Főbb indexeket nézve a mélyponttól szabályos trend végét jelző alakzatok alakultak ki. Alakzatokat nézve max 2 héten belül fordulnunk kéne egy nagyobb korrekció irányába. Vigyázat ! Becsapós lehet elsőre ! Fals mozgások, megnövekvő vola várható 1-2 héten belül véleményem szerint !

DJIA napos Logaritmikus :

alt

Fordított Fej-váll forduló után a mélypontról egy ék alakzat ! Ebben a hely kezd elfogyni... Nagyon max 3 hétig mozoghat még benne ha teljesen végig akarják rajzolni... Elméletileg ha kiesik belőle, akkor középtávon a csúcstól számolva 2000 pont esésnek kellene jönnie. Jó támasz 9800 pontnál, alatta 9500 pont. Betonfal 10500 körül található. Nem tartom kizártnak hogy mielőtt letörné ezt az éket tréfás lesz a piac és csinál egy fals kitörést... Stoppokat kiverve egy felszúrás elképzelhető, mielőtt tényleg lefordulna az index. Többségében ez az alakzat megbízható és esnie kellene belőle. Shortosok izgulhatnak, lehet pár héten belül megkezdődik egy komolyabb korrekció amire már hónapok óta vártak. Longosoknak a régóta futtatott pozik zárásán érdemes lehet hamarosan elgondolkodniuk, de kapkodni sem kell ! Nem fogja a piac olyan egyszerűen feladni az erős támasz szinteket !

Egy pillantás a DJIA naposra nem logás charton :

alt

Itt a kulcszint 9650 körül... Ez nagyon erős támasz lesz várhtóan, elesése elsőre nem valószínű ! Jól látszik miért dupla támasz...( zöld és piros trend vonalak egy pontban kb. ott találkoznak )

DJIA Hetes logaritmikus :

alt

10500körnényéke jól látszik miért is betonfal.... Letörési szint októberben, 50 %-os fibó szint teljes esésre, ék felső szára és még egy lehetséges igen kellemetlen trenvonal amibe beverheti a fejét... Ebben a bontásban 9500 a kritikus szint. Eleste esetén középtávon ( pár hónapon belül ) 8000-8500 közé visszavárnám. Ha mégis kimászana az ékből fölfelé, akkor 11500 pontos cél kerülne kijelölésre. Bár a fölfelé ékelődésből esnie kellene és minden bizonnyal esni is fog ! Múltheti doji és a tetőn lévő között meglátjuk lesz-e hasonlóság a folytatást illetően.. Bár van még egy kis hely az ékben...

Dax napos logaritmikus :

alt

Fordított Fej-Váll célár 6000-6050 en. Nem kizárt hogy megcsinálja még ! Ennél az indexnél e 6000 fölötti szűk régió a betonfal. Támasz az ék alsó szára valamint 5600 környékén a zöld emelkedő trendünk. Középtávon ha 5500 elesik, akkor 5000 alá visszamehet.

Bux napos logaritmikus :

alt

Hasonlóan a többi indexhez itt is hamarosan választ kapunk a további irányra...Erős támasz a 2 trendvonal. 19800 a kritikus szint. Eleste meghozhatja a trendváltást !