Erre a hétre a Dow Jones, a Bux indexet elemeztem, valamint egy csodálatos képet szeretnék mutatni azoknak, akik esetleg még nem látták..:)) Az a javaslatom hogy kezeljük fenntartásokkal az irányokat. Gondolok itt arra hogy a longokat érdemesebb lehet szűkebb stoppal követni mert ha Lettország bedől, könnyen lemásolhatjuk az utóbbi hónapokat az ellenkező irányba is..

Bux napi felbontásban :

alt

Pénteken visszatöltötte a rést, ez állította meg az esést. Szűk sávból kitört fölfelé, majd új csúcsra ment. Többszörös ellenállás zóna van az index előtt, áttörte a 2 éves eső trendet, de ez még nem szignifikáns. Fibonacchi szintek alapján 17000 pont lehet reális cél, valamint megpróbálhatja betölteni az Októberi összeomlás során hagyott giga rést. ( 16878-17375 ). Amennyiben ezt nem tudja betölteni, az nagy kudarc lenne, a trend fordulásához is vezethet. Megfigyelhető a középtávú trenden belül egy ékelődés is, minden bizonnyal ez és a giga rés fogja meghatározni a várható irányt. Figyeljük a DJIA-t, extreme beszűkülés figyelhető meg ! Amerre az kitör, arra megyünk mi is. Azt mondják ha az 50 napos alulról metszi a 200 napost, az a bull piacot jelzi ! Én ezt azért fenntartásokkal kezelném... A Legnagyobb medvepiaci rally-k végét is ez jelezte... Ezt a jelenséget az utóbbi évtizedek legnagyobb medvepiaci rallyjai során rendszerint trendforduló követte. Jelenleg kis kockázat mellett lehet short pozíciókat építeni sávosan. Ezeket csak akkor stoppolnám, ha a rést át tudná vinni az index, lehetőleg forgalommal. Ha töri a 15500-at ( emelkedő trend alsó vonala ) akkor jobb a menekülő útvonalat válsztaniuk a longosoknak. Figyeljük a Lettországgal kapcsolatos híreket !

Bux heti Felbontásban :

alt

Heti szinten is elég túlvett már az index. A Rés, valamint a teljes esésre húzott fibonnachi szintek alapján a 38,2 % os szint kemény ellenállás. Eső trendet átvitte, ám ez még nem szignifikáns !

Dow Jones napi felbontásban :

alt

Erősen beszűkültek a bollinger szalagok, nagyon szűk sávban mozog. A Sok doji bizonytalan piacról árulkodik.. Ebből a szűkülésből nagy elmozdulás várható ! Mindenesetre a fölfelé vezető út egyre nehezebb. Egyre nagyobb a "nyomás" az indexen. A DMI indikátor is nagyobb elmozdulást vetít előre, valamint a trend gyengülését. Kérdés már csak az tud e annyi erőt venni még magán hogy meglátogassa a 9000 fölötti tartományokat ? Ellenállás 8850 pontnál, támasz 8600 pontnál, emelkedő trendünk alja.

Shortos paradicsom ( TecDax összeomlás ) :

alt

Ez az index a Német technológiai szektort tömörítő cégek indexe. Úgymondva a német Nasdaq. A Német gazdaság magas technológiai kitettségének odacsapott a Dotkom válság. ( Lásd Dax, ami szintén többet esett az átlagtól 2000-2003 között ) 1999-ben az eufórikus hangulat közepedte, még fél év alatt képes volt ez az index 3500 pontról 9800 pontig emelkedni a 2000-res tetőig. 2000-től a 2003-as mélypontig 9800 pontról 300 pontig esett az index. Hogy miért is raktam fel ezt a képet ? Azért hogy senki ne felejtse el hogy meredeken emelkedő grafikon gyorsan fordul és lefelé is meredeken esik ! Na ez a chart az igazi shortos álom..:)) Shortosok ! Tessék kinyomtatni , bekereteztetni és a falra tenni mint "szent kép" :)