Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mélypontra zuhant a lakosság egészségügy iránti bizalma

Noormális-e

#1498600 Koffein Előzmény: #1498595

Szomorú :( sajnos, ez valamilyen szintem kódolva van, ebbe az elcseszett rendszerbe, néplélekbe.. :-/

nem képes és nem hibás de nem csinálja, ezt nektek

#1497700 TrendMan Előzmény: #1497679

Több kórházban is leállnak a kezelések, van ahol 130 kilométert kell utazni ellátásért

Kunetz Zsombor a közzétett dokumentumok alapján megállapította, hogy a budapesti János-kórház nemcsak belgyógyászati feladatait nem képes részben ellátni, hanem a súlyos baleseti sérültek és az ittas sérültek kezelését sem tudja biztosítani. Az előbbi esetben az intézmény az épület felújítását jelöli meg indokként, míg az ittas sérültek ellátásának megszűnésére nem ad magyarázatot.

Kapcsolódó cikkünk

Tisztázta a Szent János Kórház, miért van szükség a kapacitáscsökkentésre

Újabb osztályok állnak le a Szent János Kórházban

További problémák merülnek fel más egészségügyi intézményekben is.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Hetényi Géza Centrum Kórházban az arc- és szájsebészeti ellátás akadozik, emellett a tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs fekvőbeteg ellátást sem lesznek képesek nyújtani. A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Centrum Kórházban pedig

a szemészeti ügyelet hiányzik, így az ügyeleti időben érkező betegeknek Debrecenbe kell utazniuk, ami 130 kilométeres távolságot jelent.

A Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórház urológiai ügyeletét és fekvőbeteg-szakellátását nem tudja fenntartani. A Budapesti Szent Margit Kórházban pedig a gasztroenterológiai ellátást és a bélrendszeri vérző betegek kezelését nem képesek megoldani.

Ez azért rendkívül hátrányos a kórház ellátási területén élük számára, mert ugyanezt az ellátást a Szent János sem tudja biztosítani, így egyrészt a vérző betegeket a Mentőszolgálattal utaztatni kell a Pesti oldalra, másrészt a még működő kórházakban a gasztroenterológiai várólisták fognak elviselhetetlenné válni

- írja oldalán Kunetz Zsombor.

Végül a Honvédkórház sem képes biztosítani a 16 év alattiak altatásos szájsebészeti ellátását, amelyet helyettük február 2-ig a Semmelweis Egyetem veszi át.

Ha ez egy tipikus Fidesz…

#1496888 TrendMan Előzmény: #1496887

Ha ez egy tipikus Fidesz sztori, akkor közben már művelnek valami még durvábbat és arról terelik el éppen a figyelmet ezzel.

Nemrég olvastam egy ex-ü…

#1496876 TrendMan Előzmény: #1496875

Nemrég olvastam egy ex-üzemorvos vallomásait arról, hogy ő hány betegséget fedezett fel és hány embert mentett meg.

Nehéz itt tisztán látni.

Igen, van amikor csupán adminisztratív aktus volt.

Vállalati üzemrovos... E…

#1496875 matgab Előzmény: #1496868

Vállalati üzemrovos... Egy vicc az egész.

Évente egyszer kijön és megkérdezi 100 embertől, hogy hogy érzi magát, megnézi mindenkinek a vérnyomását, végez pár óra alatt és elkérnek 6-10.000 Ft-ot per fő.

Egy adó jellegű dolog volt, már régen meg kellett volna szüntetni.

Vagy max a legalább 500 főt foglalkoztató cégek esetében kellene előírni, hogy konzultációs lehetőséget kell biztosítani.

Ugyanolyan, mint a kamarai tagság , a mérlegképes továbbképzés meg sok hasonló baromság.

Igen, ezen én is néztem.…

#1496871 Koffein Előzmény: #1496868

Igen, ezen én is néztem. Habár irodai munkásoknak feleslegesnek érzem én is, max 2-3 évente érezném reálisnak, de a fizikai/gyári munkásoknál nem szüntetném meg...

50.000 lépés egy héten

#1496830 TrendMan Előzmény: #1496820

:-)

Ezek an úgynevezett vidéki emberek már nem vidéki emberek, hanem olyan városi emberek, akik a trend követéséhez, amihez a motiváció jelentős részét az asszony különféle sorozatokból vette le, leköltöztek vidékre, tehát kvázi vidékre költözött városi emberek.

Nem vagyok okos óra, telefon hívő, bizonyos limitált esetekben elfogadom, hogy hasznos lehet.

pl. ha én mondom neked, hogy ma 8746 lépést tettél meg, akkor hülyének nézel és azt hiszed kamuzok, ha az applikáció írja ki, akkor meg úgy olvassák az ellenőrízetlen adatot, mintha isteni kinyilatkoztatás lenne.

Amikor futok a pályán, rendszeresen megtörténik, hogy két kör után látom jön egy csaj.

Nem kezd el futni, valamilyen okos eszköz van a kezében, azt buzerálja a futópálya szélénél állva.

Lefutok még öt kört, a nő még ugyanott áll és valamit állítgat, a hatodik körben meg azt látom, hogy sarkon fordul és elmegy.


50.000 lépés egy héten

#1496820 Koffein Előzmény: #1496794

Köszi, ez jó kis egészséggel kapcsolatos műsor volt, ha nem ajánlod, valószínűleg meg se hallgatom. :)

A mai világban már nem érzem reálisnak a kapálást... nézd meg a vidéki embereket, a többségük már nem termel, füvesítenek, vagy látvány kertet csinálnak, vagy medence, jakuzzi kis fűvel... max magas ágyás pár zöldségnek... sajnos, megváltozott a világ..

Ez az okosóra, telefon nem hülyeség, mutatja az alvás ciklust, mennyit lépsz, vagy sportoláshoz, mennyi kalóriát égetsz el, stressz szint, vérnyomás stb... :)

50.000 lépés egy héten

#1496794 TrendMan Előzmény: #1496791

Bocs, én voltam figyelmetlen, 50.000 lépésről van szó hetente.

Egyébként 48:50-nél beszél erről a német programról.

Úgy látom barátunk nagy okosóra és okostelefon rajongó.

Egyébként totál érdekes, amikor két ember, akik ugyanabban az országban élnek ennyire másképp látnak dolgokat, mint itt szerkesztő bárátunk és a doktór bácsi.

Ez szerintem teljesen légből kapott gondolat, hogy mindenkinek lehet 100 négyszögöl telke valahol vidéken, ahol olcsó és oda levonatozik majd hetente (miközben a városban dolgozik) és ápolja a veteményesét és kapálgat, hogy meglegyen a napi fél kiló zöldség/gyümölcs.

Ez tán utoljára az ötvenes években volt így és akkor sem Szabó Juci vagy Kovács Dr. kapálgatott, hanem ott volt a Náncsi néni, aki ott élt helyben és volt ideje kertészkedni.