Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

Most kapaszkodj:-->A …

#841501 TrendMan

Most kapaszkodj:

-->A kormányok gondolkodásának homlokterében eddig döntően az egészségügyi ellátás, azon belül is a kórházi tevékenység javítása állt, ami szerinte sürgősen változtatni kell.

"

Új program kell: túl sokan halnak meg Magyarországon

A kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításához, de még csak érdemi mérsékléséhez sem elegendő pusztán a születések számának növelését célzó családpolitika, elengedhetetlen a halálozási ráta érdemi csökkentését szolgáló népegészségügyi program is - fejtette ki Ádány Róza, a Debreceni Egyetem népegészségügyi karának professzora a szombati Magyar Nemzetben.


A szakember leszögezte, csak olyan ország lehet gazdaságilag sikeres, amelynek egészségesek a polgárai, és megjegyezte, hogy az egészség az egyénnek éppúgy felelőssége, mint a kormányzatnak.

Ádány Róza szerint alapvető szemléletváltásra van szükség, annak megértésére, hogy az egészség nem az egészségügyben keletkezik és nem is ott vész el. "A fejlett országok esetében az egészségügyi ellátás az egészséget mindössze tíz százalékban befolyásolja, mégpedig az úgynevezett elkerülhető halálozások számának csökkentésével. De magára az egészségi állapotra nem ezekkel, hanem az egészséget veszélyeztető kockázati tényezők elhárítására irányuló intézkedésekkel, illetve olyan lépésekkel tudunk hatni, amilyenek például a célzott szűrővizsgálatok" - hangsúlyozta.

1995 óta a korai halálozás alakulását egyértelműen csökkenő trend jellemzi, de ez nem elég erőteljes, és Magyarországon a keringési betegségek miatti halálozás kockázata még mindig három és félszerese az Európai Unió 15 tagállama átlagának, és annak is kétszeres a kockázata, hogy valaki daganatos betegségekben 65 éves kora előtt meghaljon - ismertette.

A kormányok gondolkodásának homlokterében eddig döntően az egészségügyi ellátás, azon belül is a kórházi tevékenység javítása állt, ami szerinte sürgősen változtatni kell. A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesülete a területen dolgozó mintegy negyven szakember bevonásával, a szaktárca felkérésére, már tavaly nyárra elkészítette és a minisztérium rendelkezésére bocsátotta egy új, 2018-2030-ra szóló Nemzeti népegészségügyi program stratégiai tervezetét.

Ebből akkor válhat akcióprogram, ha a szükséges egyeztetéseket követően azt a kormány elfogadja, konkrét célokat és feladatokat nevesít, és a megvalósításukhoz forrást rendel. Az átgondolt, valós problémákra reflektáló és az egészségi állapotot folyamatosan monitorozó népegészségügyi program sokkal olcsóbb, nem beszélve a hatékonyságról, mintha szűrőbuszok futkároznak szerte az országban, de azoknak a sorsát már nem követi senki, akiknél valamilyen elváltozást találnak - fejtette ki."

"farsang"

#839990 tozsdenyul

szervezett, elore kitervelt, orszagos meretben vegzett nagyuzemi nepirtas

egyebkent a hatalyos NER torvenyek szerint is abszolut torvenytelen

Igy haltok ti tovabb...

http://rontgen.444.hu/2019/02/28/farsang-az-egesz...


ez a farsang egyebkent 100%-ban olyan, hogy a buszvezeto beall repulot vezetni

nyilvan tucatjaval zuhannak le a gepek, 1000-evel halnak bele az emberek, de statisztika nincs, adatszolgaltatas nincs, ha van valami feljelentes, vizsgalat nincs, nyomozas nincs, ha kerdezik a minisztert, oriasi a fejlodes, stb stb stb


mindig azt gondolja az ember, hogy amikor valami elkepeszto, elkepzelhetetlen modon irtjak mar a magyart, hogy nem lehet lejjebb, dehogynem, mindig lehet es lesz is meg lejjebb.


szemesz a surgossegis, kardiologus az altatoorvos

gyerekorvos, haziorvos meg mar jelmezben sincs

intenzives ellatas nincs hozzaferheto, ersebeszet, traumatologia, radiologia, patologia teljesen megszunoben


kivi vagyok 2020-ban hogyan lesz ez alulmulva

2018-ban nehez volt elkepzelni, hogy a honvedkorhaz alul lesz mulva, aztan ugye hogy megis milyen konnyen megoldhato :)


es az a jo, hogy 2020 utan 2021 is lesz, arra meg kivancsibb vagyok

Ha már halláskészülék, v…

#839923 Koffein Előzmény: #839873

Ha már halláskészülék, vagy mi a füty, akkor Amplifon részvény :-P

Igy haltok ti

#839871 tozsdenyul Előzmény: #839831

a nagy gazdagságban, jólétben, óriási átlagbérek közepette, jobban teljesitő szarnyalásban, a magyar egészségugy már a legalja helyet vivta ki Európában.

