Mai nap technikai szemmel nagy jelentőséggel bírt. Az alakzatok jól működtek, jól tradelhető volt a papír. A folytatás viszont ködbe burkolódzik. Több olyan lehetőség is látszik az általam vizsgált chartokon, amelyek jelentős eltérést mutatnak egymástól. Jelenleg sajnos a bizonytalanság az úr a piacokon... Mai elemzésemben Otp 15 perces, órás, 4 órás grafikonokat vizsgáltam. Ráadásképpen a bux indexet órás felbontásban. Remélem hasznát veszitek.

OTP 15 perces felbontásban :

alt

Mint jól látszik törte a csökkenő trendjét valamint kitört fölfelé az ék alakzatból. Erős beszűkülés volt tapasztalható, jól mutatják ezt az indikátorok is. Pozíciónyitás terén is jó lehetőség adódott a Day-traderek és a swingerek számára. 3560 FT-nál kettős ellenálláshoz érkezett. 15 percesen egy korábbi lokális tető, valamint ha trendek alapján vizsgáljuk, akkor az ék alsó szárára húzott párhuzamos adnak ellenállást. Ezt alátámasztja az utolsó gyertyaként kialakult doji is. Amennyiben tovább tud menni, 3600 forintnál talál ellenállást , azonban ennek átvitele esetén érdekes lehet. Ha visszaesik a világoskék vonal alá vagy 3500 alá, akkor a kitörés behalt és a lila vonalakkal jelzett trend él.

OTP órás felbontásban :

alt

Na ebben a felbontásban kifejezetten érdekes a chart... Világoskék vonallal a mélyponttól tartó szűken vett emelkedő trendet jelöltem amit letört ugye. Ezen kívül kirajzolódott megint csak egy trendszerű csatorna ( a 2 lila vonal között ) Most is látható hogy pontosan e vonalról pattant meg , a lefelé vezető ékből az árfolyam. Ez a csatorna csak nagyon kis mértékben meredek, tehát nem egy hosszabb mozgás irányra utal véleményem szerint. Nagy kérdés számomra valyon kialakul-e az általam felvázolt nagy Fej-Váll alakzat ? A Nyakvonal nem egyenes, de a mostani pattanással könnyen kirajzolódhat a jobb váll, ami által egyben visszatesztelheti a nagy emelkedő trendjét. A Trend erősséget mérő indikátorok alapján erre a verzióra nagy esély van véleményem szerint, ezek a trend elgyengülését már jelezték az utóbbi időben...Már csak azért is vázoltam fel ezt a lehetőséget, mert akkor a nagy letörés még várathat magára egy kicsit. A Fibonacchi szintekre is érdemes egy pillantást vetni, amennyiben kialakulna az alakzat, akkor a célár által megkezdődhet a lenti rések betöltése...Ha így lesz, akkor az OTP nagy valószínűséggel az utolsókat köpi és hamarosan elkezdődhet a nagy esés.

OTP 4 órás felbontásban :

alt

A Vastagan vett kék vonalak a szűken vett emelkedő csatornát jelzik. Ám sokan vannak akik ezt tágabban vették. Vékonyabb kék vonal ezt jelzi. Ma erős támaszról fordult a lila vonal és a vékony kék vonal személyében. Még mindíg nem volt rendes trendtörés !

BUX órás felbontásban :

alt

Erős támasz alakult ki 15000-pontnál, amit ma meg is közelített. Itt is érdemes figyelni arra hogy lehet szűken és tágan is húzni a csatornákat. Itt most jelenleg a tágabb lehetőséget vázoltam. Egyenlőre ez állította meg az esést. OTP-hez hasonlóan itt is felvetődik a Fej-Váll lehetősége.