Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

ROTFLMAO!!!!! "Rezsicsökkentési ébresztőt fúj Brüsszel"

Re: nincs cím

#621511 Keg Jenő Előzmény: #621451

megbukott a fidesz gazdogokat támogató bűnös és elhibázott politikája. nikotin bárok...

Re: nincs cím

#621451 Dr. ursi Előzmény: #621229

most olvasom h mit lépett varga misi :o)

naccerű !

bemutatott ebnek jócskán és jogosan !

figyi ha ez kell h kikerüljünk túlzottból legyen ez.

ezzel mutatja h az eb hülyesége miatt beruházások állnak le, mert a,múgy megvan a deficit csak eb mocsok h a kamatok emelkednek közben azért itt tőzsdések csak tudják h csökkennek ...

és ha ez nem lenne elég akkor a multik akik ebnél lobbiztak ellenünk majd kapnak egy kis adóemellést :o))) helys ! lobbizzanak értünk ! hiszen itt akarnak belőlünk megélni !

ha kikerültünk majd beindítjuk a beruházásokat vissza.

hiszen egyébként semmi szükség ezekre és semmilen intézkedésre mert a hiányunk 2,7.

ezt még a londoni elemzők is megmondják h így min 2,4 lesz oszt mi a tökömnek ?!

mocsok eb kapja be.

Re: nincs cím

#621377 banyaiz Előzmény: #621366

Van azért , 0 közelében van a kamat nem tudom mióta, van egy ecb kötvényvásárlási prg, igaz nem teljesen Usa mintára.

Máshol is vannak ilyen elemek (biztos minket másolnak:), csak mi már unortodoxia mérgezést kaptunk, legalábbis én biztos. .)

De elkanyarodtunk a rezsicsökkentés évétől.

Re: nincs cím

#621366 Előzmény: #621359

EU-ban nem nyomtatnak pénzt. Annál nagyobb országimázs pedig nincs, hogy lassan mindenhol az lesz az orthodoxia, amiért nálunk még mindig unorthoxiát kiáltanak :)

Re: nincs cím

#621363 banyaiz Előzmény: #621356

Na most országimázs építés alatt nem azt értem, hogy Viktor menjen ki az EU-ba aztán páros lábbal néhány irodaajtót rúgjon rá a bürokratákra. :)

Ennek is megvan esetleg a helye ideje, de erre felépíteni ilyen mértékben egy 4 éves ciklus belpolitikai mondandóját, hát mit mondjuk túlzottan szimpliszitinek tűnik.

Re: nincs cím

#621359 banyaiz Előzmény: #621356

EU-ban is nyomatják a pénzt. ECB 0 közeli kamat stb. Csak ha megnézed EU-s tőzsdék teljesítményét elég jelentős különbségek vannak , és a mi régiónkat azon belül minket a szakadárok közé súlyoztak be, jelenleg.

Mnb pedig vsz nagyjából amire érdemi lehetősége van megtette.

Az országimázsunkat kell növelnünk egy kicsit abban van mozgástér vsz. :)

Re: nincs cím

#621356 Előzmény: #621351

Bocsi, de nyilván kimaradt nálad az a felsorolásból, hogy ott futottak fel az indexek, ahol korlátlanul nyomhatnak pénzt. Óhajtod ezt Magyarországon is bevezetni? Mert ha nem, akkor ne csodálkozz, hogy nálunk nem úgy futnak az indexek mint arrafelé.

Re: nincs cím

#621351 banyaiz Előzmény: #621331

Végülis felfoghatjuk úgy is, hogy néhány piacon már bekövetkezett ez a rakétázás, ha ránézek pl nikkei-re, vagy snp-re. Benne van azért, hogy leverik őket vmikor egy-két emelettel lejjebb. Csak , hogy előtte minket is megrángatnak e felfelé az a kérdés. :) Szóval próbáltam mindenféle verzióra felkészülni, aztán lehet egész más lesz.

AT: pedig most a lehető legpozitívabb voltam. :) Vagy milyen jövőképpel lennél elégedett? Elszakadunk a halódó nyugattól és irány É-Korea?

