Szép jó napot ! Ha már jövőhéten kényszerszabadságot kell kivennem tőzsde szempontjából, azért még felraktam egy-két elemzést, hátha valakinek a hasznára válnak. Nem bonyolítottam túl a dolgokat, egyszerű, könnyen értelmezhető formában, csak a lényegre koncentráltam, illetve azokra amikre még senki nem hívta fel a figyelmet.

OTP-Órás felbontáson :

alt

A Letört, emelkedő trendvonalat visszatesztelte, majd a zárólekötésben le is fordult róla. A 2700-as támasz nagy jelentőségű ! Letörése esetén a fibonacchi szintek által, 2400-2450-es célárat kapunk. Ezen a héten ezt akár el is érheti, meg is közelítheti, 2610-2626-os rés betöltését várjuk. Esésre áll ! Ha esetleg visszamegy 2970-fölé és ott is tud zárni, akkor lehet semleges a megítélésünk a papírral kapcsolatban.

OTP-6 órás felbontásban :

alt

Itt a mélypontról jelöltem a fibonacchi szinteket. Az első korrekciós szint ( 23,6 % ) ról meg is fordult . Ennek elesésére számítunk. ( 2700 ). Az itteni fibonacchi szintek alapján az 1-2 hetes célár ugyanott ahol az órás charton. 2700 elesésével 2450 körüli célár látszik ebben a felbontásban is. A Résnél ( 2610-2626 ) viszont nem árt résnél lenni majd ! :)) Elképzelhető hogy ennek betöltésével megelégszik és nem lesz csak álletörés.

Na akkor vessünk egy pillantást a külföldi főbb indexekre is :

Dax-napi felbontásban alt

Mint jól látható nagyon fontos szinthez érkezett a Német index. Egy, a csökkenő tetőkön alapuló nagyon jeletős ellenállást ( Felső Lila vonal ) már leküzdött az index, ám a csúcstól tartó csökkenő trendvonal leküzdése túl nagy falatnak bizonyult elsőre és lefordult erről az index. Addig amíg nem esik be 4450 ( 38,2 % fibó ) pont alá, jók a középtávú kilátásai. Hamarosan eldől a középtávú sorsa. Eddig a 23,6 %-os korrekciós szint tartotta meg. Itt is tört a 10 hetes emelkedő trend ! 4650 fontos támasz ! Ha elesik, akkor számolnunk kell a 4450 pont elérésével.

Dow napi felbontásban :

alt

A Daxhoz hasonlóan itt is egy fontos trendvonallal küzd az index. Itt még szignifikánsan nem törte az emelkedő trendjét. Ezt várhatóan jövőhéten megteszi. Eddig 8200 pont megtartotta. Támasz 8100 és 7800 pontnál. 1-2 hetes távlatban inkább a lentebbihez várnám. Fölfelé már 8400 pont kőkemény ellenállás. Ha fölé megy akkor semlegesen ítélhetjük meg az indexet.

Dow-Heti felbontásban :

alt

Itt is jól látható hogy az eső trendvonal ill. egy nagyon fontos fibonacchi szint állította meg az emelkedést. A 3-4-5 héttel ezelőtti gyertyák, a hosszú alsó kanócos dojik fontosak ! Ezeknek az alját korrekció esetén sem lenne szabad kivenni mert az komolyabb fordulót hozhat lefelé. A múltheti nagy fehér gyertyára, e-héten egy ugyanakkora nagy fekete lefelé. Kulcsforduló lefelé ? Forgalom nem túl meggyőző...

Nikkei-Napos felbontásban :

alt

Ez az index már 8 hónapja egy széles sávban van amiben kb. 35 % os mozgástare van. Itt sértetlen az emelkedő trend ! Fenáll a lehetőség kézéptávon vizsgálva hogy kitör a sávból. Ha ez sikerülne, akkor egy duplaalj adna komolyabb vételi lehetőséget 11200-as célárral. Erős támasz 8500 pontnál van .

Hang Sheng-Napos felbontásban :

alt

Ez az index jelentősen felülteljesíti a többieket ! Áttörte a hosszútávú eső trendjét, amit vissza is tesztelt majd ment tovább fel. Egy szép emelkedő csatorna kezd kirajzolódni, jó eséllyel ez az index tarthatja ezt a trendet. 16000 pont körül a csatorna alja jó támasz lehet. A Pénteki doji után figyeljük merre indul meg.

Bovespa-Napos felbontásban :

alt

Ez ez index az egyik legfelülteljesítőbb. Az októberi összeomlást, mélypontokat követően ez márciusban nem ment újabb mélypontra, ellenben minden más szakadt...Megjelent egy cikk, miszerint az ottani kormány még időben megtette azokat a szükséges lépéseket, amik a válság ellen meg kellett, vagy kellene lépni. Ha az időtávokat nézem, ez az index már emelkedő trendben van ! Nézzük csak meg hány hónap volt a csúcstól számolva a mélypontig, illetve hány hónapja tart az emelkedő trend ( Lila vonal ) . Ezen a trenden belül márciustól van egy altrendünk, ami még mindíg tartja az indexet. A mélypontra és a 44000-pontos ellenállásra húztam a fibó szinteket. Ez az ellenállás sokáig mumusa volt az indexnek. Leküzdése után egészen a 161,8 % os szintig ment, tankönyvi módon, majd itt megtorpant. A kis altrendünk ha megtörik, akkor komolyabb korrekció is kibontakozhat, azonban ez az index nagy valószínűséggel tartani fogja az emelkedő trendet akkor is ha máshol komolyabb esés, korrekció bontakozik is ki. Esni is van helye az emelkedő trenden belül. Valahol 41000 pont környékén van jelenleg e vonal.

Végszó :

Sok sikert mindenkinek a jövőhétre ! A kényszerszabadsághoz visszatérve, én meg nem tudom mit csináljak ..:)) Kéne az OTP egy bizonyos szinten nagyon, de félek még akkor eléri, mikor még nem leszek itthon ! Tartsátok valahogy a rés fölött nekem..:D

Üdv !