Elemeztem egy pár Bét büszkeséget. Érdemes rájuk figyelni ! Attól föggetlenül hogy mi a véleményem ezekről a papírokról, ezekkel lehet százalékosan gyorsan nagyot fogni. Van mellé azért egy két normális papír is, csak hogy ne legyen olyan büdös a kupac. :) Elemezve : Econet, Humet, Konzum, Orco, Synergon, FHB

Econet napi felbontásban :

alt

Október óta tartó csökkenő trend áttörésével küzd a papír. Tegnapi gyertya egy fordulós gyertya volt, azonban erre nem jött megerősítés. Sőt ! Ha kiveszi ennek a tetejét, akkor 70 forintig emelkedhet. Ennek leküzdése lenne az igazi áttörés, ebben az esetben egy duplaalj alakzat támogatná a további emelkedést. Ellenállások 70 forint fölött tíz forintonként. Támasz az emelkedő trendvonal.

Humet Napos felbontásban :

alt

Több mint egy hónapja tart a bázisépítés 17 és 19 forint között ! Jól látható az árfolyam és az indikátorok között kialakult pozitív divergencia. Ez nálam nagyon kitörés gyanús...Érdemes rá figyelni, mert ha 19 forintot átviszi, akkor óriási tér nyílhat meg fölfelé, persze előtte 23 forintnál bizonyítania kellene. A Bollinger szalag is nagyon erősen beszűkült. Legkésőbb jövőhéten jönnie kellene a kitörésnek. Az előző rallyt is a bollinger szalagok erőteljes beszűkülése jelezte. 18 Forinton lehet gyüjtögetni, de ha megindul 20-ig jó vétel szerintem. Én 18 on gyüjtögetem, de ha 17-es falat beöntik, azonnal eldobom. Most viszonylag kis kockázattal lehet felvenni benne pozíciót. Támasz 17, ellenállások 23 ( erős ) 25 ( gyengébb ) ha átvinné utóbbit, akkor 30 forintig mehet középtávon.

Humet heti felbontásban :

alt

8 hetes bázis heti szinten ! Erős beszűkülés ebben a felbontásban is ! Stochastic vételi jelzést adhat, a MACD még mindíg vételen. Ezen felbontásban ha megindul, 23-25 átvitele is várható ! Persze nem azonnal, de 30 forint képbe került ! A Cég Augusztus végén jelent, gyorsjelentésig akár nagy emelkedés is jöhet.

Konzum napi felbontásban :

alt

A mélypontnál egy kettős szigetfordulóval tört ki fölfelé. Visszatesz és konszolidálció után egy újabb szigetfordulóval ugrotta át a csúcs óta tartó eső trendet. Majd itt is konszolidálció kezdődött. Visszatesztelte a hátrahagyott szigetet. Erős támasz 140, jó támasz 150 forintnál található. Elkezdte ostromolni a 170 forintos ellenállást ! Amennyiben átviszi, 200 forintig emelkedhet.

Orco napi felbontásban :

alt

Az ideg megöl ! Venni akartam 1700 körül...Persze gondoltam várok még egy napot mert nyugaton elég rosszul néztek ki a dolgok. Másnap nagy emelkedés, aztán gondoltam nézek mást... Azóta ma néztem csak rá. Hatalmas emelkedésen van túl, rés keletkezett 1750-1829 forint között. Ez már a második rés !Nagy lendülettel vitte át a 2500 forinton lévő ellenállást, ami már régóta mumusa volt a papírnak illetve itt várta egy rés a betöltést amit meg is tett.. Ezzel validált egy fordított Fej-Váll alakzatot, amiből 3500 forintos célárat kaptunk. Azonban nem árt figyelni, mert ha nyitva marad napon belül egy újabb rés, az lehet kimerülési rés is ! Ekkor akár újra esésbe kezdhet.

Synergon 4 órás felbontásban :

alt

Ezt a papírt a legnehezebb most elemezni, de megpróbálom. Nagy forgalmú kitörés után hatalmas réssel nyitott, amiből nap végére csak "kevés" maradt nyitva. Majd ma nyitás után ezt átugrotta és nem töltötte be. Ez egy szigetforduló lefelé ! Nagyon erős negatív jelzés . További negatív jelzés hogy ezt mind a már áttört Fej-váll nyakvonal fölött csinálta, ami alá visszazuhant. Lehet itt fej-vállazni meg 1200 célárakat kiabálni, de ameddig nem szünteti meg ezt a szigetet, addig el lehet felejteni a fej-vállat célárastul mindenestül... Ugyanis ezzel a szigettel ez egy durván behalt kitörés, ami felülírja a Fej-váll elméleteket. Erős támaszon állt meg ma az esés. Immár így "pont visszatesztelte" annak a háromszögnek a felső vonalát ( Kitörési pont ) amiben hónapokig mozgott.Ez a 770-750-es zóna erős támasz ! Ha visszaesik eek alá, akkor egy jódarabig el lehet felejteni a részvényt ! Ellenállás 844 forintnál kezdődő rés ! Ameddig nem szünteti meg a szigetet, addig nem érdemes vele foglalkozni...

FHB napi felbontásban :

alt

Szépen szabályosan emelkedik egy trend mentén. Azon belül egy kisebb emelkedő trend. Itt is egy fordított fej-váll alakzat, aminek a nyakvonalát át is vitte, majd vissza is tesztelte 800 forinton. Amíg 800 fölött van bullish a papír. 850 forintos ellenállás átvitele esetén 900 forint fölé emelkedhet. A Fej-váll célár 1000 forinton ! 800 törése esetén visszaeshet az emelkedő trendvonalra.