Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nemzetközi és magyar gazdaság magyar aktuálpolitika nélkül

Re: nincs cím

#530378 Dr. ursi Előzmény: #530372

látom nem akarod álomvilágodat elhagyni :o) csak közlöm azért, hogy itt minden átgondolt.

a legapróbb részlet is.

még az is amikor újabb "ötlet" kerül elő a fiókból, még az is hogy mikor rántják elő :o)

tudod volt 8 évük hogy megtervezzék a folyamatábráját annak hogyan lehet majd a csődbe vitt országot hosszú évek alatt felfejleszteni a 89-es szintre.

a folyamatábra első néhány kocekján vagyunk túl ...

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530376 banyaiz Előzmény: #530371

Azért a 40 év nem múlt el nyomtalanul. Sok szempontból hátrányban voltunk vsz. Gondolkodásmódban, üzleti tapasztalatokban, foglalkoztatás egy része feles munkaerő volt amit csak azért vettek fel mindenkinek legyen munkája , piacképes termékek stb stb.

Re: nincs cím

#530372 banyaiz Előzmény: #530364

Nem olyan egyszerű az a Ft-ra konvertálás a gyakorlatban, mint itt leírni. Szinte lehetetlen rövid távon mondjuk 5 éven belül vsz. És utána is nagyon sok mindennek ehhez össze kellene jönnie. Egyébként pedig ha jól tudom egyszer (ami hol közeli, hol távoli jövő épp mit dob ki a gép a politikusoknál) Eurt szeretnénk hivatalos pénznemnek.

Azért engem nyugtalanít ez a 2014 közeledés zuhan a népszerűsége a forradalmároknak , és tudod a vadállat is akkor a legveszélyesebb amikor sebet kapott. :) Ez újabb kétségbeesett ötlet cunamit is indíthat akár, hacsak a külső környezet nem siet a segítségünkre.

A kétségbeesett, átgondolatlan ötlet cunamiból pedig ez is bőven elég volt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530371 Előzmény: #530369

89-ben egy erős iparral és mezőgazdasággal rendelkező ország voltunk, rendkívül képzett elittel. Ehhez adódott az, hogy gyakorlatilag nem volt adósságunk és szufficites(!) volt a költségvetésünk. Ebből államcsődközeli helyzethez juttatni az országot, az maga volt a köztörvényes bűncselekmények sorozata, amely leginkább a vadnyugatot juttatja eszembe. Amit persze lehet kapitalizmusnak nevezni, de szerintem manapság már nem a szabad foszkogatást kellene ide sorolni. Svédországban és Svájcban is kapitalizmus van, mégsem lehet őket mondjuk Oroszországgal, vagy Amerikával összehasonlítani, mert akkorák a különbségek.

89-ben magyarán nemhogy versenyhátrányban nem voltunk, hanem kifejezett versenyelőnyben(!) voltunk, csak elhitették a hülyékkel, hogy nem működött a rendszer, hogy szét lehessen lopni és el lehessen pusztítani.

Sacc/kb istván király országdúlásához lehet hasonlítani a pusztítást.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530370 Előzmény: #530362

"Ja 100% fordulat miután Brüsszelből Viktort hazazavarták 2010-ben néhány saller kokival, hogy komám felejtsd el a gdp arányos 7%-os hiányt. Kb ennyire tudatos ez a gazd pol. :)"

Emlékeztetnélek arra, hogy azt a költségvetést a liberálbolsevikok készítették, és minaddig, amig hatalmon voltak, addig Brüsszelnek megfelelt. Erre odamegy Orbán és közlik, hogy tőle ez nem jó, ő dögöljön meg.

Mindezek után Orbánék mégis megoldották és szerintem Brüsszelben azóta verik a fejét a falba azoknak a barmoknak, akik azt hitték, hogy pár saller és koki Viktornak és majd jól beáll a birkák sorába. Ha akkor sejtették volna, hogy MEKKORA változásokat fog létrehozni, akkor azt mondták volna, hogy "kedves Viktor, legyen inkább 9%", csak maradjon minden az ancient regime vágyai szerint. Beza.

"Csak ezek időigényes dolgok , és másik oldalról pedig nagy kockázatokat is bevállalunk sokszor értelmetlenül gazdasági vonatkozásokban."

