Mostanra már bizonyossá vált hogy eső trendbe került a piac. Fontos támasszintek törtek le az indexekben, legfőbb részvényekben. A Bux indexet, Dow Jones indexet, OTP-t, Egis részvényt, valamint kérésre a Genesis részvényt elemeztem.

Dow Jones napi felbontásban :

alt

8200 pontos fontos támasz szintet letörte az index. Jobb támasz mostmár csak 8000-pont körül húzódik, azonban a letört fej-váll alakzat 7800 pontos célárat jelölt ki középtávra. A Kirajzolódott eső trendet nézve jó eséllyel kibontakozhat 8300-8350 pontig korrekció, de ehhez 8200 pont fölé kéne emelkednie az indexnek hogy validálódhasson egy dupla alj alakzat. A Gyorsjelentési szezon miatt jó eséllyel oldalazhat a piac a 8000-res szintek fölött.

Bux napos felbontásban :

alt

A 14500 pontos támasz körül táncol egy pár napja. 14300 pont már kétszer megtartotta. ha elesik akkor a kerek 14000 pontos támaszt veheti célba az index, ami egyben egy csatornaalj fgeltételeinek is megfelelne. Ellenállás 14750 pontnál, ha át tudja vinni, akkor újra célba veheti a csatornatetőt. Ebben az esetben is maximum 15200-250 pont környékére várnám. érik már egy kisebb korrekció lehetősége, a hét második fele már meghozhatja ezt..

Bux órás felbontásban :

alt

Ebben a felbontásban jobban látszanak a szintek mint napos felbontásban. A Lényeg : 14750-es ellenállás, amit ha sikerülne átvinni akkor egy duplaalj validálódna. Ebben az esetben a csatornatetőt vehetné célba. Azonban ennél valószínűbb 14300 pont eleste, ami után gyorsan 14000 pont körül találhatja magát.

Bux heti felbontásban :

alt

Bollinger szalagok kezdenek beszűkülni, közel az alsó.. Szűkülhet tovább míelőtt rendesen megtolná lefelé. Középtávon cálár : 12000 pont. Stochastic indikátor beadta az eladási jelzést ebben a felbontásban is !

OTP órás felbontásban :

alt

Letörte a már sokat emlegetett Fej-Váll alakzatot. Most kell résen lenni ! A Jobb-vállra húzott fibonacchi szintek alapján támaszon zárt ! Bár közel a rés 3000-nél, na meg a Fej-Váll célár is ide mutat, de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy elsőre betölti ezt a rést. Én személy szerint itt inkább a pár napos long beszállókat keresném már.. ha jövőhéten megáll az esés, akkor 3250-es kulcsszintet érdemes figyelni. Ha átviszi, akkor fordult a rövid trend. ( Ez órás felbontásban értendő ).

Egis órás felbontásban :

alt

Kulcsszint fölött lebeg ! Hajszál pontosan az emelkedő trendjén zárt. Duplacsúcs lehetősége fent áll, ám szerintem itt az ékelődésre érdemes jobban figyelni. Kulcsszint 17600 esésben, ezalatt megnyílik a tér 17000 pontig, ahol van egy támasza. További emelkedéshez 18500 fölé kéne jutnia. Érdemes egy pillantást vetni a MACD indikátorra. Habár a divergencia enyhe is, de elég szabályosnak mondható. Jelenleg nem néz ki jól a papír, de mivel esésben sokkal kisebb a forgalom mint emelkedésben , ezért lehet hétfőn megmentik. Ez most szerintem 50-50 százalék...

Egis napos felbontásban :

alt

18900-19000 pont nagyon kemény ellenállás, aminek elérése után le is fordult. Pénteken még megtartotta az emelkedő trend, azonban bizonytalan hét elé néz.. Ez az ékelődés esetünkben egy trendfordító alakzat ! Törése esetén korrekció indulhat, azonban ennek mértéke kérdéses.. Nagyon sokan ráugrottak most a papírra, nagy forgalommal veszik, most az egyik nagy kedvenc.Támasz esésben 17000, ezalatt nagyobb tér nyílhat meg lefelé. Ellenállás a korábbi lokális csúcs. Az ékben fogy a hely ! Stochastic divergencia brutális !

Genesis napos kérésre :

alt

Ha az egiszre azt írtam hogy 50-50 %, hát akkor ez tényleg a Fej vagy Írás esete... Még mindíg az ékelődés a meghatározó, amiből várhatóan jövőhéten elindul valamerre. Vicces de pénteken felfelé is és lefelé is kitört az ékből, de zárásra vissza nyitószintje közelébe...Továbbá az is vicces hogy a beöntéssel az ékből elvárható célár is teljesült lefelé... 500 forint kulcsszint ! Felette 550-forintnál van erősebb támasz. Ha kitör fölfelé az ékből, akkor 750-forintos ellenállásig juthat. Bollinger szalagok beszűkültek erősen. Figyeljük merre kezdi el megtolni !