Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

Előzmény: #530274

"Miért most vmi másik "rendszer" van ahogy nevezed?"

Igen. Egyértelműen állunk át az uzsorából hazudott GDP alapján felpörgetett uzsorából fogyasztásból a jövedelemre alapozott fogyasztásra, illetve a fogyasztás visszafogására arra a szintre, amit megengedhetünk magunknak.

Mondhatni, a fogyasztói társadalomból a munka társadalma felé, azaz, hogy addig nyújtózkodunk, amig a takarónk ér. Ez 180°-os fordulat.

"Ha azt hiszed attól mert Viktor és néhány hűbérese szóban új rendszerekről beszél attól már "új rendszer" van akkor ki kell ábrándítsalak."

Nem fogsz tudni, mert én látom az alapvető különbséget egyebekben anélkül, hogy őket hallgatnám. Mondhatni, lehet, hogy az bizonytalanítana el, ha meghallgatnám őket. Ehelyett azt látom, hogy a vagyon és jövedelem helyett a profitot adóztatják a nagy profitok helyén, erősítik a KKV szektort, a jövőre bejövő két új kisadó pedig - ki nem mondottan - a felvidéki magyar vállalkozások hazatelepítéséről szól, egyszerűen azért, mert ezek mindegyike sokkal jobb már most, mint a szlovák adórendszer. Ezt persze így nem lehet kimondani, de teljesen nyilvánvaló a szándék: Visszahozni körülbelül 500-1000(!) milliárd adóbevételt a határokon túlról. Ennyi adó elkerüléséért már offshoreozni sem érdemes.

Ezt persze nyilván nem lehet így bejelenteni, de aki nem látja, hogy miről szól ez az egész, az egyáltalán nem ért a gazasághoz :)

"Semmiféle új rendszer nincs, most is ugyanabban a mátrixban vagyunk mint voltunk és amióta pénz van a világon kb azóta mindig manipulálnak is mindent amit lehet."

Ó, hát a pénzrendszer óta számtalan rendszer létezett, ideológiából pedig még sokkal több. Így például most Európa szépen visszatér a protekcionizmusra, a nemzetállamok szövetsége irányába és a konzervatív gazdaságpolitikába, azaz oda, ahol a kölcsönt már visszafizetni kell és nem az égig növeszteni. Hatalmas paradigmaváltás ez.

"Még annyit ehhez, hogy azt a kérdést érdemes feltenned vsz , miért nem akar a kormányunk Imf megállapodást."

Ezt már nagyon sokszor kitárgyaltuk, nem mennék bele újra. Mondjuk egy mondattal lezárnám: Semmi szükségünk nincs rá, hiszen több a deviza az MNB-ben, mint amennyi a devizában lévő kötvények mennyisége.

"Nézz a mélyére a dolgoknak, vajh miért félünk az imf-től mint az ördög a tömjénfüsttől?"

Azért, mert egy megszálló terrorszervezet, és ezt mindenki tudja, kivéve azokat, akik érdekeltek abban, hogy megszállják az országot és átvegyék a hatalmat a nép felett.

Semmi másról nincs szó, hiszen momentán ha minden lózungodat elfelejted, akkor magad is láthatod, hogy sokkal olcsóbban finanszírozzuk magunkat a piacról, mint az Imperial Monetary Forces-al, ha pedig az 5,6%-os inflációt hasonlítod össze azzal, hogy már 6,04%(!!!)-os ajánlatok is érkeztek a HUF kötvényekre, akkor felettébb érthetetlen az, hogy miért akarsz rohadt drága hiteleket ránk erőszakolni.