Kockázat nélkül nincs üzlet. Jelen pillanatban minden, ami az elmúlt 20 évben megszokott volt, idejét múlt, ugyanakkor senki sem tudja, hogy hogyan lehet visszaállni a normális irányra. Csak nézz körül, hogy hogy csapkodnak mindenfelé és máris láthatod, hogy ez nem magyar vonás. Viszont konzisztensen, világosan irányt kijelölve (KKV támogatás - ÉS TÉNYLEG, fogyasztás adóztatása a jövedelmek helyett - ÉS TÉNYLEG), csak itt tesszük ezt.

"Közeledik 2014 ez is aggasztó a számomra, mert ha a világban nem jön nagy javulás annyira satuba szorulnak, hogy ki tudja mire nem képesek még 4 évért."

Nem egészen értelek, ha ezek a költségvetési számadatok, makroadatok, államháztartási adatok lettek volna 2010-ben a liberálbolsevikok kezében, akkor le sem váltották volna őket, de valahogy ők két ciklus alatt a közelébe sem jutottak ezeknek. A népnek nincs kormányváltó hangulata, nem vár különösebb oszkogatást, szóval egyelőre nem értem, hogy mitől félsz, azt, amit a liberálbolsevikok műveltek 2006-ban, azt amúgysem tudnák überelni, ahhoz túl sok gerinc szorult beléjük a csúszómászók rendjéhez képest.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530369 banyaiz Előzmény: #530359

A kapitalizmus nem Teréz anyák délutáni piknikje kolléga. Nyilván , hogy 89-ben jelentős versenyhátrányban voltunk onnan kell(ene) felállnunk.

Re: nincs cím

#530364 Előzmény: #530357

"Szerintem egy módon tudjuk elkerülni az Imf-et, ha a világban egy olyan fellendülés indul ami leveszi a nyomást a deviza kötvény piacunkról és a jó hangulatban tolakodnak piacon jó áron lejegyezni ."

Ennél sokkal egyszerűbb, ha forintra konvertáljuk azt, illetve egyszerűen visszafizetjük. CSAK ERRE az irányra szabad támaszkodni, mert az elkövetkező 10-20 évben biztosan nem lesz másra lehetőség, csak erre. Sokkal egyszerűbb, ha felszámoljuk a devizakitettséget, mint az, hogy arra bazírozzunk, hogy az REfinanszírozható lesz a jövőben. Meg kell érteni, hogy devizában NEM SZABAD adósodni és ez ilyen egyszerű. Ez az egyik paradigmaváltás, amiről beszélem, hiszen 2002-ig ez egyáltalán nem volt kérdés, utána jöttek a liberálbolsevikok, akik azt terjesztették el, hogy nem jó a saját pénz, sokkal jobb kiszolgáltatni magunkat a látszólag pár százalékkal olcsóbb kamatért. Aztán most szívjuk ezt meg. Nem kellene újra kezdeni mondjuk az IMF-fel sem.

"A többiről amit mondasz ingatlanadó egyebek. Az egészet érdemes vizsgálni vsz. Össz kiadás , össz bevétel családi szinten, életkörülmények, munkalehetőségek, törvényi háttér, jogbiztonság, stb stb . Vagyis összefoglalva mennyire élhetőek a körülmények."

NINCS miről beszélni, a vagyon felélés MINDEN normális közgazdasági renszerben a fenntarthatatlanság szinonímája. Pontosan akkor fenntartható egy rendszer TARTÓSAN, ha a vagyon megtartása és a vagyon értékének szintentartása(!) nem kérdés, hanem alap, vagyis a jövedelmekből történő elvonás fedezi a kiadásokat. Ezen nem értem mit akarsz magyarázni, ha a vagyont fel kell élni, és EZ KÖTELEZŐ a nem adósodáshoz, akkor az nem jelenthet mást, mint azt, hogy az állami kiadások számottevően meghaladják az állami bevételeket, amelyet a lakosság vagyonának felélésével akarnak betömni. NINCS más ideológia és nincs mit ideológizálni ezen. Egy tartósan fenntarható költségvetésben NINCS szükség vagyonfelélésére.

"Pl: van egy csóka akinek van vállalkozása, ingatlana(i) amit részben hitelre vett, gyerekei akiknek normális jövőt akar stb stb. Tételezzük fel kivetnek rá ingatlanadót 100 k /év. Nem túl jó hír."

Valóban nem túl jó hír, mert ez nem más, mint közönséges hazaárulás.

