":) a molt a gonosz hárombetűs pénzéből vettük emlékeim szerint."
Valóban? Akkor tessék mondani, az miért szerepelt a költségvetési hiányban? Merthogy oda került. Ha meg volt rá a pénz (IMF hitel itt lévő része), akkor miért hiány annak az elköltése? Pénz-vagyon, ilyen szempontból nulla az egyenleg, hiszen az adósságszolgálat tök ugyanannyi, ha elköltöd a lehívott pénzt, ha nem.
Namármost, pont ezért említettem meg, hogy emiatt a trükkök százai liberálboslevik közgazdaságtan szerint kellett a manyup vagyonból 600 milliárdot a költségvetésbe tenni, amit meg - minő érdekesség - elköltésnek akarsz bemutatni, miközben teljesen egyértelmű, hogy erről sem lehet szó, hiszen abból vagyon lett, nem felélés.
"illetve akarom mondani "önként" visszalépnek miközben egy pisztolyt tartanak a fejükhöz"
Nekem te ne hazudj, nekem akkor tartottak a fejemhez pisztolyt, amikor igazi bolsevik módra közölték velem, hogy ki fognak rabolni, nekem ezekhez a trógerekhez adóbevételt kell utalni. Ez a liberálbolsevik módszertan. Ezzel szemben most nekem senki sem tartott pisztolyt a fejemhez, sőt mi több, végtelenül jó ajánlatot tettek: Nem öregkoromra kapom meg a pénzem reálhozamát, hanem egyenesen most. Persze, hogy igent mondtam rá, erre csak a hülyék, vagy a liberálbolsevikok mondanak nemet :) Semmiféle kényszer nem volt, miért is lett volna? Az emberek vissza akartak lépni, vissza is léptek.
"aztán ebből a pénzből vesz Molt. A pénztárban is a pénz egy része részvényekben volt. Csak kissé diverzifikáltabban. :)"
:) ROTFLMAO. A pénztárakban lévő részvények hozamát is a pénztárak nyúlták le, mig most az állami költségvetést gyarapítja. A pénztárakban lévő részvények a pénztárat birtokló zsíros uzsorások kezében voltak, ez meg az államéban, azaz a miénkben, és nem nekik, hanem nekünk hajt hasznot.
Meg kell értened, az állam mi vagyunk, ami az államé, az a miénk, ami magáncégek érdeke az nem a miénk, az nem mi vagyunk, de még csak nem is a tiéd, hanem az elvbarátaidé. Közöd nem volt ahhoz a pénzhez és vagyonhoz ami ott volt, mert az nekik hajtotta a búsás hasznot, miközben te csak fizettél mint a katonatiszt.
"Egyébként amit levezetsz, hogy 320 305 stb nagyon szép"
Nem nagyon szép, hanem tényszerű.
"tételezzük fel, hogy nem "elisszák" a maradék vagyont ami még az államnál van még a 3000 milliárdból, bár ha szomjasak lesznek még megeshet."
Még mindig nem akarod érteni? 2012-ben már szufficites a költségvetés az inflációt is figyelembevéve mind elsődlegesen, mind másodlagosan, 2013-ban meg eleve így van tervezve és ezt már mindenki el is ismerte. Innentől miről beszélsz, hogy "elisszák"? Nem veszed észre, hogy pont az elvbarátaid csinálták ezt, akik simán visszaléptettek százezreket, hogy könnyen "eliható, eldorbézolható, hazugságfenntartó" pénzeket szerezzenek a trükkök százaival? Mint írtam, az EGÉSZ 3000 milliárd meg van, semmi sem hiányzik belőle. Azaz nem arról van szó, hogy "még" mennyi van nála, hanem arról, hogy "nála van". Nagy különbség! Sőt mi több, külön figyelemreméltó, hogy a részvények eladását is felfüggesztették, mert semmi szükség nincs a pénzre a költségvetés egyenlegének a tartásához. Éppenhogy az látható, hogy inkább adót emelnek, új adókat vezetnek be annak érdekében, hogy már ne felélés legyen, hanem fenntartható költségvetés.
