Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

szlovén piac

#837206 banyaiz Előzmény: #837107

Nagyon bivaly a papír. Lölő papírok mozgásával csak certifikátokat szabad hasonlítani. Olyan a mozgásuk mintha alapjáraton tőkeáttétet szereltek vele beléjük.

Egyébként Otp-ben van egy long certi ami 9800-900 közötti otp-nél tavaly év vége felé 600-700 környékén mozgott, most 11900 környéki otp-nél 2600 környékén. Esetleg ezt ajánlom ha nagyon fel várod akkor ez 4 ig -hoz hasonló mozgásokat tud/nap/hó/év. :)

Mennyivel tud 300 mrd fölé menni a profit idén nagyjából ez a kérdés. Milyen ütemben tud bővülni erről a szintről. Bankvételek egymást érik az utóbbi időben. Egyik lezárul már jön a másik.

Tavalyi év hogyan zárult az is érdekes lesz utolsó negyedév.

szlovén piac

#837107 matgab Előzmény: #837096

szívesen vennék OTP-t látom benne a fantáziát, na de amikor 4IG-t is lehet venni, akkor az OTP nem egy reaális alternatíva...

szlovén piac

#837096 Koffein Előzmény: #836382

"Az OTP tegnap lezárta a korábbi SocGen leány megvásárlását Bulgáriában. Ennek apropóján sajtótájékoztatón hangzott el, hogy a bolgár bankot 1 és 1,5 közötti ár/könyv szerinti értéken vették meg, illetve hogy Szlovéniában venne bankot az OTP. Szerintünk a bolgár tranzakcióra inkább a sáv felső élén került sor. A szlovén terjeszkedés nem meglepő, az OTP már régóta nézelődik az országban, hiszen ott eddig még nem volt jelen. Egyes hírek szerint az Akbanka lehet a célpont, melynek tavaly 580 millió euró volt a saját tőkéje, piaci részesedése mérlegfőösszeg alapján pedig 9,6%. A tendert már kiírták."

régen olyan sokat sortol…

#836449 Sumér harcos

régen olyan sokat sortoltam.....vagy 4-5éve szinte egy sortot nem nyitottam,vagy néhány kötést.

azt mondja a fáma,hogy a sortos csupa epe-gyomor/bajos ember...

hiányzik az nekem?

magas,várom lentebb.

OTP

#835133 banyaiz Előzmény: #835124

Neked és boldog Karácsonyt és BUÉK . Nem akartam már kereskedni év végén de olyan mozgások vannak ünnepek között még azért ránézek mi történik.

Arra lettem volna kíváncsi Otp hol zárja ezt az évet ha jobb a hangulat a világban. Mert nagyon combosan tartja magát egész évben. Év végére pedig inkább vették miközben a világot adták. Érdekes ez így.

Arra még jobban ha Csányi nem áll alá 10 k alatt nem vásárolja keményen akkor összejött volna e a 9 k környék és alatta ahová vártam reklámáron vételre. :) Szerintem határeset még úgy is de talán igen.

Végre egy hozzászólás. …

#833155 banyaiz Előzmény: #833146

Végre egy hozzászólás. Mondom nem szólalok meg amíg valaki meg nem szólal . :)

Hó vége van azért volt ilyen nagy záró forgalom.

Dec 11-én szavaznak a britek brexit csomagról. Az meghatározhatja az év végi hangulatot. A legjobb időzítés decemberben egy ilyen döntés. Jó , hogy nem dec 24-én szavaznak róla.

Otp ehhez képest erősnek tűnik most tartja magát ATH alatt picivel és jön az év vége. Csak milyen hangulat lesz a világban nem egy nagy örömködésnek néz ki , hogy jön az év vége és mindent húznak felfelé.

Negatív hangulatú év vége régen volt már.

Megnézte közelről az ATH…

#831913 banyaiz Előzmény: #831885

Megnézte közelről az ATH-t de beverte a fejét a plafonba ahogy nézem. :) Év vége zavarossá kezd válni olyan csapkodás van amcsiknál , németeknél. Ez a brexit szavazás majd decemberben , az olaszok is ámokfutnak. Nem egy szokásos szép nyugis kúszás felfelé hangulat .

Bolgároknál legutóbb is próbálkoztak utolsó körben vesztettek akkor. Az még nagyobb bank lett volna emlékeim szerint, de valaki rájuk licitált vagy a felügyelet tett be már nem is tudom.

Ekkora éves profitot elkölteni se egyszerű. :) Félig vicc de azért belegondolsz ésszerűen elkölteni mit csináljon vegyen vissza saját részvényt, vegyen bankot, fizessen nagyobb osztalékot, vagy egyszerre mindegyiket. Milyen ütemben stb. Nehéz ez is de azért kellemesebb mint a forradalom csúcsán amikor röpködtek az ötletek minden dev hitelesnek vegyen egy házat és még autót is.

Ez nem tesztelt semmilye…

#831776 banyaiz

Ez nem tesztelt semmilyen 200 napost vissza . Nagyon ráharaptak. Hát akkor egy kérdés maradt ATH-ra tud e menni év végére közel jár hozzá.

gyj

#831167 banyaiz Előzmény: #831125

Hírre adás volt úgy tűnik. Kicsit ideges a mozgása a papírnak nagy a helyezkedés. 200 napos 9600-700 között annak a környékét tudnám max elképzelni lefelé ha jó évvége lesz a piacokon. Ami persze nem 100% jó évvége lesz a piacokon. Még azért abban is lehet egy csavar. Sokan várnak év végére egy felrántást nehogy fordítva süljön el.

Megint ez a 90 mrd körny…

#831118 banyaiz Előzmény: #831115

Megint ez a 90 mrd környéki profit mint előző negyedben. Nem rossz.

Kicsit korai de szerb és horvát új vételeket néztem most. A szerb 3-4 mrd környéki profit az új bank , a horvát 15 környéke az új részesedése a profitból 9 hónap alatt. Nem túl komoly számítással kb kifizettek erre a kettő bankra 200 mrd Ft-ot emlékeim szerint. Ez inkább felfelé kerekítve volt ennyi. 9 hónap alatt termeltek az új szerzemények durván 20 mrd-ot.

Ez alapján nem tűnnek rossz vételnek, persze az mkb 38 mrd-os vételárra fél év alatt 18 mrd profit mellett igen. :) Az egy más műfaj. De ennek a számításnak így semmi értelme mert még bőven megy a konszolidálásuk több idő kell lehessen látni mennyi az annyi. Előjöhetnek még nem várt költségek is akár ezzel. De egy ilyen sacc/kb becslésre talán jó lehet a jövőre nézve.

Egy kis játék csak a számokkal ha már úgyis Mészáros mindenhol a téma. OTP elkölt 200 mrd-ot külföldön azért a profitért amiért Lőrincék 38 mrd-ot belföldön. Nyilván nem lehet ezt csak így számolni ilyen rövid távon és csak profitot nézve, de azért szerintem elgondolkodtató számok . Az mkb féléves profit ráadásul nem 9 havi. Megállapítom ebből a bankok felvásárlásához is nagyon ért , sokoldalú srác . :)

Volt nemrég ez a Csányival együtt kávéztak fotó. Lehet továbbképzést tartott Cs papának, hogyan is kell ezt csinálni mert nagyon érzi a műfajt. :)