"Mellette viszont pl a Ft árfolyam alakulása miatt a devizahitele 3 millával kisebb tőketartozást mutat Ft-ban"

NA ebből van k*vára elegem, hogy miközben a világ minden országa vért pisil azért, hogy gyengítse a devizáját, aközben nálunk példátlan módon azt preferálják, hogy erősödjön a deviza. Szó sem lehet róla, mert az a totális gazdasági csőd irányába vezető irány egy exportból élő országban. Tipikus liberálbolsevi khazugság a kisebb tőketartozás is (lásd államadósság trükkök százaival történő csökkentése - HUF minden épeszű határon túli erősítése), hiszen a vállalkozásnak ha devizában vannak a bevételei, akkor szépen tönkremegy.

"vagy a vállalkozásának az eredménye egy kiszámíthatóbb gazdasági környezetben lehet egy bizonyos adónál 100x annyit hoz."

A vállalkozások tökéletesen kiszámatható gazdasági környezetben vannak jelenleg, nekem legalábbis csak egy idegesítő momentum volt eddig, amikor az EVA-ról gondolkodtak, hogy marad-e. És tényleg 100x annyit hoz most, mint a liberálbolsevizmus, amikor majdnem becsődöltünk, mert annyira alacsony volt az EUR/HUF arány. Most lehet működni. Ez egyébként fényesen kiderült az uzsorás sirámokból is, az exportra termelő vállalatok köszönik szépen, olyan jól vannak, hogy már egyáltalán nem is akarnak hitelt felvenni.

Magyarán teljesen világos a szituáció: Erős HUF, vállalatok csődközelben, kénytelenek adósodni, lakosság azt hiszi, lehet kölcsönből jól élni, tehát adósodik. Mindehhez csökken az uzsorások terhelése, még olcsóbban lehet hülyíteni és már elő is állt a liberálbolsevizmus.

"Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy kicsit bonyolultabb ez a téma annál minthogy egy adó legyen e vagy ne legyen."

Egyátalán nem: Teljesen világos, hogy a vagyonfelélés (privatizáció, vagyon és ingatlandó) a fenntarthatatlan költségvetés elfedését szolgálja mindaddig, amig a nép fel nem koncolja a kifoszkogatóit.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530362 banyaiz Előzmény: #530348

Ja 100% fordulat miután Brüsszelből Viktort hazazavarták 2010-ben néhány saller kokival, hogy komám felejtsd el a gdp arányos 7%-os hiányt. Kb ennyire tudatos ez a gazd pol. :)

Sok mindenbe belefogtak és átformálnak sok mindent ezt nem lehet elvitatni. Csak ezek időigényes dolgok , és másik oldalról pedig nagy kockázatokat is bevállalunk sokszor értelmetlenül gazdasági vonatkozásokban.

Közeledik 2014 ez is aggasztó a számomra, mert ha a világban nem jön nagy javulás annyira satuba szorulnak, hogy ki tudja mire nem képesek még 4 évért.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530359 Előzmény: #530352

Hasonló???????????

Ember, ha ide lakosságarányosan ~200 milliárd EUR-t tettek volna, akkor egyáltalán nem kellett volna felszámolni a magyar ipart, hanem azokat pont olyan erőssé lehetett volna tenni, mint a német cégeket. Itt pont felszámoltatták azokat, hogy ott lehessen nagyobb ipar, amolyan KGST színvonalon, csak még kegyetlenebbül. Persze, hogy ott nagyobb a gazdasági poteniál és életszínvonal mint itt, annyi ADÓSSÁGBÓL(!) könnyű ezt megtenni.

Csak éppen, manapság éppen fel sem merül az, hogy Németország refinanszírozhatatlan lesz, mert annyira biztonságos menedék, node ha egyszer felmerül, akkor mégis mi lesz? Ha Németországban a hit meginog és elindul egy recesszió, akkor miből fognak adósságfinanszírozni?

Németország pedig nem a költségvetési fegyelemnek az erőltetője, hanem annak, hogy mindenhol máshol épüljön le az ipar, illetve, hogy oda áramoljon a pénz és a szakképzett munkaerő. Minden más esetben totálisan értelmetlen az, amit művelnek, ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a költségvetési fegyelem az adósságpiramis világrendjében egy teljességgel elképesztően ostoba elképzelés lenne, hiszen ahogy az adósságot kivonod a rendszerből, abból azonnal az következik, hogy a költségvetés összeomlik, lásd Görögország, vagy Spanyolország - az egyre magasabb adóterhek ellenére egyre kevesebb pénz folyik be.