"Csak akkor egyszer bejön a matekba az, hogy a gyerek egyetemre ment és kell a lóvé (a 25%-os részt a nyugdíjból) és akkor az egy kicsit bekavar a számításba."
Teljesen dilettáns módon számolsz: Egy olyan nyugdíjrendszeben, amiben annyi a kifizetés, mint a befizetés, abban nincs sem 25%, sem más tétel - magyarán szólva, amikor az egész nyugdíj van felosztva, ott nincs értelme 25%-ról beszélni, főleg akkor, ha az egész mindenképpen fel lesz osztva. Vagyis, pontosan ugyanannyit kapsz ha a 75%, vagy a 100% elven osztod fel ugyanazt, ha mindenkinél ugyanúgy számolsz. Ennek megfelelően - értelemszerűen - most már nincs jelentősége a 25%-nak az állami rendszerben, merthogy nem lesz növekedés a kifizetésben. Tetszik érteni? Most van a 100%, nem a 75%, vagyis nem arról van szó, hogy ehhez képest kell később 25%-al emelni, hanem arról, hogy ha ez fenntartható, akkor ezt nem kell 25%-al CSÖKKENTENI.
Vagyis nincs sem most, sem később hiány.
"kár volt létrehozni az mnyp rendszert illetve felesleges hiszen gondos gazda az állam, minek külön takarékoskodni a járuléktömegből."
Hogy én mennyire gyűlölöm ezt a libetrálbolsevik gazdaságtant! Az egész országot a hasonszőrűek rombolták le erre hivatkozva 1989-ben, erre hivatkozva loptak szét mindent, és így sikerült lezülleszteni, lepusztítani mindent. Ahhoz képest, ami azóta van, hogy az állam szabad préda lett nyugodtan kijelenthető, hogy a rablóhordáknál összehasonlíthatatlanul jobb GAZDA lehet az állam.
"Csak hát nehéz feltételezni, hogy gondos gazda, ezért jobb ha nincs náluk legalább egy része vsz."
Azt viszont nem kell feltételezni, hogy a liberálboslevik rablóbanda az egész világot küldte a padlóra a semmiből teremtett pénzzel, így rájuk bizonyosan teljesen felesleges egyetlen fillért is bízni, hogy mást ne mondjak, a PIIGS-ben már lassan ezer milliárdok EUR-ban mérhető az a kár, amivel ellopták a pénzt és a helyére semmit sem érő papírokat toltak oda. Intézményesített csalás és rablás, kifosztás ment, amit most az ÁLLAMOK próbálnak kétségbeesetten helyrehozni.
Erre még van pofájuk a mocskos liberálbolsevikoknak észt osztani, hogy még tovább kellett volna zülleni. Menjenek a jó büdös francba.
"Mert felélik rövid pol népszerűség címén, aztán a végén a számlát rendezni kell kolléga. 5-10-15-20 év múlva, de hol érdekli már akkor ez ezeket a pöcsfejűeket?"
Hát sok eszed az nincs, az biztos. Miféle számlát kell most rendezni? Pont nem növekszik az adósság, pont nem fogunk uzsorakamatokat fizetni ezekre a pénzekre, pont visszafizetjük az ebből fakadó tartozást, tehát semmiféle számlát nem fognak benyújtani. Ezzel szemben a liberálbolsevik rendszerben lett volna az, hogy nem 5-10-15-20, hanem már lassan tizenöt éve rendezzük a számlát, még húsz évig rendeztük volna a számlát és állandóan benyújtották volna, miközben semmiféle hasznunk nem lett volna.
Tehát: Miféle számla lesz MOST? Semmiféle. Éppenhogy kifizettük a számlát, amig erre képesek lettünk volna, mert ha így ment volna tovább, akkor annak az lett volna az eredménye, hogy csak a számlát fizetjük és nyugdíjra már nem marad pénz.