Kérték tőlem, hogy elemezzem ki, vagyis azt, hogy én mit látok ebben a papírban! Kérek mindenkit, aki csak olvassa, véleményezze / kritizálja, hátha az én figyelmem átsiklott valamin, vagy kihagytam valamit a gondolatmenetemnél és ezért teljesen tévútra keveredtem a valóságtól. Szigorú TA semmi érzelmet nem vittem bele, mert semmit nem tudok erről a csoportról és semmi fundát nem is olvastam. Íg a hosszú távú elképzelésem hibás is lehet.

altÓrás: Látszik, hogy egy ereszkedő csatornában halad lefelé szép szabályosan, 40,58 mindenképpen támasznak lehet minősíteni ami ahol most a BB alja is található. Indikátorok vegyesen állnak, de inkább felfelé irány erőszakolható rájuk. Óráson se lépnék most még poziba, csak ha 40,58 alá zár akkor short, felfelé nehéz út vezet 50 órás /kék/ és 200 órás /sárga/ is az útját álja. Ezen az időtávon nagyon esélyesnek látszik a 38 körüli ár elérése. Longot szívesen csak 200 vagy a 44,28 tető áttörése után mernék nyitni, mindenképpen a befektetni szánt összeg kis részét nyitnám itt meg elsőre. Shortnál bátrabb lennék a longra szánt összeg 2X is akár megnyitnám miután törte a 40,58as szintet.

alt4Órás: ennél az időtávnál kicsit kevesebbet rajzoltam, mert itt inkább a csúcs-völgy végpontokat érdemes figyelni. A helyzet szinte azonos az óráséval 40,58 alatt short, 44,54 felett long vagy bátrabbak 200-as után is megnyithatják az első pakkot. Innen nézve a 40,58 szint erősebbnek tűnik, mint óráson de az indik semlegesek MACD inkább lefelé, STO meg éppen felfelé akar menni, de még nem döntötte el az irányt. Talán én a következőt csinálnám, 40,50 betennék long megbízást amit 40 alá nem engednék zárni, ha még is fordítanék és így jó RR-e lehet pozit felvenni!

altNapos: Egyenlőre lefelé mozog itt is a papír és az indikátorok is egyértelműben mutatják az irány. Pozifelvétet itt is az előbbiek alapján csinálnám. Long 40,50 40 alá stop, ha eltalálom az irányt és longolódik akkor a második pakkot csak a 4-el jelzett tető fölött nyitnám meg 44,60-on kb utána 200napos felett vennék de azt már a 200napos vissza tesztjében. HA ez nem történne meg akkor várnék 48,50-ig és ott figyelnék, hogy mit csinál, ha fölézár forgalommal jöhet a III. pakk.

altHetes: Innentől érdekes, jól kivehető egy TRENDVÁLTÓ CSÖKKENŐ HÁROMSZÖG, igaz ezen az idősíkon már ezeket az alakzatokat kockázatos nézni és erre kereskedni, mert itt már évekről van szó, alakzat szerint lemehet egészen 18,61-ig az előző minimumig. Támaszok itt is láthatóak 36,36-39,78támasz zóna könnyen elérhető lett, mert a trendből a héten már kiesett az ár, persze még van 2 nap, hogy szépítsen, de esélyes a zóna elérésére. Ezen a távon 80-20 a short pozi javára. 36 alá megy az ár akkor akadály nélkül meget a 18 felé. Ha valami csoda FED pumpa jön akkor is felfelé nehét út vezet a lefele tartó trendvonal töréséig nem vennék ezen az időtávon longaot, de jelzem ez HETES és 5 napot kell látni a pénteki záró a lényeg.

altHavi: A nőknek ezzel az időtávval gyűlik meg legtöbbször a bajuk J, meg nekünk is, ezt már csak a kemény befektetők figyelik akik 5-10 évre előre szertnének gondolkozni. Nekünk csak a közeli szintek miatt érdekes a 36,36-os támasz itt is látszik és nincs is messze, a BB kezd szépen beszűkűlt, akárcsak hetesen, míg naposon inkább oldalazásnak látszik addig a még rövidebb távokon meg semmi különös nincs a BB-vel, max az alj közelsége, mint támasz. KB a hónap felénél járunk ha itt alakzatot keresünk talán idő kicsit játszadozásával egy BULL FLAGOT is fel lehet fedezni ami kb 85 repítheti a papírt persze havi szinten, ezt a rész hetesen is berajzoltam érdekesség képen! A piros négyzetecskék jelölik az időt, ami mint tudjuk relatív. Én az első aljtól számoltam, mert csak ekkor teljesülne a BULL FLAG alakzat szabályai, ha az első zöldtől nézzük akkor semmi köze már a BIKA ZÁSZLÓHOZ!!! Ez nézőpont kérdése. Ez a célár ha így számolunk a legkedvezőbb esetben is, ha már ebben a hónapban fordulna akkor is 2011 végére teljesülne. De ha még ebben az időtávban is még megjelenik 2-3 gyertya akkor BULL FLAGET el kell felejteni. Főleg a célárát!!

Összegzés: Minden időtávon a támaszok közel vannak, aki kockáztatatni szeret és szerencséje is lesz annak most LONG pozinál jobba RR-je, viszont ha töri a szinteket/ támaszokat habozás nélkül fordítani kell, mert lefele könnyebb helyzetben van és hamarabb mehet 18,61-ig, mint 60-ig, de ahhoz a 36,36-ot le kell törnie mindenképpen!!! Hetesen van befibózva, az a gyertya ami a havin egész jól tartja magát, már a 38,2%-os vissza tesztje is megvolt, sortot kiabálni leginkább ennek a gyertya elestekor lehet! 36,36 környékén nagyon kell figyelni, ha valaki shortolja, akkor ott zárnám egy részét, és max visszanyitnám, ha törte a támaszt. Ezen a szinten egy erőteljes pattanásnak is megvan az esélye.

Teljes anyag innen több formátumban letölthető: data.hu/get/3198513/CS.RAR