Az uzsoráslufit LASSAN kellett volna leengedni, mert így egyszerű görög dráma az összeomlás, egyszerűen azért, mert nemhogy növekedésre, de még csak szintentartásra sincs lehetőség. Egyszerűen nem arról van szó, hogy költségvetési megszorítással egyensúlyt lehetne létrehozni, hanem arról, hogy a költségvetési megszorítás maga az összeomlás, mert ez egyenértékű azzal, hogy nem áramlik ki a költségvetésből(!) a gazdaság szintentartásához szükséges összeg sem.

Egyszerűen sokkal jobban éltek (tudod, jobban mint négy éve...), mint amit megengedhettek volna maguknak ÉS EZ NÉMETORSZÁGRA IS IGAZ, csak az ""ügyes"" politizálásukkal ezt is EXPORTÁLJÁK(!) a perifériára.

Ha másnak nem, annak azért neked is fel kellett volna tűnnie, hogy mig a csigazabálóktól kezdve a komplett liberálbolsevik médián keresztül teljes letámadást indítottak az ország ellen, aközben Németország feltűnően csendben volt, ami csak úgy érthető, hogy ők TUDJÁK, hogy ez az egyetlen út, ami működhet és tulajdonképpen ez tesztelődik most Magyarországon.

Mert gondolom nem hiszed, hogy Németország minimum passzív támogatása nélkül ezeket a folyamatokat Magyarországon meg lehetne csinálni. Az, hogy ott csendben vannak, az valójában mindent elárul, különösen annak figyelembevételével, hogy milyen aktívan szólnak (és kívánnak beleszólni!) más országok működésébe, gazdasági és politikai rendszereibe.

Re: nincs cím

#530357 banyaiz Előzmény: #530345

Szerintem egy módon tudjuk elkerülni az Imf-et, ha a világban egy olyan fellendülés indul ami leveszi a nyomást a deviza kötvény piacunkról és a jó hangulatban tolakodnak piacon jó áron lejegyezni .

Ennek lehet vmekkora esélye, de 19-re lapot témának tűnik erre játszania a kormánynak.

A többiről amit mondasz ingatlanadó egyebek. Az egészet érdemes vizsgálni vsz. Össz kiadás , össz bevétel családi szinten, életkörülmények, munkalehetőségek, törvényi háttér, jogbiztonság, stb stb . Vagyis összefoglalva mennyire élhetőek a körülmények.

Pl: van egy csóka akinek van vállalkozása, ingatlana(i) amit részben hitelre vett, gyerekei akiknek normális jövőt akar stb stb. Tételezzük fel kivetnek rá ingatlanadót 100 k /év. Nem túl jó hír. Mellette viszont pl a Ft árfolyam alakulása miatt a devizahitele 3 millával kisebb tőketartozást mutat Ft-ban , vagy a vállalkozásának az eredménye egy kiszámíthatóbb gazdasági környezetben lehet egy bizonyos adónál 100x annyit hoz.

Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy kicsit bonyolultabb ez a téma annál minthogy egy adó legyen e vagy ne legyen.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530352 banyaiz Előzmény: #530343

Gdp arányában kb hasonló mint a miénk, csak közben a két ország gazdasági potenciálja, életszínvonala stb stb között van egy apró különbség.

Arra gondoltam spórolás alatt, hogy ők a nagy erőltetői ennek a költségvetési fegyelemmel történő válságkezelésnek eu-ban.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530348 Előzmény: #530274

"Miért most vmi másik "rendszer" van ahogy nevezed?"

Igen. Egyértelműen állunk át az uzsorából hazudott GDP alapján felpörgetett uzsorából fogyasztásból a jövedelemre alapozott fogyasztásra, illetve a fogyasztás visszafogására arra a szintre, amit megengedhetünk magunknak.

Mondhatni, a fogyasztói társadalomból a munka társadalma felé, azaz, hogy addig nyújtózkodunk, amig a takarónk ér. Ez 180°-os fordulat.

"Ha azt hiszed attól mert Viktor és néhány hűbérese szóban új rendszerekről beszél attól már "új rendszer" van akkor ki kell ábrándítsalak."