Az oktatás is, ha még nem az, jövőre már ott lesz.

Előre elftársak :)

http://index.hu/kulfold/2019/02/25/lesujto_helyen...


és még hány gyönyörű év áll előttunk, hogy még ennél is jobban teljesitsunk, hajjaj!


Igy haltok ti

#839831 tozsdenyul

igy haltok ti...

igy haltok ki...


http://rontgen.444.hu/2019/02/21/nem-a-mentosokne...


-a fiatalok is hullanak, mint a legyek, ez a legszebb az egészben

-ez ellen nem (ez ellen sem) véd a magánegészségugy

-évekkel ezelőtt szó volt, hogy a mentőszolgálat is összeomlott (még orvos sem kap megfelelő ellátást)

-szó volt arról is, mennyiben, hogyan járult ehhez hozzá az Orbán család maffia, szokásos NER sztori

-ez teljesen mindennapos sztori, és egyébként nem is igy hal meg a "többség" a magyar egészségugyi gázkamrában, de azért elég sokan igy is

-ha nem lenne zsombor, még erről a kicsi pici valoságszeletről sem tudnátok, senki nem beszél, semmilyen forum nem jut el sehova, senkihez...

De nem baj, mertsoros :)

vidéki átlagsztori

"A szomszédja arról mesélt, hogy az unokája meghalt a minap, mert hiába értesítették a mentőket, egyszerűen nem ért ki időben a mentőautó. A választáson ő is a migránskérdést tartja a legfontosabbnak."

haljatok tovább

sőt,láttam onnan ide 199…

#838969 Sumér harcos Előzmény: #838968

sőt,láttam onnan ide 1993-ban még kupléjárba is jönni dolgozni...jo nővér volt-az volt ám az igazi egészségügy,aztán a főnököt nem tudta megfogni,hozzáment a kidobohoz feleségül.

aszongyák a kurvábol lesz a legjobb feleség.

de én ezt nagyon kétlem:)

erdélyi magyarok, akik i…

#838968 tozsdenyul Előzmény: #838965

erdélyi magyarok, akik inkább ide jöttek növérkedni még 10 éve, mentek vissza oda dolgozni. Relativizálni csak pontosan, szépen :)

tulajdonkeppen a tudoman…

#838955 tozsdenyul

tulajdonkeppen a tudomany vilaga forumba jobban illik manapsag, de legyen itt

megszunt a 60 eves, vilagszinvonalu magyar nemzetkozi oltokozpont, es ezzel a teljes utazasi medicina szakterulet

(Kulfoldon ez ma a leggyorsabban fejlodo egeszsegugyi szakterulet, na vajon miert? az megvan, hogy a migracioval, globalizalt vilaggal fertozesek is jonnek? Hat, ha magyar vagy, baszhatod a vedelmedet a tovabbiakban)

5 fo tul sok volt a magyar allamnak, hogy fenntartsa a vilagszinvonalat a magyar oltasi es utazasi medicina rendszerben

http://hvg.hu/itthon/20190111_A_nagy_kormanyzati_...

az antsz szetveresevel, a tudomany szetveresevel jon a gyonyoru jovo

http://444.hu/2018/12/04/az-olasz-egeszsegugyi-mi...

http://444.hu/2019/02/07/egy-amerikai-megyeben-az...


(termeszetesen az "atszervezes" mese csak a szokasos pofatlan hazugsag, a kozpontban dolgozo osszes orvos mar tovabb is allt amilyen messzire lehet - teljes meglepetesszeruen ment az "atszervezes" itt is "termeszetesen"...)

Nagy Ferónak az esze is elment

#838793 Boby. Előzmény: #838777

Még a 80-as évek végén vagy a 90-es évek elején, rendezőként sikerült résztvennem egy koncertjén.Így láttam őt közelről.Nyugodtan mondhatom, hogy egy elkoholista sz@rdarab volt már akkor.Gondolom nem véletlenül hívták a nemzet csótányának.Szeretem nézni,mikor ezek az emberek arról mesélnek a tv-ben,hogy ők mennyire el voltak nyomva abban a rendszerben.....,meg egy nagy lóf@szt mama.

