Bux elemzés napi és heti felbontásban.

A Márciusi mélypontokat követően óriási rally bontakozott ki a világ tőzsdéin. A Hangulat alól a Bux index sem tudta magát kivonni. Ennek következtében a mélyponttól a mostani emelkedő hullám csúcsáig, 49 %-ot emelkedett az index, közel két hónap alatt. Sikerült megközelíteni az igazán kemény ellenállásokat, ezáltal érdemes megvizsgálni a chartokat.

BUX-Napos

alt

Sikerült visszatérni a "régi" eső trendbe. Hatalmas emelkedésen van túl az index, korrekciót várunk ! A mai forgalom alapján elképzelhető hogy tovább megy, ám ebben az esetben is a 200 napos mozgóátlagról szinte biztos hogy forduló következik. ( Az lenne csak az igazi short-beszállós szint ) Az esés mértéke azonban kérdéses emelkedő trendvonalunk csak 13000-pont környékén kerülne veszélybe. Ennek törése esetén betöltheti a réseket. Esés várható ! Lefelé sokkal nagyobb tér van mint ( fölfelé max 500-700 pont ) ebben a körben ! Szándékosan nem írtam le hogy mennyi tér lehet most rövidebb távon lefelé. Számomra sokkal szebb lenne az index ( Longos oldalról ) ha szépen pár hét alatt visszajönne betölteni a 11296-11441-es rést, ott kijelölve egy újabb pontot, arról ujra elrugaszkodva felfelé. Ezáltal lenne 2 pontunk, és kialakíthatna egy szélesebb csatornát, trendet..:) Nincs még trendforduló, nincs vége a medvepiacnak, ez csak egy al-trend, mondhatjuk úgy is minibull szakasz, ami akár egy fél év-évig is eltarthat. Ez a piac a legveszélyesebb mind közül ! Meglepő magasságokba emelkedhetnek vissza az indexek és még azzal is képes elhitetni hogy vége a medvepiacnak, aki nagyon körültekintő. ( Félek én is így járok..:) ) Rózsaszín köd, mari néni roham, ez van most ! Jobb lesz figyelni ! Bollinger szalagon kívül vagyunk, RSI túlvettség , Forgalom !!

alt

Vissza a "régi" eső trenbe. Megtolja rendesen a bollingert fölfelé ? Ebben a felbontásban, ha kitartana a továbbikban is a jó hangulat, valamint a nagy letörési szintre húzott Fibonacci szintek alapján 14800-15000 pont látszik ebben a körben. Ám ennél sokkal valószínűbb hogy korrekció indul ! Már heti szinten is túlvettséget jelez néhány indikátor. Figyeljük a forgalmat !