Richter - OTP - MOL kitekintés

Richter

heti:

alt

Ha minden igaz egy duplaalj rajzolódik MOL hetesen. Az első domb és az alj, ha meglesz a 3. domb is akkor ezt vehetjük megerősítésnek- igaz még csak rajzolódik. A zöld vonallal bejelölt trendvonal nagyon masszívnak bizonyul, még mindig emelkedő trendről beszélünk. Az ár a csatorna közepén van így az elkövetkezendő napokban inkább nézelődést ajánlok - csak türelem- elfogja érni a vonalakat. A két sárga vonal a támaszokat jelképezi, egyenlőre igen messze van a piactól. Felső boelingert már jó ideje baszogatja, RSi halad a bűvös 70-hez és a MACD is hamarosan eladási szignált fog jelezni. CCi pedig 50 pont híján 100 felett van azaz még lehet tartani a longokat. Duplacsúcs esély, illetve ellenállás a piros szagattot vonalnál.

napi:

alt

Na itt már más a helyzet. CCi50 long zárást, RSi pedig 56-os értéken stagnál ami nem vehető se rossz se jó jelnek. MACD még mindig longos oldalát mutatja de úgy érzem hamarosan ez fordulni fog és eladásra fog jelezni. De az emelkedő csatorna még tartja magát.

Összesítve én most mozizást ajánlok az elkövetkezendő napokban. Ha beszállunk akkor inkább a longokat részesítjük előnyben amíg még megéri, mert szvsz hamarosan trendforduló lesz és akkor helló short. De, türelem.

OTP

heti:

alt

Egy háromszög van kilátóban. Megint nézelődést ajánlok pár napig amíg el nem dől a sorsa. De ha eldőlt akkor szálljunk poziba, de azért óvatosan. Ha letörik még ott van a fő csatorna alja ami még megfoghatja az esetleges esést. Másik eset a kitörés amit talán a 6.000-es lélektani szint foghat meg. A kék vonalnál támasz, a fibók adják magukat. Látszik hogy van erő a papírban, a fő csatornán belül a meredekebb az emelkedés és a testes zöld gyertyák is ezt bizonyítják, plusz a két mozgóátlag tartós egy irány felé haladása. Az árfolyam szűkül a háromszögben, nagy csapkodásra lehet számítanunk a héten. CCi jóval 100 fölött tartózkodik RSi pedig húzódik vissza az extrém tartományból. MACD még mindig longos.

napi:

alt

Duplacsúcs van itt is bár elég gyengécske szerintem. MACD két szignálvonala keresztezte egymást, asszem 2-3 napon belül -vagy előbb- neki állhatunk shortolni. CCi viszont most jött vissza a shortzárásos tartományból, RSi pedig lefelé vette az irányt

Úgyhogy szvsz short, de azért egy kicsit várjunk még vele. Azért durva hogy már 5.500 is volt az OTP a napoban. Nincs itt válság bazdmeg ;-d.

Mol

heti:

alt

Csak én látok megint fej-vállat? CCi nagyon megy felfelé, RSi pedig másodjára pattant 70-ről. MACD longos. Venni szerintem csak a csatorna aljáról érné meg- előtte nem nagyon. A felfelé kitörésre nem adok valami sok esélyt. Úgyhogy egyenlőre short, de meglátjuk. Elég durva emelkedésen ment keresztül amúgy is, talán itt az ideje egy ideiglenes korrekciónak. De ez rossz érv, a trend még mindig tart, masszívan. Boelinger felsőt ütötte.

napi:

alt

MACD bár még mindig vételt mutat, de nekem nagyon eladásra hajlik a dolog. RSi és CCi meg stagnál, valószínűbb jelzést egyenlőre nem tudnék levonni belőlük. Ha a fej-váll teóriám igaz akkor innen esés jön. Legyetek résen!

Eredményes kereskedést mindenkinek, és holnap reggel se felejtsük le Ázsiát!