"Itt egyikünk sem arról beszélt, hogy állítsák le a tömegközlekedést, hogy mi szabadon kerékpározhassunk!"
Valóban nem, TE az autokat tiltanád ki, hogy TI szabadon kerékpározhassatok :)
"És a kerékpár igenis az autós közlekedésnek a legjobb alternatívája"
Meg egy frászt. Ilyen hülyeséget a fanatikus kerékpárosokon kívül soha és senki nem mondott. Pláne nem mondjuk januárban egy kellemes havazás közepén.
"ez onnan is látszik, hogy azóta lett ennyi bringás, mióta a benzin 400 huf."
Nem, ez onnan látszik, hogy baromi jó idő volt az idén. Majd térjünk vissza a 400HUF-os benzinre, meg az ennyi bringásra mondjuk két hét múlva a szakadó eső közepén, OK? :)
"És mi van ha a kerékpáros hideg időben autóba ül?"
Ja persze, semmi :) De hogyan is ülne autoba, ha előtte te gondosan elvetted tőle a kedvét, kitiltottad, meg ellehetetlenítetted? Ja értem, akkor meg majd az ellen emeled fel a szavad, hogy ilyen sz*r időben korlátoznak az autohasználatban LOL :) Mert téged ne korlátozzon semmi, mert neked jogod van mindig azt csinálni, amit akarsz, mert ez a demokrácia! LOL
"te úgy fogod fel ezt a dolgot, hogy vannnak az autósok és vannak a csórik"
Nem, ezt te szeretnéd így beállítani, mert elfogytak az érveid.
Mindez pedig különösen mulatságos a 200eHUF-os kerékpárok emlegetése után, amelyeket nem féltenek az utcán hagyni. Én viszont világosan megmondtam, hogy a szabályos-szabálytalan, valamint a KÖZÖSSÉG és az EGYÉNI ÖNZÉS vonalán vágom ketté a kérdést, egyebekben függetlenül attól, hogy ki a csoró, meg ki a gazdag, mert szerintem EZ a demokrácia.
"és meg kell oldani mindenkinek a közlekedését, a csóró menjen BKV-val, az autós meg menjen autóval."
Én azt bátorkodtam megemlíteni, hogy ha a BKV pontosan ugyanannyi járatot közlekedtet ha kerékpárral mész, vagy BKV-vel, akkor az, hogy kerékpárra szállsz, az semmiféle társadalmi hasznossággal nem jár, SŐT, mivel akadályozod a forgalmat, így növelve a szennyező anyag kibocsájtást, valójában káros a tevékenységed. És mivel ez a létező legkárosabb dolog a saját egészségedre nézve (aminek a gyógyítását majd szintén a közösségnek kell kifizetnie), így ez az érved sem áll meg.
És újólag hangsúlyoznám azt is, hogy kifejezetten BUDAPESTRŐL beszélek, nem más településekről, mert más települések esetében teljesen más a helyzet.
"Mi itt arról beszélünk, hogy legyen jó kerékpárinfrastruktúra"
Semmi gond, ha összedobjátok a pénzt, kiépítitek, engem nem fog zavarni :) Hozzáteszem, a környékünkön egészen sok kerékpárutat építettek meg jelöltek ki a kerület pénzén, de az sem zavar. Csak azt sajnálom, hogy olyan üresek, mert a kerékpárosok b*sznak rámenni a lúzerpályára, hiszen nekik a 200kFt-s kerékpárral már az úttesten van a helyük.
"hogy jó időben tudjunk bringázni, addig legalább nyáron karbantarthatják a BKV parkot, és télen meg urambocsá felülünk a BKV-ra vagy beülünk az autókba mi is."
Magyarán: Csak eljutottál oda, hogy A KERÉKPÁR NEM AZ AUTO ALTERNATÍVÁJA, sőt, önálló, egész éves közelekdési eszközként - MINT BÁRMI MÁSNAK AZ ALTERNATÍVÁJA - egyszerűen használhatatlan.
QED.
De akkor most miről is vitatkoztál velem? Illetve ha magad elismered, HOGY NYÁRON AKARSZ KERÉKPÁROZNI, mert az jó szórakozás, akkor miért is azt várod el, hogy erre A SZÓRAKOZÁSRA költse a KÖZÖSSÉG a pénzét ahelyett, hogy arra költené, amit rossz időben te is használni szeretnél? AMIT MINDENKI tudna használni? Avagy, miért is bűntessük télen az autosokat, amikor szerinted is azzal kell télen közelkedni a BKV mellett?
Tudod, el kellene tudnod attól vonatkoztatni, hogy most éppen szokatlanul hosszú vénasszonyok nyara van... nem sokáig lesz már ilyen. Egyébként, sajnos.