Az alábbiakban érdemes több felbontásban szemügyre venni a főbb indexeket. Jelenleg amire a legtöbben szeretnék tudni a választ, az az hogy meddig tarthat még ez a szárnyalás a részvénypiacokon ? Érdemes lehet egy pillantást vetni az EUR/USD grafikonra is.

Dow Jones-Órás felbontásban :

alt

Legutóbbi elemzésem óta nem túl sok minden változott a Dow háza táján. Még mindíg a 8220-8600 pontos kereskedési sáv határozza meg indexünk mozgását. A Pénteki napon az utolsó órában történt felhúzás arra enged következtetni hogy újra ostrom alá kerülhet a 8600 pontos ellenállás. Indikátorainkban fennálló divergencia is ezt erősíti. Amennyiben sikerülne áttörnie az indexnek a 8600 pontot, úgy abban az esetben 8900-9000 pont köré juthat.

Dow Jones : Napi felbontásban :

alt

Az elmúlt közel négy hét oldalazása, konszolidálódása során csökkent az index túlvettsége. Így jó eséllyel kiléphet a kereskedési sávunkból. Sávunk tetejénél húzódik a Bollinger szalag felső vonala. Az utóbbi időben erőteljesen lecsökkent a forgalom, ez is a sáv jellegű mozgás tankönyvi formája. Erre a hétre várnám a sávból való kitörést. Ha sikerülne 8600 pont fölé zárni egy nagy forgalmú nap keretében, akkor a 9000 pontos ellenállást veheti célba. Ebben az esetben ha eljutna addig, onnantól nagyon bizonytalan lenne az index sorsa hisz ez az ellenállás sokáig az index mumusa volt, így kétséges hogy át bírná vinni. 8220 pont törése esetén 7800 pontig eshet.

Dow Jones : Heti felbontásban :

alt

Az elmúlt 4 hét oldalazása során sikerült kioldalazni a hosszú távú eső trendből. Előző heti gyertyánk egy fehér gyertya keretében még kevés, mindaddig semleges kilátásokkal kell számolnunk amíg ki nem veszi az 1 héttel ezelőtti doji tetejét vagy alját. A Bollinger szalag ebben a felbontásban erőtelesen összeszűkült ! Ha kilépne fölfelé a sávból, túl sok tér nem nagyon látszana felfelé. 9000 pont igen kemény ellenállás, így nagy az esélye egy esetleges álkitörésnek. Stochastic indikátorunk ebben a felbontásban is a túlvett zónában tartózkodik, azonban eladási jelzést még nem kaptunk. Csökkenő heti forgalom ! Figyeljük melyik irányba kezd el újra nőni !

Bovespa - Napi felbontásban :

alt

Ez az index az egyik "legBULIsabb" ! Nagyon szép szabályos trendben mozog. Nagyon erős ellenálláshoz érkezett az index, aminek esetleges átvitele kulcsfontosságú jelentőségű lehet. 54000 pont az októberi összeomlás letörési szintje. Ha átviszi akkor a teljes esésre húzott Fibonnacchi szintek alapján tesztelheti a 61,8 % os szintet. Mindenesetre az 50 % os fibonacchi szintet már áttörte, elméletileg ezzel meg is elégedhetne, azonban én ezt az indexet nem vennem egy kalap alá a többiekkel ! Ha vége lesz ennek a reccessziónak, szerintem ez fog legkorábban új csúcsra menni. Rövidtávú emelkedő trendünk törése esetén nagy tér nyílna meg lefelé, azonban még ekkor is ott van az elsődleges emelkedő vonalunk, ami jó eséllyel tartaná tovább az indexet.

Bux- Órás felbontásban :

alt

2 hetes rövid emelkedő trendünket letörte. Mol vezetéssel nagy esés lett a vége. 14500 pontnál dupla támasz várja. Itt húzódik középtávú emelkedő trendünk alja, valamint a 38,2 % os korrekciós szint. Egyenlőre maradhat az emelkedő trendben. Óráson már túladott az index, lásd RSI, Stochastic.

Bux- Napi felbontásban :

alt

A Beszűkült bollinger tetejéről az aljára esett. Erős dupla támasz 14500-pontnál van. Maradhat egyenlőre az emelkedő trenden belül, azonban az hogy új csúcsra bírjon menni, már kérdéses....Már látszanak annak a jelei hogy shortépítés kezdődött a piacon. Könnyen lehet hogy a pénteki gyertya egy eső szakasz "előszele" volt . Ha letöri az emelkedő trendet, akkor 13200 pont környékére eshet. Ha kiveszi a korábbi csúcsot, akkor számolhatunk a 16878-17375 giga rés betöltésével. Figyeljük merre tolja meg a BB szalagot.

Bux- Heti felbontásban :

alt

Még nem sikerült áttörnie a hosszútávú eső trendet ! A Következő 1-2 hét kiemelt jeletősége lesz . Itt dőlhet el hogy sikerül-e először törni ezt a trendet, vagy pedig újabb eső szakasz indulhat, ami által folytathatja az útját lefelé az eső trenben. Indikátoraink alapján könnyen fordulhat a széljárás.. Ha a múltheti gyertyára jön egy fekete gyertya, akkor újra eső trend indulhat a piacon ! Ebben a felbontásban is túlvett az index !

Mol- Órás felbontásban :

alt

Itt is letört a 2 hetes emelkedő trend. Pénteken 9 % os esésével vezetett lefelé. Erősebb támaszon zárt, várhatóan konszolidálódhat a hét első felében. További sorsa azonban kérdéses. 13200 pontig csak visszateszt lenne, ( lásd zöld vonal ). Ebben óráson már jól látható eső trend indult ! Óráson nagyon túladott lett.

Mol- Napi felbontásban :

alt

Itt sem sikerült áttörni a hosszú távú eső trendet. Éles lefordulás lett a vége. Egy két konszolidálciós nap után könnyen tesztelheti a 11900-12000-res erős támaszt, ami egyben a 61,8 %-os fibonacchi korrekciós szint is. Ezen a szinten érdemes lesz figyelni, addig napon túl felejtős vétel szempontjából, viszont nap közben kiváló Day-Trade lehetőségekkel kecsegtet véleményem szerint.

Dax- Heti felbontásban :

alt

Sokakban talán most az a legfontosabb kérdés hogy vajon meddig tarthat még ez az eufórikus hangulat, emelkedés ? Itt egy tanulságos kis chart amit érdemes jobban megvizsgálni. Vajon a történelem ismétli önmagát ? Ez alapján a chart alapján 5500 pont lehet a cél. Ha ez bejönne, akkor további nagy kérdés hogy a folytatás is egyezni fog-e ?

Eur/Usd- Napi felbontásban :

alt

Érdemes megvizsgálni az egyik legjobban előrejelző indikátort is. 10 hónapos háromszögből kitört fölfelé. Egy szabályos trenden belül hasít fölfelé. Fibonacchi szintek alapján az 1,45-ös ellenállás szint tesztelése várható. Ha töri emelkedő trendjét, figyeljük tud -e magasabb aljról fordulni, megerősítést nyer-e az hogy egy második magasabb aljal egy szélesebb emelkedő trendel van-e dolgunk ?