Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#714370 rbbj11 Előzmény: #714369

még a listán: ezüst, Pannergy, FHB, japán index long ETF, Amazon short, AXA, Cisco, AEO, LEN, Dreamworks, BBBY, Cognizant, CSX, Danaher, Deere, DAL, EA, Eli Lilly, EOG, Google, Halliburton,Home Depot, Intel, Lockheed, McDermott, MCD, Nike, Nvidia, Office Depot, Raytheon, SanDisk, STX, Supervalu, Symantec, Take-Two, Taylor-Morrison, Renault, TomTom, Ventas, Viacom, WellPoint, Westar Energy, WDC, Wisconsin E.

Aki kiválasztja a legnagyobb %-os nyerőt 6 havi távon, vendégem vmire. Mondjuk egy nőre...vagy nem tudom :D

#714369 rbbj11 Előzmény: #714226

Többre is kéne, annyi minden kitört, hogy nem is tudok ennyit venni, ezért el kéne dönteni a rengeteg jó lehetőség közül, mit érdemes favorizálni, így most mindenki segítségét örömmel venném.

Legyen ez játék felhívás is! Mindenki 1-3. helyezettet (mit venne holnap a felsoroltak közül 6-12 hónapos távra?) osszon ki akármilyen saját szempontok alapján allábiak közül: LVMH, Ford, SCTY, TSLA, GAP, SPLS,BTC, GRPN, YUM, Zynga, UBS, Lufthansa, LULU, Alstom

#714238 Janicroft Előzmény: #714234

Sajnos a bekerárat nem splittelték, ezért haragszom a KBC-re, nem mondom hogy kifejezetten az ő hibájuk, de úgy gondolom józan paraszti ésszel ha az árat splitteled akkor a bekerárat is splittelni kell... Na mindegy, eladtam, szép volt, jó volt, majd lesz itt még beszálló az Apple-ben, a fák nem nőnek az égig, most kicsit pihen a pénz. (Bár ha lesz Mikulás rally akkor lehet épp most dolgozna a legjobban).

#714234 Fornit Előzmény: #714232

grat! Valoamikor realizalni is kell foleg ha 20% ebben voltal. JNJ nekem is bent all eladason 110 nel. (a `szabaly`)

a bekeraradat nem spliteltek??

Mintha nekem anno a konzumnal azt csinaltak volna.

(a felregepeleseket nezzetek el nekem egy darabig) :)

#714232 Janicroft Előzmény: #705087

Most néztem rá a leveleimre és látom hogy tegnap elment az összes AAPL részvényem 111,41-en, ami a split előtt 779 dollárnak felelt meg. Ez volt az eddig legnagyobb pozícióm bármilyen részvényben, az össz portfólióm töb mint 20%-a Apple-ben volt. Nem tudom hogy sírjak vagy nevessek, szépen hozott ez a pozíció de kényszerből be kellett raknom az összes részvényt eladásra, a következő ok miatt:

A split miatt nagyon nehézzé vált a régi pozíciók menedzselése, mert a kimutatásokban a régi bekerárhoz viszonyítva óriási veszteségem volt (pl. vettem 450 dollárért, ami most 111-ért ment el, ami 339 dollár veszteség ), míg a split alkalmával kapott részvényeken meg hatalmas nyereség keletkezett. Summa summarum a split után egész egyszerűen elfelejthettem a FIFO, LIFO stratégiákat, mert fals eredményt mutattak. Ezért beraktam az egészet eladásra és tegnap el is ment. Hiába van szép nyereség rajta, nem örülök neki mert nem jó Apple nélkül lenni.

#714226 Bendeguz Előzmény: #714220

Elutazom este, esetleg majd jovo het elejen erek ra. Ha netan megis gep kozelebe jutnek, az meglepetes lesz :)

#714090 rbbj11 Előzmény: #714081

KBC-töl

Nagy menetelést mutatott be az utóbbi hetekben a Yahoo, melynek árfolyama egy bő 30 százalékkal került feljebb az utóbbi bő egy hónapban. A papír sikeresen áttörte fontos, 44 dollár körül húzódó ellenállását, és 14 éves csúcsokat hódított meg.

