Regisztráció Elfelejtett jelszó

Robotika részvények / ETF

Mindig ezek a kétségek

#819633 Koffein

Kiváltja, nem váltja, kiváltja, nem váltja... :)

„Ha tehát valaki legközelebb azt hallja, hogy a közgazdászok arról beszélnek, a robotok milyen erősen megnövelik a termelékenységet, akkor tegye meg, hogy elkéri tőlük a statisztikai mutatókat. Aztán pedig hívjon fel engem is, mert én is kíváncsi vagyok."

http://www.investor.hu/news/20180412-robot-munka-t...

e még nincs lefutva

#813890 Koffein
Ahogy az várható volt, az emberi munkát kiváltó automatikus megoldások terjedése félelmet keltett azokban az iparágakban, ahol emiatt tömeges elbocsátásoktól lehet tartani. Ennek a félelemnek az egyik leglátványosabb megjelenését produkálta most a Teamsters nevű amerikai szakszervezet, amely megtiltaná a tagjait foglalkoztató UPS-nek, hogy a jövőben drónokat, önvezető autókat vagy hasonló technológiákat alkalmazzon.


https://g7.24.hu/piac/20180125/az-amerikai-szaksze...

"A gőzgép feltalálása ót…

#813541 Koffein

"A gőzgép feltalálása óta nem volt olyan horderejű újítás, amelynek akkora hatása lett volna, mint most a digitalizációnak, automatizálásnak – mondta Kiss Mónika. Az Equilor a mesterséges intelligencia terén két ETF-et talált befektetésre érdemesnek, a ROBO és a BOTZ nevűeket. De figyelemre méltónak tartják az elektronikus kereskedelem fuvarozási sztoriját is, például az XPO ETF-en keresztül."

http://privatbankar.hu/reszveny/harom-komoly-valas...

Nem sok korrekció volt 17es évben robo, botz etf-be...

Szepen meneteltek a robo…

#808511 Fornit

Szepen meneteltek a robotika etf-ek is a topic indulasa ota. kar h nem vettem beloluk...

iRobot

#800300 Koffein

+22% .. pofi leszakad... lehet a robotikába kéne csoportosítani a tőkét... :-/

Jó ötelt

#795033 Hotibo

Ezen már én is gondolkodtam, vagy is nem a topicon, hanem hogy ilyesmiket is kéne nézegetni. A jövőben lesz egy kettő elég durva nyertese a robotikának, legalább is a logika azt diktálja.

Amúgy lehetne még vízzel kapcsolatos, meg lithiummal, illetve energiatárolással foglalkozó témát is felvetni :) Nem tudom hogy ilyenekre kihegyezett alap van-e már.

off: Most a napokban én meg a rizst nézegettem, az se lehet rossz hosszabb távon. Persze ezek csak ötletelések, csak mostanában elkezdtek érdekelni az ETF-ek, ETN-ek, fundok :)

Robotika

#795015 Koffein Előzmény: #795012

Ezek közül a FireEye-al szemezek egy ideje, mivel nem fizet osztalékot, ezért nem vettem bele.

Fordom van, csakis a jövőbeni stratégiája miatt, ahogy ráfordult az elmúlt években... szvsz egyik nagy nyertes lehet, ha jól sáfárkodnak...

Robotika

#795012 Fornit Előzmény: #795007

Én csak az iRobot-ról hallottam, nemrég olvastam egy cikkben úgy egy hónapja, mint vki (David Gardner) portfoliójának a része. Néztem is, h szinte parabolikusan emelkedik az ősztől, úgyhogy nem mertem volna piszkálni, (persze azóta ment még vagy 10%-ot, tehát nem lett volna rossz).

Amúgy itt vannak a részvényei: (előguberáltam a cikket)

https://www.motifinvesting.com/motifs/stocks-owned...