vagy a tudat, hogy hiszek valamiben.
Nagyjából ez a lényeg sbbacsi.
Egyébként Joker, veled kapcsolatosan nem a Te általad emlegetett "szakmaisággal" vagy "szakmaiatlansággal" van a gond, hanem szvsz elsősorban a stílusod az ami zavar sokakat. Szerintem fölényeskedőnek éreznek, és az a baj hogy van is benne igazság. Szvsz azt hiszed csalhatatlan vagy, a Te véleményed a tuti, és mindenki más aki szembe megy veled, azzal cinikusan próbálsz viselkedni. Szerintem nagyobb alázattal kellene hozzáállni a dolgokhoz. Ne vedd támadásnak a dolgot, a segítő szándék vezérelt.
Megkérlek kolléga, hogy a személyekedéseddel, ne zavard meg a fórum nyugalmát. Ha képes vagy szakmai alapon történő vitára, még veled is hajlandó vagyok vitakozni...
Azt hiszem, nem érted, miről van szó. A stílusod "érdekes", és talán pont az ilyen kioktató, néhol lekezelő megnyilvánulások tartanak távol fórumozókat, ezért feszülnek egymásnak emberek. Véleményeket jó ütköztetni, csak a stílus ne legyen sértő, bántó.
(Ha zavaró a hozzászólásom, lehet törölni. Köszönöm!)
"Csak a remény, hogy nem recesszió és mély válság lesz."
Már elnézést, de mi az, hogy "lesz"? 10 éve ez van, csak eddig a felelőtlen és feneketlen FED pénzjegynyomda eltűntette a látszatot, és felnőtt egy generáció, amely tényleg elhitte ezt, hogy ez örökké tarthat. A 10 éves recesszió beköszönte megtörtént 2008-ban, jó esetben 2020-ra ki lehet belőle evickélni. Addig maradni fog a pénzügyi cunami-csapkodás, kiszámíthatatlanná téve a piacokat. Szvsz.