Nem fogsz tudni, mert én látom az alapvető különbséget egyebekben anélkül, hogy őket hallgatnám. Mondhatni, lehet, hogy az bizonytalanítana el, ha meghallgatnám őket. Ehelyett azt látom, hogy a vagyon és jövedelem helyett a profitot adóztatják a nagy profitok helyén, erősítik a KKV szektort, a jövőre bejövő két új kisadó pedig - ki nem mondottan - a felvidéki magyar vállalkozások hazatelepítéséről szól, egyszerűen azért, mert ezek mindegyike sokkal jobb már most, mint a szlovák adórendszer. Ezt persze így nem lehet kimondani, de teljesen nyilvánvaló a szándék: Visszahozni körülbelül 500-1000(!) milliárd adóbevételt a határokon túlról. Ennyi adó elkerüléséért már offshoreozni sem érdemes.

Ezt persze nyilván nem lehet így bejelenteni, de aki nem látja, hogy miről szól ez az egész, az egyáltalán nem ért a gazasághoz :)

"Semmiféle új rendszer nincs, most is ugyanabban a mátrixban vagyunk mint voltunk és amióta pénz van a világon kb azóta mindig manipulálnak is mindent amit lehet."

Ó, hát a pénzrendszer óta számtalan rendszer létezett, ideológiából pedig még sokkal több. Így például most Európa szépen visszatér a protekcionizmusra, a nemzetállamok szövetsége irányába és a konzervatív gazdaságpolitikába, azaz oda, ahol a kölcsönt már visszafizetni kell és nem az égig növeszteni. Hatalmas paradigmaváltás ez.

"Még annyit ehhez, hogy azt a kérdést érdemes feltenned vsz , miért nem akar a kormányunk Imf megállapodást."

Ezt már nagyon sokszor kitárgyaltuk, nem mennék bele újra. Mondjuk egy mondattal lezárnám: Semmi szükségünk nincs rá, hiszen több a deviza az MNB-ben, mint amennyi a devizában lévő kötvények mennyisége.

"Nézz a mélyére a dolgoknak, vajh miért félünk az imf-től mint az ördög a tömjénfüsttől?"

Azért, mert egy megszálló terrorszervezet, és ezt mindenki tudja, kivéve azokat, akik érdekeltek abban, hogy megszállják az országot és átvegyék a hatalmat a nép felett.

Semmi másról nincs szó, hiszen momentán ha minden lózungodat elfelejted, akkor magad is láthatod, hogy sokkal olcsóbban finanszírozzuk magunkat a piacról, mint az Imperial Monetary Forces-al, ha pedig az 5,6%-os inflációt hasonlítod össze azzal, hogy már 6,04%(!!!)-os ajánlatok is érkeztek a HUF kötvényekre, akkor felettébb érthetetlen az, hogy miért akarsz rohadt drága hiteleket ránk erőszakolni.

Re: nincs cím

#530345 Előzmény: #530273

"Ki az a mi? Magyarország jelenlegi kormányára gondolsz? Ebben az esetben esélyes."

A liberálbolsevikokon és a csatlósmédián kívül senki sem erőlteti, hiszen mindenki más tudjha, hogy jelenleg VAN IMF hitelszerződésünk és csak a liberálbolsevik és csatlósmédia pattog azon, hogy nincs és ezért kell.

Egyebekben újólag jelzem, hogy jelenleg a nettó devizaadósságállományt meghaladó devizatartalék van az MNB-ben. Minek is újabb hitelkeret, ha jelenleg is 100% lefedettség van a devizában kibocsájtott kötvényekre?

"A költségvetést fenntartható módon egyensúlyba kell hozni, ez elemi érdek."

Csakhogy ezekkel a módszerekkel nem lehet egyensúlyba hozni, ez teljességgel világos. Attól, hogy az uzsorásklán kiszipkázza a pénzt és helyette uzsorát folyósít, attól nem fogunk jobban élni, az ingatlan és vagyonadó pedig egyértelmű FELÉLÉST jelent, hiszen a meglévő vagyont FOGYASZTJA. Magyarán szólva, feléli ami van, minden megtakarítást és ennek helyébe a sokkal nagyobb méretű uzsorát teszi, ami egyértelműen fenntarthatatlan költségvetést jelent bármiféle közgazdaságtan szerint - kivéve a liberálbolsevikot. Mert egyebekben mindenki értheti azt, hogy ha a vagyon felélődik, attól fenntarthatóság nincs, merthogy a fenntarthatóság első lépése az, hogy NEM KELL VAGYONT FELÉLNI, azaz privatizálni és lakosságot kifosztani. Aki ebbe az irányba akar menni "fenntarthatóság" címén, az azt preferálja, hogy az uzsorásuralom legyen fenntartva és jövedelem helyett uzsorából éljen az ország belátható időn belül, magyarul hogy legyen felszámolva a szabadság és éljen az adósrabszolgaság.

