Regisztráció Elfelejtett jelszó

Soros Görgy topik

2019. április. 02. 17:57…

#841899 Bendeguz

VILÁG

Annyira örülnek a CEU-nak Bécsben, hogy kitüntetik érte Soros Györgyöt

A határozat szerint a magyar származású milliárdos "jelentősen hozzájárult az osztrák főváros tudományos életéhez".

Bécs város és a tartomány legmagasabb kitüntetésével, Arany Becsületrenddel tünteti ki Bécs főpolgármestere Soros Györgyöt – vette észre az osztrák hírügynökség tudósítását az Azonnali.

Michael Ludwig már felterjesztette a magyar származású milliárdost a díjra, a végleges döntést az osztrák főváros szociáldemokrata-zöld tartományi kormánya jövő kedden fogja meghozni, de ez már csak formalitás.

A közlemény szerint Bécs azért tünteti ki Sorost, mert azzal, hogy oda viszi a CEU-t, jelentősen hozzájárult a város tudományos életéhez.

Ahogy a határozat fogalmaz: Soros „mint a CEU alapítója és legfontosabb támogatója, a Bécshez fűződő intenzív kapcsolatai és példaadó ténykedése” miatt érdemes a kitüntetésre, ugyanis „az oktatásért és az emberek közötti együttélésért tett erőfeszítéseivel, valamint Bécs tudományos és gazdasági helyzetének javításával jelentősen hozzájárult a területek fejlődéséhez”.

Az egyetem március végén jelentette be hivatalosan, hogy új kampuszt nyit Bécs multikulturális 10. kerületében, a Favoritenben.

A felsőoktatási törvény módosítása és az egyetem elüldözése után Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje budapesti látogatásán arról beszélt, hogy a Müncheni Egyetemmel kötött megállapodással megoldható lenne, hogy Budapesten maradjon a CEU, de ennek még mindig nem világosak a részletei.

Soros újabb véleméncikke

#835966 Láma Előzmény: #832687

Most éppen nem az van nálunk, amit a Soros szeretne. Ebből következik, hogy most éppen nyakig vagyunk a közjóban. Persze kinek mi a közjó.

Két esetet tudok elképzelni Sorossal kapcsolatban. Vagy úriemberként magasról leszarja a vajda vergődését, vagy már kész van a terv és csak az alkalomra vár(nak), hogy valóban nagyon fájjon. Aztán lehet ám majd hazaárulózni. Ezzel csak az a baj, hogy az mindenkinek fájni fog, nem csak azoknak, akik most nyakig ülnek a közjóban. Szerintem meg fogja várni a következő válságot. És ebben az a szép, hogy nem is feltétlen kell élnie már akkor.

Soros újabb véleméncikke

#832687 matgab Előzmény: #832651

nem mondta senki, hogy Soros hülye lenne, sőt...

A baj azzal van, hogy az eszét nem a közjó érdekében használja, hanem ha nyer 2 dollárt akkor azért hajlandó lenne kivégeztetni egy fél országot is...

Soros újabb véleméncikke

#832651 prfecó Előzmény: #821715

S. Gy idős nagykorú és S. Gy . középkorúnak sokkal több esze és ( persze pénze is van ) , mint a nepotizmussal és etnikai alapú politikával probálkozó kiskirályok Erdogán , Putyin és O.V nagyon - nagyon kiskorú kiskirály, szvsz

Soros újabb véleméncikke

#832631 tozsdenyul Előzmény: #832630

magyarországon az 1100km schengeni határból 500 km-en van kerítés (minöségileg most nem firtatjuk)

Az eu meg 18000km szárazföldi határán túl, még 65 000 km-en tengerrel határos

Lásd Soros gögy megjegyzése az európa erödröl.

Demokrácia

#832624 Tapasz

Szvsz vannak afrikai, közel jeleti társadalmak, amelyek még nem érettek a demokráciára.

Soros újabb véleméncikke

#832623 Tapasz Előzmény: #832622

Ráadásul Gyuri bá figlalkozik az Usa felé tartó közép és dél amerikai "menekültekkel"?

Soros újabb véleméncikke

#832622 Tapasz Előzmény: #832619

Tudomásom szerint a legális bevándorlókkal nincsen gond, csak azokkal, akik illegálisan, a zöldhatáron, papírok nélkül akarnak jönni. Nekik van a kerítés. Iratokkal jöhetnek a határonátkelőn, nem?

Soros újabb véleméncikke

#832617 rbbj11 Előzmény: #821673

összefoglalva: a német pénzügyi megszorító politika, és annak élén Merkel tehet mindenről. Nem lenne Orbán sem ekkora király, ha USA módra penznyomtatas és kozos bankrendszer lett volna 2009-ben a válasz.

jövőbelátó

#832614 prfecó Előzmény: #832568

FAANG azért is csökkent , mert kiszállt a 5 % tulaj ( S.Gy nagykorú)és cca még ugyanannyíval rendelkező haveri csoport

. Matgab meg nem tudta felszívni a részvényeket :-))))

jövőbelátó

#832568 Koffein

"Soros György alapja bejelentette az amerikai tőzsdefelügyeletnek, hogy a harmadik negyedévben eladta összes Facebook részvényét, és nagymértékben csökkentette a birtokában lévő Netflix és Goldman Sachs részvények mennyiségét is.

A döntés bölcs volt, miután a piac egésze október elején tetőzött (a három érintett részvény már korábban, de a harmadik negyedévben), és azóta igen kiadós zuhanás zajlott: a Facebook 20, a Goldman 15, a Netflix pedig 29 százalékot vesztett szeptember végi értékéből. Nincs mese: miközben sok ország és politikai erő számára Soros György a fő mumus, alapkezelői, befektetői képességei még 88 éves korában is kimagaslóak."