"Rezsicsökkentési ébresztőt fúj Brüsszel" http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-561463

Nem vicc, komoly hír. Copy+Paste Magyarország, miközben ekézzük Magyarországot:

"Levélben sürgette az EU 27 tagállamának vezetőit cselekvésre az Európai Bizottság elnöke a következő uniós csúcstalálkozó homlokterében álló energiaügyi és adópolitikai kérdésekben. Barroso levelében hangsúlyozza, hogy a piaci szétaprózottsága miatt jelentősen eltérnek az energiaárak az Európai Unión belül, így a vállalkozások és a fogyasztók az indokoltnál és szükségesnél többet fizetnek az energiaellátásért - írja a BruxInfo."

[...]

"A Bizottság elnöke szerint a magas energiaárak elleni megoldás részben már rendelkezésre áll, ez pedig a belső energiapiac kiteljesítése és a meglévő jogszabályok végrehajtása. "A találkozó során szeretnék néhány szakpolitikai iránymutatást javasolni Önöknek" - írja a testület elnöke."

[...] "A szöveg rámutat, hogy nő a fogyasztók energiaszámlája és egyre nagyobb arányt képvisel a háztartások átlagos kiadásain belül (7-17 százalék között). Egyes tagállamokban a lakosság legszegényebb rétegeinek összkiadásainak akár a 22 százalékát is elérheti az energiaszámla."

"Ugyancsak bírálóan szól a dokumentum arról, hogy az energiaszektorban történelmi mélyponton vannak a beruházások, holott 2020-ig legalább ezermilliárd eurónyi beruházásra lenne szükség az EU ellátásbiztonságának, a források diverzifikálásának, a tisztább energiáknak és a versenyképes áraknak a biztosításához."

Naszóval:

- ennyit arról, hogy a rezsicsökkentés "fáj" a szolgáltatóknak,

- ennyit arról, hogy a rablóhordák "befektetnek", mert nem fektetnek be,

- és végezetül ennyit arról, hogy milyen undorító kettős műsort játszik el terrorisztán.

*

Nem mellesleg, levelet hozott a posta, amelyben az ELMÜ közli, hogy:

TÁMOGATJÁK A REZSICSÖKKENTÉST SŐT:

MÉG 8%, azaz még NYOLC(!) százalék további árcsökkentésre is hajlandó a rezsicsökkentésen felül(!), ha valaki vállalja, hogy elektronikusan kommunikál velük. Ez egyebekben mindenkinek jár, annak is, aki nem kapta meg a levelet, szóval akit érdekel, az nézz meg a ker.elmu.hu oldalon, BÁRKI igénybeveheti.

Ez 18% barátaim, felebarátaim és ti többiek, akik aggódtok a pauvre, pauvre nyomorgó cégek miatt, akikből hasznot húztok, hsizen természetesen a 18% után is hülyére keresik magukat a kifosztott magyarokon.

Ettől függetlenül én nem lépem meg, mert nem tetszik egészében az ajánlat, de akkor is figyelemreméltó az, hogy az eddigi sírás-rívásból ezúttal is MÉG TÖBB(!) kedvezmény születik pusztán egy kis erőteljesebb ráhatásra... még a végén versenypiac lesz, amiben tényleg letörik az árakat a szolgáltatók, ha ügyfeleket is akarnak szerezni és a jól fizető ügyfeleket meg is tartani.