Magyarán, mellébeszélsz, hiszen az, amiket leírsz, annak semmi köze ehhez az irányhoz, azaz az adóátrendezéshez az uzsoraprofit növelése érdekében.

"Ehhez bevételt kell növelni, párhuzamosan kiadást csökkenteni, strukturális reformokat végrehajtani, állami pénznyelőket elzárni , gazdasági növekedést felpörgetni stb stb. "

Ez bullshit, ebből állt az előző két ciklus. Lakosságot megnyúzni, jövedelmeket csökkenteni, struktúrális reformmal kölcsönből, uzsorából GDP-t kimutatni, hogy még több uzsorát lehessen fizetni. Állami pénznyelőket is növelték, a gazdaságot pedig felszámolták. Ezt éltetni?

"A kormány jokere 2 éve a bankok rúgdosása, kell még 100 milliárd nosza adóztassuk őket. Ez egy idő után kínosan kellemetlen gazdasági következményekkel járhat."

Például azzal, hogy kiderül, hogy mekkora gennyes profitot is gyűjtöttek be eddig, hiszen minél többet adóztatsz rajtuk, annál inkább látható, hogy ugyanannyi marad az eredményük. De facto, a végtörlesztés dramatizálása után kiderült az is, hogy évente tudnak ennél többet fizetni és még akkor is megéri nekik itt maradni. Magyarán, aki ezeket félti, az abban érdekelt, hogy újra szabadon rabolhassanak errefelé. Az kétségtelen, hogy kínos ez a felismerés, mert ha erre máshol is rájönnek, akkor aztán főleg vége az ingyenlélő broki és uzsorás életmódnak és még a végén dolgozniuk kell.

"Vsz ingatlan és vagyonadó nem feltétlenül ördögtől való, de először azt szeretném látni , hogy az állami szférában egy Ft sem lesz elpazarolva."

Kifejezetten a sátántól való ötlet, ugyanis ez vagyonfelélés. A liberálbolsevik ideológia alapja: A magántulajdontól megfosztani az embereket, hogy kiszolgáltatottak legyenek a rablóhordáknak.

"Egyébként várjuk meg milyen feltételeket szab az Imf."

Tudod, ilyenkor mindig elcsodálkozom azon, hogy egyszer azt állítod, hogy az Imperial Monetary Forces egy közönséges bank, utána meg azt állítod, hogy EGY ORSZÁGNAK(!) és egy ország SZABADON VÁLASZTOTT KORMÁNYÁNAK POLITIKAI(!) feltételeket szabhat. Hogy is van ez?

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530343 Előzmény: #530272

"Gazdaságélénkítés kellene , jó ez a németes spórolás okos dolog, egy baj van vele német nép kell hozzá aki végrehajtja."

Már elnézést, de újólag megkérdezem: 2000 milliárd EUR esetében miféle "spórolásról" is beszélsz? Ez valójában sokkal magasabb eladósodottság, mint Magyarországé, akármilyen mutatót is nézünk. Ez legfeljebb amolyan német ügyes politizálás, mint anno Hitler esetében, aki a jóléti államot adta el úgy, hogy azt hitték róluk, hogy közben még fegyverkeznek is, pedig nem is. Na most a németek úgy adják el a spórolást, hogy több az államadósságuk, mint a komplett PIIGS adósságállomány, ami azért jobb helyeken minimum egy gondolkodást megérne.

Re: nincs cím

#530276 banyaiz Előzmény: #530069

Még annyit ehhez, hogy azt a kérdést érdemes feltenned vsz , miért nem akar a kormányunk Imf megállapodást.

A válaszoknál vonatkoztass el az ehhez szőtt hivatalos tündérmeséktől, és egyéb maszlagoktól.

Nézz a mélyére a dolgoknak, vajh miért félünk az imf-től mint az ördög a tömjénfüsttől? Könnyű a válasz. Mert az Imf olyan kötöttségeket jelenthet amit már nem biztos elbír a politikai népszerűség 2014 előtt. Ez kézenfekvő, de komoly károkat okoz az országnak kolléga, legalábbis szerintem. Valamint vannak azért olyan tényezők pl az, hogy a devizapiacra nem tudunk kimenni Imf nélkül az idő pedig fogy ami azért kényszerítő erejű.

