Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Hát igen, vissza kellene térned a realitás talajára a tündérmesékből. Ennek első lépése, hogy rájössz, mi NEM akarunk IMF hitelkeretet. Semmilyet. Ha nagyon erőlködnek, akkor maximum egy olyat, amit NEM hívunk le, de cserébe visszautaljuk a régit az MNB-ből.

Ami a cikkben fel van sorolva, az a hazaárulásra felhívás minősített esete.

A valóság az, hogy amit leírnak, az SEHOL a világon nem működik és SEHOL MÁSHOL nem tartanak rá igényt. Még a PIIGS-en belül sem tartanak rá igényt, tehát a valóság az, hogy ezt csak ránk akarják kényszeríteni, és senki másra - és ránk is csak azért, hogy nehogy fenntartható, normális költségvetésünk legyen, mert akkor az ragadós lesz.

A jelenlegi helyzetben éppen az látható, hogy 2014-re az EUR zóna minimum több országgal kevesebből fog állni, rossz esetben felbomlik, az EU pedig működésképtelen lesz, mert az egyedi érdekek szét fogják feszíteni. A valóság tehát az, amit mi csinálunk, és a rémálom az, amit még mindig máshol erőltetni próbálnak, pedig teljesen világos, hogy a világ értelmesebb része elindult a protekcionizmus irányába (vö: dr.Ursi cikkét), amitől idegrohamot kap az uzsorásklán alkirálya.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a magyar gazdaság köszöni szépen jól van, a költségvetés fenntartható pályán van, az adósságpálya esetében már csak arról értekezünk, hogy MIKOR érjük el a 60%-ot, arról, hogy a növekedés 1-2% között hol lesz, illetve arról, hogy akkor 2,5-3% között hol lesz a hiány - akkor mi a francért is kell minket b*szogatni, amikor ezt az EU országok közül alig néhányan tudják felmutatni?

A valóság az, hogy EZ A LOGIKUS irány, és a valóság az, hogy az az irány bukásra van ítélve, ami ezzel szembemegy. Ennek megfelelően 2014-re az a legvalószínűbb, hogy ez lesz a teljesen általánosan elfogadott gazdaságpolitika, hiszen már most mindenki ebbe az irányba mozdul. Ha pedig megnézed, akkor az összes guru elkezdte már mondogatni, hogy elfogyott az összes "megszokott és kézenfekvő" módszer, már a pénznyomtatás sem segít, az alapkamatok nulla közelében, vagy nullán vannak, mégsem lehet ezzel senkit és semmit kihúzni a bajból, tehát Spanyolország is közel menthetetlen, és ha mégis sikerül megmenteni, azzal pont vegetálásra lesz ítélve az egész EU és EUR zóna.

Nem mi bűvészkedünk banyaiz, hanem azok, akik még mindig azt akarják kibűvészkedni, hogy a régi rendszer működik. Amit itt látsz, az a valóság, az egyetlen működőképes modell, ami fenntartható. Ezért akar ezzel és az országgal leszámolni az uzsorásklán. 2014 után ez pedig méginkább szempont lesz, mert csak így fogunk tudni talpon maradni, egyebekben visszajön a hazaáruló csűrhe és betaszítja az országot a szakadékba, csak még kíméletlenebbül és kegyetlenebbül, mint ahogy abba 2009-ben belekezdtek a hazárulók, ergó ha véletlenül hatalomra kerülnének, akkog garantált, hogy 2015-ben legkésőbb az összeset felkoncolják, mert elsöpri őket a színről a nép.

Szóval, én nem látom miben reménykedsz, az a világ, amiben hiszel, megszűnt létezni és csak a bűvésztrükkök láttatják azt veled, hogy az még létezhet, holott már most sem létezik.

Mellesleg, már rákérdeztem, de SOHA nem válaszolsz. Tegyük fel, hogy megtesszük azt, hogy az uzsorásklán zsírosítása érdekében progresszív adót vezetünk be, az inaktívok és adócsalók számára jövedelmet csoportosítunk át, és bevezetjük ezen célból az ingatlan és vagyonadót is.

Miért lesz ettől jobb az országnak?