Re: nincs cím

#621344 Előzmény: #621321

Hogy úgy mondjam, hála Istennek azok közül, amiktől rettegtél, azokból nem igazán jött be eddig sem semmi, tehát kontraindikátorként azt mondanám, hogy gond egy szál sincs :)

Re: nincs cím

#621338 banyaiz Előzmény: #621331

Nem lehet kizárni ezt sem. Ezért adtam el Telkot pl , túl sok lett volna már a jóból, ha ez következik amit mondtál.

De látok azért más verziót is , pl azt, hogy megtalálják a lemaradó piacokat mindenféle skyrocket előtt és szétvásárolják a kis buxot. :) Ez a két szélsőséges verzió.

Re: nincs cím

#621331 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #621328

Szerintem ne nagyon kereskedj a hazai részvényekkel (vagy azoknak látszó izékkel), egy darabig..., majd jön a skyrocket ( időpontja még homályos), na akkor aztán lesz habzsi-dőzsi,tejben-vajban,fűvel-fával!

Re: nincs cím

#621328 banyaiz Előzmény: #621321

Nagyon nagy mértékben függ attól is, hogy a külső körülmények mit fognak engedni.

Mert ha EU-ban nem jön a fellendülés, akkor mi itt ragadunk a mocsárban aztán a meglévő kis tortánkat szabdalhatjuk, és pekidzselhetünk, bankadózhatunk , vitázhatunk az EU-val naphosszat a nagy semmin stb, szopóágra kerülünk de rendesen.

Viszont ha jönne a fellendülés kint, mindjárt enyhülne a nyomás rajtunk és szép fokozatosan lehetne eltüntetni az ámokfutásos dolgokat.

Amit a részvénypiacunkon igencsak megéreznénk. Ezt várnám, de hát ez lehet, hogy hosszú hosszú történet lesz. Elég kacifántos a helyzet.

Nyeretlen Keteves: ez könnyen előferdülhet. :)

Re: nincs cím

#621327 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #621321

"Csak tudod én most már azt várom, hogy több lesz az olyan ami felfelé löki az árfolyamokat, és egyre kevesebb az eszetlen ugatás, és Mekk mesterkedés. Igaz ezt már régóta várom. "

És még milyen sokáig fogod! (mármint várni :-)

Re: nincs cím

#621321 banyaiz Előzmény: #621281

Ez egy érdekes gondolatmenet. Nem teszem magamévá ha nem bánod. :)

Nézd meg ma Otp kereskedést. Para a pekidzstől, hülyeségcunami elmaradt csak a "szokásos" kocsmai fenyegetőzés, hogy de ha nem elég akkor bizony a bankadó stb mintha ezzel nem magunkat lőnénk tökön legelőbb. Aztán annak örömére, hogy nincs újabb teher csak szájkarate, visszapattanás.

Ilyet láthattál számtalant elmúlt pár évben, és az eredőjük igen negatív volt.

Csak tudod én most már azt várom, hogy több lesz az olyan ami felfelé löki az árfolyamokat, és egyre kevesebb az eszetlen ugatás, és Mekk mesterkedés. Igaz ezt már régóta várom.

Persze ebben tévedhetek , majd kiderül.

törölve

#621316 tozsdenyul Előzmény: #621281

Ez a logika üti az állampapíros bizalmi logikádat, az állampapírjainkban megbíznak, de a részvényeinkben nem? Az hogy van...

Ezenkívül, vess egy pillantást a csődközelben lévő PIIGS országok államkötvény hozamaira, eladott mennyiségekre, a következtetéseidet majd írd le néhány oldalban :)

A következő 1-2 év bullja alatt ki ne fogyjon a ténta ;)

Re: nincs cím

#621310 Előzmény: #621308

Az első lépésről is ki fog derülni, hogy felesleges volt ;)

Re: nincs cím

#621308 walex Előzmény: #621286

Szerintem év végéig ki fog derülni, hogy megint elszámolja magát az EU (látszódni fog az adatokból), így az első lépésen (zároláson) túl nem lesz másra szükség, így mehet tovább a stadion építés és tér felújítás is.