Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1112

Re: fd

#443518 BudFox Előzmény: #443469

Igy is van---ez itt a lényeg...pénteken húztak fel bennünket mint a fene...a hitelminősítők akkor már tudták amit kellett...Rótschildék 3000 fölött már szálltak ki az OTP ből gondolom...

7 % fölött is járt az OTP...hétfőn majd megnézi a -7 % -ot szerintem...

nesze..volt értelme fölhúzni, magasabbról lehet adni...

persze a Short coveringet azok generálták akik tudtak mindenről... ez csak összeesküvés elmélet..de szerintem nincsenek véletlenek... az egész világot uralják.

Orbán kivetette a bankadókat, most igy vágnak vissza. nem kell az IMF ? nem akarunk az IMF - Rótschildok uzsorásai lenni ? igy büntetnek minket... a sorok között kell csak olvasni.

Re: nincs cím

#443516 lyonell Előzmény: #443511

Szerintem tudták,előre árazták,nagyon úgy néz ki ,hogy 3hét rally fel,odakinnt az amiknál új csúcs is lehetne.eur/usd még shrtolom péntek délutánról,adok neki még 1napot,ha nem megy jó irányba át kell állnom venni kedden.

Re: nincs cím

#443514 Joker Előzmény: #443511

Kis forgalommal emelkedtünk, az emelkedés motorja szerintem alapvetően a short pozíciók pánikszerű lezárása volt. (Már annyian állnak shortban, hogy egy pár százalékos elmozdulás pánik vételeket generálhat, ami egy láncreakciót indított meg felfelé.)

valami nem tiszta, egyik…

#443511 hosszhuszár

valami nem tiszta, egyik nagybüfi sem tudta, hogy leminősítés van kilátásban?

mert megvették a magyar piacot pénteken, ahogy látom...

Re: .........

#443510 Joker Előzmény: #443481

Az azonnali piacon ülök a részvényeimen, a határidős BUX long pozimat nem zártam le péntek délután, mert nem voltam tőzsde közelben.

Az elmúlt időszakban egyébként teljesen abnormálisan csapongtak a piacok Európában így különösen Magyarországon. Tehát lehetett longosnak és shortosnak is igaza. A folyamatokat véleményem szerint rövidtávon nem lehet tisztán látni, mert gyakran előre nem kiszámítható rendkívüli dolog történik. A görög népszavazási ügy jó példa volt erre, a folyamatok a növekedés irányába hatottak, de egy szerencsétlen politikusi kinyilatkozás globálisan megrázta a tőzsdéket.

Racionálisan a folyamatokat értékelve azt lehetne mondani, hogy már hónapok, hetek óta kárognak a leminősítésről, ennek megfelelően a forint elszabadult, a kötvénypiacunk kiszáradt, az OTP (az egyik legjobb indikátor) közel 20%-ot esett, tehát a piacok beárazták már ezt a hírt ezért jelentősebb mozgások lefelé nem történhetnek. A racionalitás ezt sugallná, különösen egy pozitív nemzetközi hangulatban ahol szárnyalnak az indexek.

De sajnálatosan a racionalitást félreteszem a kockázati alapoknak ismételten lesz egy jó ürügyük arra, hogy támadást intézzenek Magyarország ellen, ezért sajnos semmi nem zárható ki. Néha erősebb kritikai észrevételeim a shortosok irányába, nem pusztán önbizalomból táplálkozik, hanem meglehetősen destruktívnak ítélem tevékenységüket. Tudom, hogy csak élni próbálnak a lehetőséggel, de a származékos ügyletek összességében a piacokon hatalmas károkat tudnak okozni, csak kicsiben sajnos nem látják át a kollégák.

Tehát messze nem érzem magam tévedhetetlennek, a piacok év végéig heves csapkodás mellett felfelé fognak menni szerintem, de nem zárom ki, hogy hétfőn a magyar deviza és részvénypiacokon egyesek megpróbálnak pánikot kelteni. A pénteki heves emelkedés után, hangsúlyozom normális körülmények között egy enyhébb emelkedést, vagy stagnálás lenne a természetes, de ezt felülírhatják a shortos intézményi játékosok.

