Zsíros nyerőben vagy ? Vagy egyszerűen beragadtál régebben és félsz hogy újra zakó lesz ? Hiszel a további emelkedésben ? Nem akarsz kimaradni ? Hová tegyük a stoppot OTP-ben ? ( középtávú játékosoknak, swingereknek ) Erre próbálunk meg támpontokat keresni.

OTP órás felbontásban :

alt

Bár ez a felbontás nem középtávú játékosoknak szól, azért vessünk rá egy pillantást. 3000 forint óta tartó emelkedő trendünk megállította a részvény esését. Igaz az emelkedésben nem volt forgalom. 5000 erős ellenállás, ha átviszi, akkor újra támadhatja az eddigi csúcsot. 4500 fölötti résünket nem töltötte be teljesen. Amíg ez nyitva van, tarthatjuk a longokat. Ilyen kis forgalommal nem valószínű hogy messzire jut, jó esély van rá hogy maradhat egy range mozgás. 4500 eleste esetén 4350 körül van támasza, ha új csúcsra megy az elkövetkező napokban, akkor 5600 pontig emelkedhet.

OTP napos felbontásban :

altStopp elhelyezés...Na először is többféle játékos van a piacon ( olvasd Nyilasi legújabb írását ). Természetes hogy nem könnyű szinteket határozni, mert aki már zsíros nyerőben van, az nyugodtan tologathatja a középtávú emelkedő trend mentén ha hisz a folytatásban. Ez most valahol 3800 körül van, de természetesen mindíg húzni kell fölfelé ahogy telik az idő. Persze aki ezen szinteken ragadt be, annál más a helyzet, mert ha most lehetősége van eladni kis pluszban, nyilván örül hogy megszabadulhat tőle és nem örülne újra egy 4000 alatti OTP-nek, ami után koránt sem biztos hogy egyhamar újra itt lenne a részvény. Ők vannak a legnehezebb helyzetben... nekik el kell dönteni hogy kockáztatnak -e , de mivel a többség nem fog és nem mer bevállalni egy ilyen tág stoppot mint amit azok akik zsíros nyerőben vannak, így nekik más támpontot kell keresniük. Őnekik a középtávú emelkedő trenden belüli kisebb emelkedő altrendet érdemes figyelni, illetve a közeli lokális aljakat. Jelenleg ez az altrend fordította újra fel, de forgalom nélkül ! Itt a stoppot nem az altrend alá, hanem hogy biztosabbra mennyek, a 4350-es lokális alj környékére tenném. Persze így nagyobb a stopkockázat, de ha teszek egy stoppot mondjuk 4300 környékére, akkor majdnem biztos hogy fordult a rövid trend és mehet le a középtávú csatijára. Így kivédem azt is hogy kistoppolódjak úgy hogy mondjuk a megmaradt rés, vagy a 4350 es lokális alj illetve 5000 között esetleges range mozgás alakuljon ki. Persze ez sem könnyű pszihésen, olyanoknak akik csak kis nyerőben vannak esetleg, vagy nullán, de higyjétek el jobb 5-10 % bukó mint 30-50 %.... Ezeket az általam kijelölt szinteket nem 1-2-3 napos pozíciókat felvevőknek szántam, az ő esetükben más a helyzet. Ettől függetlenül ők is hasznát vehetik pozíció felvételnél, egy kis segítség hogy hol érdemes próbálkozni, persze stoppal. Egyébként TA alapon támaszokról már beszéltem, ellenállásokról még kevésbé. Szűkülés indult a papírban ! Figyeljük a BB szalagot. Ha esetleg van még erő a piacokban és folytatódik az emelkedés, akkor ha átvinné a csúcsot 5600 gyengébb elenállás, 6000 erősebb. Ez elérhető lásd heti chartot.

OTP heti felbontásban :

altIdejét látom annak hogy megnézzük távolabbról is ezen felbontásban. A tetőről való teljes esés 38,2 % os fibó szintnél 2 doji. Ez ebben a felbontásban nagyon erős ellenállás, a két doji pedig fordulós jelzés, persze megerősítés is kell hozzá. Ha lefordul, akkor mehet le a középtávú csati aljára, ha kiveszi a dojik tetejét, akkor jöhet az 50 % os fibó szint 6000 nél, ez brutál ellenállás viszont, egyben ez volt a letörési szint is ! Ezen értékek persze több hetes távlatban értendőek !