Nagy Ferónak az esze is elment

#838777 Koffein

"Akik mégegyszer az egészségügyi ellátásról hülyeségeket ír, azt komolyan mondom nyakon vágom."

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/02/06/nagy...

ha feró aszondja, akkor az úgy is van XD

Komolyra fordítva a szót, nem kicsit tartom károsnak, az ilyen megnyilvánulásokat, habár fizetett hirdetésnek is fel lehet fogni..


Kiszivárgott levél ismer…

#837845 TrendMan

Kiszivárgott levél ismerteti a Honvédkórházban uralkodó állapotokat

Tényleg az összeomlás szélén állt a Honvédkórház sürgősségi centruma tavaly - derül ki a részleg hamarosan távozó vezetőjének leveléből. A hvg.hu által megszerzett dokumentumban Burány Béla (Zacher Gábor megbízott utódja) az azóta elért (viszonylagos) eredményekről is beszámol, de az igazán döbbenetes részekben azok, amelyekben kollégáinak ecseteli az átvételkor ott uralkodó állapotokat.


A levél legsúlyosabb állításai:
  • Az orvos-létszám a gyógyítási feladatok ellátásához minimálisan szükséges szint felét sem érte el;
  • nem volt érvényes szeptemberi orvosi beosztás;
  • a szakdolgozói oldal messze elmaradt az elégséges szinttől, mennyiségében és minőségében egyaránt;
  • általános volt az elengedhetetlenül szükséges eszközök teljes vagy részleges hiánya, illetve tartós működései zavara (betegmegfigyelő monitorok, vérgáz-készülék, lélegeztető gépek, EKG-k, vérnyomásmérők, hőmérők, kapnometria, stb.);
  • a zsúfoltság mellett több fontos működési elem nem, vagy csak részlegesen és problémásán működött (pl. triázs-helyiségek, detoxikáló, veszélyes hulladék-raktár, oktatóterem, személyzeti tartózkodók/pihenők, stb.);
  • az osztályt támogatni hivatott irodai háttér fél éves adminisztratív lemaradásban volt;
  • a még meglévő munkatársak krónikus fáradtsága, cél-vesztettsége, kiégettsége, és az intézmény vezetésével szembeni bizalomvesztése volt a jellemző.

Burány a későbbi hónapok eredményei közé sorolja a kiharcolt béremelést, az új eszközök beszerzését, illetve, hogy novemberben már "csak" 100 orvosi műszakot kellett más osztályról levezényelt orvosokkal kiállítani, szemben a szeptemberi 240-nel.Burány egyébként azért távozik, mert a kórház vezetése meglepetésre nem őt, hanem Hetzman Lászlót, a légimentők korábbi szakmai vezetőjét választotta a centrum élére. Burány helyettes osztályvezetőként folytatja munkáját.2019.01.23 09:05 Recseg-ropog a Honvédkórház gépezete: orvosok mentek el, akik nem akarnak honvédek lenni

http://hvg.hu/itthon/201…

#836598 tozsdenyul

http://hvg.hu/itthon/20190111_Magyarorszagon_ha...

Itt tart az a szakterület, amit 25 éven át vezetett erös mindenkori politikai hátszéllel egyszemélyi tótumfaktumként (khm "diktátorként") az, aki most az egész egészségügyet.

Mindannyiunk nagy sikere ez az eredmény elvtársak!

Sajnos rossz hír hogy fokozni nem tudjuk, az utolsó helynél nincs lejjebb.

Fantasztikus eredmény ez, legyünk büszkék rá!

Persze, a száguldó gdp mellett ez tulajdonképpen nem is számít, de azért becsüljük meg az eredményt.

Nehéz, izzadságos munka volt ám mindenkit magunk elé engedni. Francia Guyana pl nehéz ellenfél volt, ahogy Plovdiv-Külsö is, keményen küzdöttek, évekig elöttük voltunk, de a Tízparancsolat segedelmével nagy nehezen öket is alulmúltuk.

Dicsértessék, elvtársak.

Soha nem fogytunk, haltunk, dögöltünk ekkora tehetséggel!

Ez igen, hajrá magyarok! Dögöljetek jobban!