Mindig is szemezgettél néhány papírral amibe nem tudsz vagy nem mersz belevenni? Most tét nélkül itt a nagy alkalom. :)

Naszóval a játék: (már megint nagyon ráérek, úgy látszik) :-) Mindenki választhat max 4 instrumentumot, a tőkehányaduk tetszőlegesen választható, de egy instrumentum min 5% max 50% lehet a portfolióban. Április első pénteki záróárak alapján meg ki derül ki rakta össze a legjobban. (addig semmi teendő) A portfoliokat dec22 szombat 24:00-ig kéretik leadni. A bekerárak a dec21 pénteki záróárak lesznek. Persze lehet már bármikor beírni a 'tippsort' előtte is, de a pénteki zárókról indul.

Mit lehet választani:

BÉT: Minden részvény, amiben szoktak kötések lenni. Csak long. Alvó / halott 1-2db kötés/hét papírok nem játszanak. (pl finext, őrmester, bif, btel, források, elmü, csepel és még sorolhatnám) ezekbe ugye a valóságban sem tenne senki pénzt, és kétes h lesz pénteki zárójuk.

BUX1312: Long vagy short. Majd írjátok h long v short.

Külföldi rv-k: A főbb piacokról (NYSE NASDQ Xetra, warsó, párizs, bécs, london stb.) jöhetnek a rv-k. Csak long.

BÉTa: Nem. Az eredeti piacáról lehet választni rv-t pl Deutsche Bank-ot a xetrá-ról.

Certik: Nem. Kiütődhetnek, és általában le is járnak.

ETF-k: igen.

Indexek, áruk: Önmagukban nem, csak eft-vel.

Osztalékok: Ha menet közben vmelyik papír fizet oszit, azt jelezzétek, mert beleszámít a végeredménybe. (sok amcsi negyedévente fizet)

Mennyit: Minimum kettőt, max négyet. Tetszőleges tőkehányaddal (pl 30%-20%-40%-10%) lényeg h 100 legyen az összegük. Egy rv min 5 max 50%-os tőkehányaddal lehet jelen. pls a tickert és a nevet/piacot is adjátok meg ha nem magyar instrumentumról van szó. Kb ilyen formátumban adjátok meg:

30% - OTP 20% - IAU (ishares gold trust - NYSE Acra) 20% - HOG (Harley Davidson - NYSE) oszt:febr. 30% - PZU (pzu - Warsó)

Menet közben ezeken módosítani nem lehet.

A végelszámolás április első pénteki zárók alapján lesz. Az nyer akinek a portfoliója a legtöbbet éri százalékosan. Persze részállások lesznek közben kb havonta vagy vmi ilyesmi :)

Remélem érthető volt:) Ja, és ha véletlen túl nagy lenne az érdeklődés, az első 19 tippsor játszik az esetben (plussz jómagam persze..)