A nagy felhúzás után akadályba ütközhet a részvény, mivel a kulcsfontosságú, 50 dollár körüli ellenállásához közelít. Az 50 dolláros szint a kerek szám mivolta mellett azért is fontos szint, mert ott húzódik a 123,6-os Fibonacci, valamint a 2000-es évek elején néhány alkalommal támaszként tudott funkcionálni. A szint megállíthatja a Yahoo menetelését, és egy ekkora mértékű felhúzás után jó esély mutatkozik innen akár egy kisebb korrekcióra is.

Ha valóban megtorpan a Yahoo, és visszafordul dél felé, egészen a 100-as Fibonacci szint által kijelölt 44 dollárig csúszhatna vissza a heti grafikon szerint. Ha mégis folytatni tudná emelkedését, és áttörné az 50 dolláros szintet, azután az 55 dollár körüli 138,2-es Fibonacci szint jelenthetné a következő megállót.

Yahoo! heti grafikon

grafikon

A napi grafikonon jól látható a hosszabb távú emelkedő trendvonal áttörése, amit egy aranykereszt jelzés is támogatott. Az 50 napos mozgóátlag ugyanis alulról keresztezte a 200 napost, miközben az árfolyam a két mozgóátlag felett mozgott, ami így vételi jelzésként volt értelmezhető.

Ha bekövetkezne a kisebb korrekció, a napi grafikon alapján 46 dollárig csúszhatna vissza az árfolyam, ahol a 123,6-os Fibonacci, és az emelkedő trendvonal található.

Pozitívum, hogy még érvényben van az MACD vételi jelzése, az RSI indikátor viszont már a túlvettség jeleit mutatja 80 feletti értékével.

Yahoo! napi grafikon

grafikon

A Yahoo ugrása mellett az Alibaba nagy ralija is szembeötlő. A párhuzam nem véletlen, a kínai internetes óriásban nagyjából 16 százalékos részesedéssel rendelkezik a Yahoo, és a két cég árfolyama között erős együttmozgás figyelhető meg. Így az Alibaba körüli, IPO után kialakult őrületből az amerikai technológiai óriás részvényei is profitálni tudnak, részben ennek köszönhető a Yahoo szárnyalása.

#714081 Ddavid Előzmény: #714070

Erre tudnék egy nagyon szemléletes példát írni, de inkább nem trógekodom itt. :)

#714070 rbbj11 Előzmény: #714067

hät én pl. személy szerint nagyon nem sajnálom, én lufikból inkäbb kimaradok, nem tudnék benne nyugodtan aludni sem, mert kb. 10 usd-t ér, vagy offshore jellege miatt inkább nullát

#714067 matgab Előzmény: #714041

na a GAP-re kiváncsi leszek. Nem tudom mert a tegnapi bika piacon nagyon gyengén muzsikált.

Ha eladnám tuti ez is menne 10%-ot. Az alibabáról sajnálom , hogy eddig lemaradtam. jó lett volna 90-nél bevásárolni...

#714045 Peggy01 Előzmény: #713981

Tudom, olvastam. Azért linkeltem be, mert morgolódtál, hogy nem vették fel a telefont. Talán akkor nem is volt ügyfélszolgálat.

#714041 rbbj11 Előzmény: #714030

Vettem GAP-et ma, és ritka alkalom, magyar rv-t: FHB-t.

Sztem matgab sosem érdemes sajnálkozni egy nyereséges ügyleten, h. lehetett volna még több is. Vagy ha zavar a rövid täv, akkor legközelebb a nyeröket is min. addig tartsd, mint a buko pozikat. Pl. meghatärozod, hogy akärmi lesz, tartod 2 évig. Sose érdemes piaci hangulat és görbe íve alapján kiszällóról és beszállóról dönteni: ha vmit olcsónak tartasz, vedd meg, és tartsd egészen addig, amíg drágának nem tartod. Pl. mert felezi a cég a nyereségét, az árfolyam meg duplázott a vételedhez képest, akkor már saját objektív mércéd alapján lehet, drágának fogod tartani. Akkor adj el.