Gulával ez a holland meccs is sima vereség lett volna sztem.
Persze lehet mondani, hogy nem is kellett sokat védenie Dibusznak, de ennek 2 oka volt:
1) Szervezi és irányítja a védelmet -Gulával ellentétben.
2) volt ismét néhány bravúrja amikből ha Gula a szokásos néhányat beenged , akkor teljesen másképp alakult volna a meccs képe...
Azt nem értem, hogy a horvát bíró pl. miért 8 méterrről rúgatta el a közvetett szabadrúgást, amikor Szobo 2. labdaérintése a felvétel alapján kb 14-15 méterre volt a kaputól...
A kapott gólnál nagyon rosszul állt fel a teljes csapat, pedig "egyszerű" rögzített szituáció lett volna.
2 ember állt kint sorfalban egy 35 méterre lévő szabadrúgáshoz. 16-os vonalán bóklászott még egy védő, a 11-es pontnál további 3 védő állt teljesen üresen.
A hollandok öten indultak be a 16-os hosszú sarkából, akiket mindössze 2 védő próbált fogni, de ők sem az első 3 hollandot, hanem a hátsó 2 hollandot fogták.
Nagy Ádi meg szokásosan rossz ütemben ugrott fel és alacsonyra.
Én régebben -kb 7-10 éve nagyon szerettem Nagy Ádám játékát. Nagyon sokszor amikor a védők letámadás alá kerültek , akkor ő mentette meg a magyar csapatot sok kapott góltól azzal, hogy futsalos mozgásával váratlan de jó megoldásokat választott, amiket nagy megbízhatósággal oldott meg. Védőként is levakarhatatlan középpályás volt. Átjutottak rajta, akkor 2 mp-cel később már megint ott volt az ellenfél előtt és ismét lihegett a nyakában.
Nekem soha nem volt azzal gondom, amit sok szurkoló számon kér rajta állandóan, hogy miért nem előre játsza meg a labdákat, miért nem veszélyes kapura. Ez a magyar népléleknek mindig is idegen marad, hogy a focit nem úgy kell játszani, mint a könnyűlovassági huszár portyákat. Nem kell folyamatosan előre rohanni és nekiütközni a falnak, majd rohanni hátra védekezni. A fociban kell járatni a labdát hátrafelé is. Fárasztani kell az ellenfelet, jobbra balra járatással keresni a folyosókat, ki kell billenteni a védekező csapatot az egyensúlyából. Főleg akkor kell pihentetni , lassítani így a játékot , ha amúgy -mint az esetek 70%-ban - az ellenfél jobb képességű játékosokból áll.
Nagy tehetség volt benne. Aztán elment a Bolognába, ahol amikor fejlődnie kellett lehetett volna állandóan padoztatták (jobb lett volna Seria A helyett egy belga, portugál vagy holland bajnokságba igazolnia, ez ma már világosan látszik).
A Championshipben pakoltak rá vagy 10kg izmot, de a sebességét elvesztette. És ott fizikálisan még így sem tudta felvenni a versenyt az ottaniakkal. Visszament Seria B-be és ott a rajta lévő izmokat is "sikeresen" leépítették róla, de a sebessége már nem jött vissza.
Egy szó mint 100, most már nem az első meccsen, hanem gyakorlatilag az utóbbi 5 évben folyamatosan a gyengébb emberek között van a válogatottban és nem hiszem el, hogy nem lehet más védekező középpályást találni helyette. Ott volt a Vécsei Bálint pl. aki most már túl van a csúcson, de 2018-2023 között jó megoldás lett volna talán. Vagy bárki. Nem hiszem el, hogy nincs egy magyar védekező középpályás, aki ennél jobb teljesítményt nyújt.
A mostani meccsen is 80 percig kihúzta a csapat gól nélkül, utána bejött Nagy (már mindenki a fejét kezdte fogni), kiállították Van Dyke-ot és erre a 84. percben csak kapunk gólt...