Re: nincs cím
Előzmény: #429880"én azért itt Pesten kíváncsi lennék erre az autómegosztásos bulira, hogy hogy működne."
Például úgy, hogy regisztrálsz egy weboldalon, amelyet beazonosítanak (például hitelkártya), majd ezen keresztül írod meg, hogy merre mennél - és aki éppen arra megy, az felvesz. Ez remekül működött például a BKV sztrájk idején, már másod-harmadnapra simán behordtak mindenkit mindenhonnan az autosok. Nulla problémával üzemeltethető a rendszer. Tudod, az informatika világában mondjuk benyomod a telódon, hogy hol vagy, ki vagy, és ha valaki éppen abba az irányba megy, akkor akár meg is állhat érted.
"Csak attól még ugyanúgy a dugóban fog állni mindenki."
A türelem rozsdát terem. Ha ez nem zavarja a környezetet, akkor miért zavar az téged, hogy egyesek felvállalják ezt?
"Meg amellett drága is a rendszer, olcsóbb (lenne) akkor már BKV-t fejleszteni!"
Ezzel kezdtem :) Egyébként, nem az egész BKV-t kellene fejleszteni, hanem a buszokat kellene eltűntetni. A többi elmegy... a szó minden értelmében.
"Egyrészt may 160 km-t tudnak menni, ami után 6-8 órát tölteni kell őket -ami azt jelenti, hogy legalább 3-szor annyi buszra lenne szükség, mint amennyi van."
Nézd, én nem tudom pontosan, hogy mennyi kilométert fut egy nap egy BKV busz, de egyrészt a 160 km nem tűnik kevésnek, másrészt a végállomásokon (ahol egyébként is állnak) simán lehetne őket napközben is tölteni. A 3x annyi busz azonban még így sem lenne igaz, hiszen a napi csúcsok (reggel - este) között simán meg is lehetne "tankolni" őket, napközben és éjjel pedig éppen kevesebbre lenne szükség, mint ezen időpontokban. Ha pedig megnézzük, hogy mennyi a jelenlegi meghibásodás és a "hadrafogható" busz, akkor szerintem talán még a harmadannyival sem lőnénk nagyon mellé, ha azok tényleg működnének.
"Tehát, ha a kerékpárosoktól elveszed a lehetőséget"
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni: ÉN NEM kívánom a kerékpárosoktól elvenni a lehetőséget. Én azt szeretném, hogy olyan BKV legyen, ami kibírja a csúcsforgalmat TÉLEN (azaz az un. kerékpárosokkal is), mert az nagyon kényelmesen elmegy nyáron is :) Ráadásul az a vicces helyzet is előáll, hogy az elektromos buszok esetében mindegy, hogy kerékpározik valaki, vagy felszáll, mert nem múlik ezen semmi sem.
"Ha városban vagy, akkor egy sima 1,2-es Eco Skoda Fabia is megeszik 8-9 litert benzinből"
Most éppen a dieselekre gondoltam, mert azokra írtam, de ezen ne nyissunk vitát, mert nincs jelentősége. Egy elektromos járműhöz képest mindenképpen sokat pöfög ki mindegyikük.