Az általában csak az emberek hülyítését szolgálja mostanában. Ha enyhe mínuszt mutatnak nyitás előtt, akkor tuti hogy később kilőnek, ha enyhén emelkednek, akkor zuttyannak.
Az általában csak az emberek hülyítését szolgálja mostanában. Ha enyhe mínuszt mutatnak nyitás előtt, akkor tuti hogy később kilőnek, ha enyhén emelkednek, akkor zuttyannak.
Köszönöm mindenkinek a választ, természetesen nem teszem fel egyszerre az összes tőkémet.
Na mondjuk most hogy nézem, 500 alatti nyakvonallal egy fülescsésze lehetősége is fennáll, ebben az esetben szépet mehetne fölfelé is. Remélem nem fog.
Szerintem jó a hozam/kockázat arány. Ellenállás alatt vagyunk, ha áttörnénk fölfelé, természetesen gyorsan elvágom a nyakát.
http://kepfeltoltes.hu/111111/BUX111215_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
S&P-ben lehet 15perces chartot bűvölni, hogy a piros ék letörik, vagy csak fordított fej-váll jelleg, jobb vállaként ékelődik fel. Éket letörve észrevesszük, azzal számolva, fordított fej váll nyakvonal, mozgóátlagok elhagyása felett pedig azzal számolhatunk.
A tegnapi emelkedő elliott szerkezet 61.8as korrekciós szintjén megállt az esés tegnap záróban.
Szerintem a kiszámíthathatlanságból van elegük az embereknek.
Túl sokat nem lehet hibázni a tőzsdén. A volába párszor fordítva állsz és ellentétesen megy, majd arra nyom OTP 10%ot az elég kellemetlen.
nagy a csapkodás....de forgalom alig...mindenkinek elege van már a nagy volából is ?
Szerintem már lassan senki nem csinál semmit, megvárja a fejleményeket ,-)
Túl sok pörgést, aktivítást nem látok.
Nyitó után az első 15percben is 48konti a legnagyobb kötés?!
Péntek is van.
Sztem ma csapkodás lesz keményen,itt vagyunk mindjárt ellenállás alatt...tegnap záróban be mert vki vállalni vételt? Az most jól járt!
Na elkezdték az OTPt rángatni.
Egyik szippantja, másik tolja le.
ugye mondanom se kell hogy :ráadtam ? :D
még tegnap zárás előtt zártam a tegnapi shortokat...most nyitogatom vissza,
15.000darab OTPpapír nyitóban, ami képes volt majd 3%ot emelni.. Anyámmm...
Bux 16411en
Hati 16298
Szép KT
Bux 16500ellenállás elsőre.
Tegnap megvolt egy elliott.. most második indul?
Ilyen forgalom mellett értékelhetetlen.
Az én bankomnál 125% os fedezet szükséges, ez a minimum ha ezt meghaladóan rossz irányba megy az árfolyam akkor be kell tolni, ha jó irányba akkor nyithatsz még új pozíciót
35000Ft a letét ez azt jelenti, hogy akkor tudsz venni 1 kontraktust ha van a számládon minimum 35000Ft. A kontraktusok díját a brókercégek határozzák meg.
Az egyszerűség kedvéért számoljunk 1 kontraktussal és a Random Capitallal.
Tegyük fel vettél 1 kontraktus BUX1112-t 16000-en. Ehhez nekem szükséged van 35000Ft +plusz brókerdíjra (50HUF). Elmozdul az árfolyam 100 pontot 16100ra és úgy döntesz eladod. Ekkora a pénzed 35950 lesz. 35950=1konti 100 pontnyi elmozdulása 1000 Ft - 2x50 a brokerdíj (vétel és eladás)=900 + a maradék fedezet a számládon vagyis összesen 35900
Akkor van fedezeti felszólítás, ha kontraktusonként nincs meg a 35000Ft
A példádból: van 360.000Ft-od veszel 10k (k=kontraktus) átviszed másnapra a pozit, de 100 eséssel kezd a piac. Ez ugye neked 10000 FT le nem zárt veszteséget jelent. Majd esik tovább. Ilyenkor kapsz 1 fedezeti felhívást, hogy vagy zárj le a pozíciódból vagy tolj be még pénzt. Ha lezárt 1 kontraktust, megint, akkor a fedezeti követelményed csökken 35000Ft-tal. Így tarhatod tovább és nem likvidálják a pozíciód.
A bux értéke nem függ össze a fedezeti követelményekkel. Mindegy, hogy 20 vagy 25000-en veszel határidőt a fedezeti követelmény ugyan annyi.
Remélem így érthető.
Tanács: Ha van 10 kontraktusra pénzed sose tedd fel egyszerre. Kezdőként 1kontit adj vegyél, ha belejössz, majd bővítesz. Először tőkét őrizd. Veszélyesebb pálya mint a sima részvény