#443486 joco9 Előzmény: #443476

igen csak az időtávok hullámok meg egyéb elmúlt 5 hónap esése mondjuk sp 7% dax17% mi meg ...

#443481 Alexander Előzmény: #443474

Nem emlékszem hogy bármilyen rágalmazás lett volna, kifejtettem a véleményemet, a rágalmazás kicsit mást jelent az én fogalmaim szerint.

Véleményt nyilvánítani nem ugyanaz mint rágalmazni, még akkor sem ha a véleményünk egymással ellentétes is. Az írásaidból nem az jött le hogy még egy kis emelkedésre számítottál, majd behullásra. -és ha nem tévedek ez történt. Emiatt számomra ez egy kicsit "magyarázzuk a bizonyítványunkat" stílus amit írtál. A piac úgyis eldönti kinek van igaza, nekem inkább ez a fajta stílus ami szúrta a szemem, de ahogy visszaolvastam, ezzel nem én voltam ezzel egyedül. Persze, lehet hogy "mindenki hülye, de én biztos nem" hozzáállással van dolgom, ez esetben nincs további mondanivalóm :)

Ui.: Ami miatt károsnak találom a stílusod az, hogy sok kezdő csak olvassa a fórumot, akik könnyen egy ennyire magabiztos hozzászólásra könnyen vesznek fel/változtatnak pozíciót. Mivel itt senki sem tudja a tuttit ennek a beírásokon is illene tükröződnie szerintem. Ahogy ez be is bizonyosodott.

A válasszal adós maradtál, most akkor full (vagy nagyobb mennyiségű) longban ülsz?

#443478 Joker Előzmény: #443463

Én korrektnek tartom, hogy piaczárást követően hozták nyilvánosságra a döntést, az lett volna tisztességtelen, ha kereskedési időben dobják be a hírt.

#443475 Joker Előzmény: #443440

Az S&P nem lépett csak kilátásba helyezte, hogy lépni fog. A piac már beárazta a leminősítési döntését, tehát az lenne meglepetés, ha nem tenné meg...

#443474 Joker Előzmény: #443436

Nagyon köszönöm kolléga kedves értékelését, bár javaslom mielőtt a stílusomat venné górcső alá talán a saját mondatait is érdemes utólag elolvasni. Amikor egyébként az emelkedésre tettem észrevételeket itt és a LUPIN blogokban, utána napokig emelkedett a BÉT, ezért valótlanságokat talán nem kéne állítani. Ez egyébként le is ellenőrizhető tényszerűen mert páran még össze is gyűjtötték a bejegyzéseimet a "rally" szó miatt. Meg lehet nézni, hogy azon a hétfői napon hogy muzsikált a BÉT.

Ezért a jövőben mielőtt megrágalmaznál valakit legalább vedd a fáradságokat és nézz utána a konkrétumoknak. Természetesen nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok, a tévedhetetlenek nem fárasztják magukat, hogy ezek a fórumokba irkáljanak...

#443469 zeeh_ Előzmény: #443463

S&P, Fitch. Hétfőn shortos nap lehet, tegnap megoldották, hogy magasról lehessen adni.

fd

#443463 Waszeitung

Micsoda véletlen hogy pont zárásunk után kerültek napvilágra eme remek hírek,természetesen aki közel van a tűzhöz az már tudhatta...ennek fényében kivi leszek hétfőre (is),és csodálattal nézem hogy mi ez az újabb erős felkanyar! :D

#443436 Alexander Előzmény: #443420

Ha ennyire szemtelenül biztos vagy a longban, legyél hiteles, és full longban nyomjad...

Nem tudom kinek bizonygatod ennyire a longot, szerintem itt felesleges. 18000 körül is hangosan ugyanezt kiabáltad, utána meg nagy csendben voltál. Akkor is vételi pozícióban voltál, ahogy ajánlgattad? Az elmúlt időszak termése nem a te meglátásodnak adott igazat, legalább ez az eredmény egy kicsit szerényebbé és alázatosabbá tehetett volna... Személy szerint, ezt a stílust nem igen csípem amit te képviselsz. -és ez attól független, hogy ki merre várja az irányt...