Szóval ezeknek a bölcs nemzetvezetőknek egy nemes testrésze satuba szorult. Ami kifejezetten szórakoztatna, ha ez nem azt jelentené, hogy az országnak is satuba szorult, és afelől nincsenek illúzióim, hogy ennek az árát mi fogjuk megfizetni. Így viszont már nem annyira vidám a dolog a számomra.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530274 banyaiz Előzmény: #530151

"Most komolyan, ide, ehhez a rendszerhez visszatérni?"

Miért most vmi másik "rendszer" van ahogy nevezed?

Ha azt hiszed attól mert Viktor és néhány hűbérese szóban új rendszerekről beszél attól már "új rendszer" van akkor ki kell ábrándítsalak.

Semmiféle új rendszer nincs, most is ugyanabban a mátrixban vagyunk mint voltunk és amióta pénz van a világon kb azóta mindig manipulálnak is mindent amit lehet.

Re: nincs cím

#530273 banyaiz Előzmény: #530069

"mi NEM akarunk IMF hitelkeretet"

Ki az a mi? Magyarország jelenlegi kormányára gondolsz? Ebben az esetben esélyes.

Viszont ebben a kérdésben sem tudok közös álláspontra helyezkedni velük. Bár amilyen stílusban , és színvonalon intézkednek annyira nem fájlalom, hogy sokszor nem vagyok velük közös nevezőn. :)

"Tegyük fel, hogy megtesszük azt, hogy az uzsorásklán zsírosítása érdekében progresszív adót vezetünk be, az inaktívok és adócsalók számára jövedelmet csoportosítunk át, és bevezetjük ezen célból az ingatlan és vagyonadót is.

Miért lesz ettől jobb az országnak?"

A költségvetést fenntartható módon egyensúlyba kell hozni, ez elemi érdek. Ehhez bevételt kell növelni, párhuzamosan kiadást csökkenteni, strukturális reformokat végrehajtani, állami pénznyelőket elzárni , gazdasági növekedést felpörgetni stb stb.

A kormány jokere 2 éve a bankok rúgdosása, kell még 100 milliárd nosza adóztassuk őket. Ez egy idő után kínosan kellemetlen gazdasági következményekkel járhat.

Vsz ingatlan és vagyonadó nem feltétlenül ördögtől való, de először azt szeretném látni , hogy az állami szférában egy Ft sem lesz elpazarolva.

Egyébként várjuk meg milyen feltételeket szab az Imf.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530272 banyaiz Előzmény: #530048

Gazdaságélénkítés kellene , jó ez a németes spórolás okos dolog, egy baj van vele német nép kell hozzá aki végrehajtja. Viszont görögöknél olaszok spanyolok elég kilátástalan vsz.

El kellene pénzzel árasztani az összes gazdaságot valahogy, csak hát ez az egész egy róka fogta csuka a magas államadósság szintek miatt.

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

#530151 Előzmény: #530017

Csak nézzed meg, ahogy hullik szét a hazugsággyár, amiben hiszel:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/tobb_bank_is_manipulalta_a_kamatokat.169919.html

""Legalább egy tucat nagy bank lehet érintett világszerte a kamatmanipulációban egy magas rangú brit tisztviselő szerint, írja az MTI.

"Világszerte 10-14-re tehető azoknak a nagy bankoknak a száma, amelyek részt vettek a kamatok manipulálásában" - mondta a Handelsblatt keddi számában a brit pénzügyminisztérium piacszabályozásért felelős államtitkára. Mark Hoban szerint a brit Barclays banknál kipattant ügyben más uniós országok pénzintézetei mellett amerikai és japán bankok is érintettek lehetnek.""

Most komolyan, ide, ehhez a rendszerhez visszatérni? Hiszen ordít az egészről, hogy azért omlik össze mert nem tartható fenn tovább az adósságpiramis, ha a FED&bűntársai nem írják le a veszteséget. Egyebekben, ha nem lett volna QE, meg nulla (közeli) alapkamatok, iszonyat pénznyomtatás, ""bankmentés"", akkor már régen romokban állna a régi rendszer, így csak elnyújtották az agóniát arrafelé, mert semmit sem tettek annak érdekében, hogy ne rendezetlen összeomlás legyen ennek az egésznek a vége.