Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: 124 cseh benzinkutat vásárolt a MOL

Előzmény: #530352

Hasonló???????????

Ember, ha ide lakosságarányosan ~200 milliárd EUR-t tettek volna, akkor egyáltalán nem kellett volna felszámolni a magyar ipart, hanem azokat pont olyan erőssé lehetett volna tenni, mint a német cégeket. Itt pont felszámoltatták azokat, hogy ott lehessen nagyobb ipar, amolyan KGST színvonalon, csak még kegyetlenebbül. Persze, hogy ott nagyobb a gazdasági poteniál és életszínvonal mint itt, annyi ADÓSSÁGBÓL(!) könnyű ezt megtenni.

Csak éppen, manapság éppen fel sem merül az, hogy Németország refinanszírozhatatlan lesz, mert annyira biztonságos menedék, node ha egyszer felmerül, akkor mégis mi lesz? Ha Németországban a hit meginog és elindul egy recesszió, akkor miből fognak adósságfinanszírozni?

Németország pedig nem a költségvetési fegyelemnek az erőltetője, hanem annak, hogy mindenhol máshol épüljön le az ipar, illetve, hogy oda áramoljon a pénz és a szakképzett munkaerő. Minden más esetben totálisan értelmetlen az, amit művelnek, ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a költségvetési fegyelem az adósságpiramis világrendjében egy teljességgel elképesztően ostoba elképzelés lenne, hiszen ahogy az adósságot kivonod a rendszerből, abból azonnal az következik, hogy a költségvetés összeomlik, lásd Görögország, vagy Spanyolország - az egyre magasabb adóterhek ellenére egyre kevesebb pénz folyik be.

Az uzsoráslufit LASSAN kellett volna leengedni, mert így egyszerű görög dráma az összeomlás, egyszerűen azért, mert nemhogy növekedésre, de még csak szintentartásra sincs lehetőség. Egyszerűen nem arról van szó, hogy költségvetési megszorítással egyensúlyt lehetne létrehozni, hanem arról, hogy a költségvetési megszorítás maga az összeomlás, mert ez egyenértékű azzal, hogy nem áramlik ki a költségvetésből(!) a gazdaság szintentartásához szükséges összeg sem.

Egyszerűen sokkal jobban éltek (tudod, jobban mint négy éve...), mint amit megengedhettek volna maguknak ÉS EZ NÉMETORSZÁGRA IS IGAZ, csak az ""ügyes"" politizálásukkal ezt is EXPORTÁLJÁK(!) a perifériára.

Ha másnak nem, annak azért neked is fel kellett volna tűnnie, hogy mig a csigazabálóktól kezdve a komplett liberálbolsevik médián keresztül teljes letámadást indítottak az ország ellen, aközben Németország feltűnően csendben volt, ami csak úgy érthető, hogy ők TUDJÁK, hogy ez az egyetlen út, ami működhet és tulajdonképpen ez tesztelődik most Magyarországon.

Mert gondolom nem hiszed, hogy Németország minimum passzív támogatása nélkül ezeket a folyamatokat Magyarországon meg lehetne csinálni. Az, hogy ott csendben vannak, az valójában mindent elárul, különösen annak figyelembevételével, hogy milyen aktívan szólnak (és kívánnak beleszólni!) más országok működésébe, gazdasági és politikai rendszereibe.