Vettél?
Mikor szóltam még csak 840 volt...
Vettél?
Mikor szóltam még csak 840 volt...
Szektortársaihoz képest az Állami Nyomda hatalmas diszkonton forog, az átlagos 6,8-as EV/EBITDA mutató a Nyomda esetében csupán 4,3, amit ha tovább faragunk a Nyomda részvényenkénti 153 Ft-os készpénz állományával, akkor 50%-os diszkontot kapunk.
Vegyünk ilyet is?
Bocs.
2010 végéig várják:
A jelenlegi áron egy szinte ingyenes növekedési opciót látunk az Állami Nyomda részvényekben
A cég jelenlegi készpénz hozama 11%, a tavalyi, 54,5 Ft-os osztalékkal számolva osztalék hozama 6,7%. Mindkét hozam fenntarthatónak látszik a hosszútávú szerződések alapján, így, ha egy nagyon konzervatív, 2%-os hosszútávú növekedési potenciállal számolunk, 1.152 Ft-os 2010 végi fair értéket kapunk. Ez 40%-os emelkedési potenciált jelent akkor is, ha a cég csak az alaptevékenységével van elfoglalva, bármiféle nagyobb lélegzetű projekt elnyerése nélkül.
Komoly emberek írják itt nekem, öregem.
Ez év végéig várják.
Ez a minimum.
Szerintük 50 % a reális.
Hmm...
eeejha
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=124178
még jó hogy ma eladtam egy leheletnyi nyereséggel, hogy növeljem eco pakkomat.
köszi :)
megláttam, fantáziát láttam benne, vásároltam, kíváncsian várom a gyj-t, remélem dob még egy picit rajta :)
szóval :)
én 643-as zárót látok, ami volt a napokban már picit feljebb is. Lassú papír, de megy a 700-as célár felé stabilan. Én ezt vártam tőle, és csinálja, amit vártam tőle, ennyi. +10% vele a célom a bekerhez képest vele, nem több.
idő: 2009.03.11 - ekkor a legtöbb.
10-12. között vettem
Te márc.12-én vettél?Csak 12.-hez képest emelkedett,előtte lefele jöt, azóta 630-640-en billeg.Mihez képest megy nálad?(Ez kérdés ,tényleg nem értem.)
A nyomdagépek később indulnak? BUMIX effektus vagy behal mielőtt elindulna?(Különös tekintettel a 150-et megcélzó SP500-ra?)
SP valoban az is lehetne, de sztem csak árinti az eső csatorna tetejét majd, is lefordul. Egy ford. fejváll a 150-es sp célárammal nehezen összeegyeztethető. :)
SP500,feltettem egy chartot 2 napja (Alter SNP500 a fejléc alatt).ÁNY-ben én is naposat nézek persze,de sztm a kérdés most SP500 fej-váll. ?
a ford. fejvállról 6 hónapnál nagyobb időtáv chartjára gondolok...És napos gyertyákat nézek csak.
Futures kapcsán mire gondolsz? Gondolom nem a nyomda future-re....
Na mégegyszer:szerintem,ha USA jó és nálunk nem tüzeskednek a gyerekek,akkor sáv 600-800 között.Időbe tellett,amíg rájöttem,hogy szerinted péntek volt a ford. f-v-ból a fej-,ha ez összejön,akkor Merkel felkéri hazánkat,hogy mégiscsak csatlakozzunk,de azonnal az euróövezethez és ragaszkodna ahhoz,hogy az ÁNY nyomtasson mindenkinek.Én a longot keresem,de a nyomodba sem léphetek. :)
(Én 13 -kor nézem a futureket a beszálláshoz,vélemény?)
igaz, DE ez simán lehet fordított fejváll is! Mit szólnál hozzá 1050-es célárral? ;)
És sztem meg egyáltalán nem tört ki a szűkülő háromszögből, mert annak a háromszögnek a talpa kb. 610. Sokkal inkább gondolom, hogy az osztalék hírére felfelé tör ki belőle. És akkor az első szint 700, ami önmagában is szép hozamlehetőség.