Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #429893

"Legyen lehetőség bicajozni biztonságos útvonalakon, legyenek sugárutak, körgyűrűk a bicajosoknak is"

Miből? :( Kinek, avagy minek a kárára? :( Nincs erre pénz. Tényleg.

"és az élhetetlenné vált belvárosból amennyire ésszerűen megoldható, szorítsák ki az átmenő forgalmat."

Az átmenő forgalmat nem csak a belvárosból, hanem AZ EGÉSZ VÁROSBÓL ki KELL szorítani, ha kell, akkor ész nélkül, akár erővel. Erre pedig értelemszerűen nem a budapesti autosok megszivatása a megoldás, mert pont ők azok akik NEM ÁTJÁRÓHÁZNAK nézik a várost. EZÉRT hibás elképzelés és cél többek között a budapesti autosok szivatása például a kerékpárosok javára, mert ezen pont azok húz(ná)nak hasznot, akiket MINDEN budapesti ki akarna szorítani a városból, hiszen mellesleg ők azok, akik überbunkón viselkednek a városban, mint már levezettem, hiszen ők azok, akik türelmetlenek, mert még "messzire kell menniük" és az sokáig tart.

Egyébként - a szlogenen kívül - mióta élhetetlen a belváros? Nekem nem tűnt fel :) Már csak azért is kérdezem ezt, mert amennyire az ingatlanos híreket olvasom, éppen a visszaköltözés a jellemző ezen részekre a külvárosokból, illetve az agglomerációból, nem pedig az elvándorlás. Még csak az ingatlanárak sem estek akkorát ezeken a részeken, mint máshol.

Egyébként: A sorrend az, ami nem mindegy, sem időben, sem a sorrendiség felállításakor. Ha az első helyen egy mindenki által kedvelt közösségi közlekedés állna, és nem bármely egyéni közlekedés fetisizálása, akkor már jó irányba mennénk. Aki viszont egy egyéni közlekedést preferál, az máris tévúton jár - szerintem - mert nem azé a jövő BUDAPEST esetében.

MÁS: Néha tényleg az az érzésem, hogy sokan nem fogják fel Budapest méretét - 30-40 km-ek simán megvannak egyes irányban a határt jelző táblák között. Azt feltételezni, hogy ilyen távolságokat kerékpárral be lehetne járni, az önmagában megdöbbentő, hiszen ezek mondjuk Győr-Mosonmagyaróvár távolságok, vagy a Székesfehérvár-Balaton viszonylat.

Ha ezek után valaki megnézi Amsterdamot ugyanebből a szempontból, akkor rögtön láthatja a különbséget - ott a 20 km távolság már az autopálya körgyűrűn kívüli külvárosok esetében is soknak számít. Az egész város valójában kisebb, mint a Hungária kőrúton belüli rész Budapesten, a klasszikus belváros meg akkora, mint az V. kerület. És egyébként ez Bécsre, vagy Grazra is igaz lenne, amelyeken nem megy keresztül egy egész ország, meg fél Európa teherforgalma. ÉS EZÉRT "könnyű" ott a kerékpárutak kiépítése, mert jóval kisebb, és kevésbé terhelt környezetben kell kialakítani.

Budapest közlekedése nagyon el van k*rva, de nem kellene ezt még a kerékpár erőltetésével fokozni - persze, szerintem.