Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

A fordulatokra értettem,…

#1494209 Koffein Előzmény: #1494205

A fordulatokra értettem, hogy egyik pillanatban idegben van a család, sírsz, a másik pillanatban meg boldogság van, mert kiderült, hogy nem kell műteni. Ennek egyáltalán nem így kellene működnie.

A kaja az borzalmas, meg kevés... szappan? :) wc papír sincs, azt vinni kell...

Ha ez neked olyan, mint …

#1494205 TrendMan Előzmény: #1494204

Ha ez neked olyan, mint egy szappanopera, akkor jól bírod idegekkel.

Egyébként szerintem szappan sincs, kenyér is csak penészes.

A csavar a történetben, …

#1494204 Koffein Előzmény: #1494163

A csavar a történetben, hogy kiderült, hogy mégsem kell műteni, kemoterápiára kell mennie, meg pár vizsgálatra. e sem jó hír, de egy leheletnyivel jobb, mintha műteni kellene, meg kemozni és még pár vizsgálat...

A magyar egészségügy, annyira izgi mint egy szappanopera..

Apóst ma vittem varratsz…

#1494160 Koffein

Apóst ma vittem varratszedésre, volt időpont, csak doki nem volt. Kiderült, hogy a doki úgy döntött, hogy ma nem megy dolgozni, de holnap szívesen kiszedi, ha visszamegyünk.. oké, vidékről hoztam fel, holnap meló, átszervezés, mégis ne kelljen ilyen melegbe a csütörtöki dugóba szívni holnap is.. oké, oké, érthető, gyorsban sikerült egy helyettesítőt leakasztani 2óra alatt...

Ezután kezébe nyomták a zárójelentést és útnak indították, hogy meg kell műteni mégegyszer, ezért foglaljon időpontot 2 vizsgálatra és a műtésre...wtf???

Hazaérünk, elkezdenek telefonálni, azt mondják a szakik, hogy hóóóóhóhóóó álljunk meg egy pillanatra, ez nem úgy megy. A doki egyezteti le ezzel és azzal, meg hogy mit vizsgáljanak, mert nem mindegy... kérdik, miét nem a doki hívja? mondjuk, azért mert varratszedés megvolt, egy másik doki a kezébe nyomta a jelentést, és mondta, hogy telefonáljon ide, ide és ide... fasza.. egyszerűen a bal kéz nem tudja, hogy mit csinál a jobb kéz... :-/

Ezt elvileg nem úgy kéne, hogy egy szakorvos fogja elküldi ilyen olyan vizsgálatokra, látja a rendszerbe, hogy hogy milyen időpont berakja? vagy ha nem is a doki, akkor az asszisztense... azt se tudja a szerencsétlen, hogy mit kell vizsgálni, de jelentkezzen be, teszik fel a keresztkérdéseket és pislogsz, hogy micsoda???

Száz szónak is egy a vége, megyünk fizetősbe, hogy tisztuljon a kép...

fertőtlenítőszer sóoldat helyett

#1492318 TrendMan

Ez meg aztán, hát mit is mondjak:

Inkább sírok!

https://index.hu/belfold/2023/03/23/baleset-ugyesz...

Hangosan!

Pakolták ide meg oda, amig már senki nem tudta melyik üvegben mi van és akkor jött a beteg.

"Mindezt jelezték a szakorvosnak is, aki azonban ahelyett hogy mindezt jelezte volna az osztályvezető főorvosnak, illetve reoperációt kezdeményezett volna, elhallgatta a cserét."

Hát azért itt az ítéletre kíváncsi lennék.

Ismerős? Van egy apró különbség! Mi az?

#1491266 TrendMan

Százezrek tüntettek ma Madridban a csapnivaló egészségügy miatt

A hatóságok szerint 250 ezren, a szervezők szerint egymillió ember vett részt az akcióban, amelyen tiltakoztak a tartomány egészségügyi politikája ellen. A megmozdulás résztvevői szerint a politika a magánellátásnak kedvez, miközben az alapellátásban és a kórházakon kívüli sürgőségi centrumokban nincs elég szakember és anyagi forrás.

"Kimondjuk, hogy nem fogadjuk el ezt a modellt. Az egészségünkkel nem lehet játszani" - hangzott el a tüntetésen felolvasott kiáltványban, amely után fehér zsebkendők ezreit emelték magasba a résztvevők.

Az esemény életre hívásában több mint 74 civil és szakmai szervezet vett részt és csatlakoztak a legnagyobb spanyol szakszervezetek is.

A spanyol fővárost magában foglaló madridi tartományban november elején kezdődtek tiltakozó akciók, miután a regionális kormány úgy nyitotta újra a koronavírus-járvány miatt két éve bezárt, kórházon kívüli sürgősségi ellátóhelyeket, hogy azok biztonságos működéséhez nincsenek meg a személyi feltételek.

A minőségi munkát ellehetetlenítő szakemberhiány, az ebből adódó leterheltség, az ellátás területi aránytalanságai és nem megfelelő munkakörülmények ellen tiltakozva november 21-én sztrájkba léptek a madridi alapellátásban dolgozó házi- és gyermekorvosok.

Vasárnap nemcsak a fővárosban, hanem Santiago de Compostelában és Burgos városában is tízezrek tüntettek a minőségi közegészségügyi ellátásért.

Egyébként érdekes, hogy …

#1489606 TrendMan Előzmény: #1489605

Egyébként érdekes, hogy ezt a témát egy jó seggű csajjal vélik felvezetni.

Nálunk ilyen mikor van?

#1488678 TrendMan

Több százezres tüntetés volt Madridban a minőségi közegészségügyi ellátás érdekében

A hatóságok szerint 200 ezren, a szervező civil és szakmai szervezetek szerint több 650 ezren gyűltek össze a Madrid kiáll a közegészségügyért, az alapellátás megsemmisítésének terve ellen jelszóval meghirdetett eseményen.

A város négy különböző pontjáról egy időben indult menetek a belváros központi terén, a Plaza de Cibelesen találkoztak össze, ahol a szervezők képviselői felolvasták a követeléseket tartalmazó kiáltványt.

A dokumentumban bírálták, hogy a tartományok közül a madridi autonóm régió fordítja arányaiban a legkevesebb forrást a közegészségügyi ellátásra, miközben itt a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem az országban.

Szót emeltek továbbá a minőségi munkát ellehetetlenítő súlyos szakemberhiány, az ebből adódó leterheltség, az ellátás területi aránytalanságai és nem megfelelő munkakörülmények ellen.

"Azokról is gondoskodni kell, akik rólunk gondoskodnak" - hangzott el a tüntetésen, ahol felidézték azt is, hogy a koronavírus-járvány alatt az egészségügyi dolgozók hősként álltak helyt, és most nekik van szükségük a többiek támogatására.

A nagyszabású madridi tüntetést az elmúlt hetekben számos tiltakozó akció előzte meg a tartományban, azt kifogásolva, hogy regionális kormány úgy nyitotta újra a koronavírus-járvány miatt két éve bezárt, kórházon kívüli sürgősségi ellátóhelyeket, hogy azok biztonságos működéséhez nincsenek meg a személyi feltételek.

A megmozdulások várhatóan november 21-én folytatódnak a madridi alapellátásban dolgozó házi- és gyermekorvosok tervezett sztrájkba lépésével.