Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #429880

"én azért itt Pesten kíváncsi lennék erre az autómegosztásos bulira, hogy hogy működne."

Például úgy, hogy regisztrálsz egy weboldalon, amelyet beazonosítanak (például hitelkártya), majd ezen keresztül írod meg, hogy merre mennél - és aki éppen arra megy, az felvesz. Ez remekül működött például a BKV sztrájk idején, már másod-harmadnapra simán behordtak mindenkit mindenhonnan az autosok. Nulla problémával üzemeltethető a rendszer. Tudod, az informatika világában mondjuk benyomod a telódon, hogy hol vagy, ki vagy, és ha valaki éppen abba az irányba megy, akkor akár meg is állhat érted.

"Csak attól még ugyanúgy a dugóban fog állni mindenki."

A türelem rozsdát terem. Ha ez nem zavarja a környezetet, akkor miért zavar az téged, hogy egyesek felvállalják ezt?

"Meg amellett drága is a rendszer, olcsóbb (lenne) akkor már BKV-t fejleszteni!"

Ezzel kezdtem :) Egyébként, nem az egész BKV-t kellene fejleszteni, hanem a buszokat kellene eltűntetni. A többi elmegy... a szó minden értelmében.

"Egyrészt may 160 km-t tudnak menni, ami után 6-8 órát tölteni kell őket -ami azt jelenti, hogy legalább 3-szor annyi buszra lenne szükség, mint amennyi van."

Nézd, én nem tudom pontosan, hogy mennyi kilométert fut egy nap egy BKV busz, de egyrészt a 160 km nem tűnik kevésnek, másrészt a végállomásokon (ahol egyébként is állnak) simán lehetne őket napközben is tölteni. A 3x annyi busz azonban még így sem lenne igaz, hiszen a napi csúcsok (reggel - este) között simán meg is lehetne "tankolni" őket, napközben és éjjel pedig éppen kevesebbre lenne szükség, mint ezen időpontokban. Ha pedig megnézzük, hogy mennyi a jelenlegi meghibásodás és a "hadrafogható" busz, akkor szerintem talán még a harmadannyival sem lőnénk nagyon mellé, ha azok tényleg működnének.

"Tehát, ha a kerékpárosoktól elveszed a lehetőséget"

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni: ÉN NEM kívánom a kerékpárosoktól elvenni a lehetőséget. Én azt szeretném, hogy olyan BKV legyen, ami kibírja a csúcsforgalmat TÉLEN (azaz az un. kerékpárosokkal is), mert az nagyon kényelmesen elmegy nyáron is :) Ráadásul az a vicces helyzet is előáll, hogy az elektromos buszok esetében mindegy, hogy kerékpározik valaki, vagy felszáll, mert nem múlik ezen semmi sem.

"Ha városban vagy, akkor egy sima 1,2-es Eco Skoda Fabia is megeszik 8-9 litert benzinből"

Most éppen a dieselekre gondoltam, mert azokra írtam, de ezen ne nyissunk vitát, mert nincs jelentősége. Egy elektromos járműhöz képest mindenképpen sokat pöfög ki mindegyikük.