Regisztráció Elfelejtett jelszó

Döbbenet!

matgab Előzmény: #1502244

Hát ez a németek elleni meccs katasztrófa volt. Nem az eredmény, hanem a játék. Pontosabban a játék hiánya!

Hogy nem ütközzük le az ellenfelet, hogy engedjük játszani, hogy támadójátékunk se nem gyors , se nem kreatív, igazából nem volt.

Olyan, mintha nem lett volna taktikai elképzelés. Hátul adogattunk- aminek én nem vagyok ellenére, ha abból előbb utóbb átmegyünk egy gyors támadásba, ha megtaláltuk az adogatással a rést az ellenfél védelmében.

Valahogy az EB-n és a mostani meccsen sokkal rosszabbul , hitetlenebbül , tartás nélkül játszott a csapat, mint előtte.

Elgondolkodhatna Rossi, hogy mi volt a lényeges különbség az előtte és az utána között.

Én azt gondolom, hogy Gulácsi elképesztően gyenge kapus lett most már. 2010-2018 között kellett volna neki védenie a magyar kaput, amikor meg már Király volt túl öreg a válogatott kapuhoz. Csak valahogy ezeket a kapusokat borzasztó lassan cseréljük le mindig (már Disztl Péter óta kb, tehát amióta csak az eszemet tudom)

Most ne nézzük az EB-t (pedig nézhetnénk, hogy hány bravúrja volt, mert kb egy sem) de a tegnapi meccsen...

Németországnak 9 kapura tartó lövése volt a statisztika szerint. Abból az első félidőben Gulának volt egy védése -a rosszul eltalált Füllkrug lövésnél, Szoboszlai fejjel mentette meg egyszer.

És a maradék 7 lövésből 5 gólt kapott! Emellett volt még 2 kapufa is, ahol szintén a labda közelében nem volt, azok is tőle simán bemehettek volna.

Ez milyen statisztika?? Egy válogatott kapusnál...

Egy nemzetközi szintű kapus 7 kapura lövésből akkor is megfog négyet - ötöt, ha semmi védelem nincs!

Arról nem is beszélve, hogy Gula mindig is egy csendes srác a kapuban, nem irányítja hátulról a védelmet, a csapatot. Ha ő véd, akkor a csapat , mintha mindig hátrafelé figyel ,hogy mi történik ott, hol ki ne hibázzon...

Dibusz ezzel szemben az EB selejtezők során több, mint 22 alkalommal legalább bravúrt mutatott be, nagyrészben neki köszönhető, hogy a csapat kijutott egyáltalán!


És emberileg is milyen dolog volt az Rossitól, hogy amikor elvként meghirdette azt, hogy aki nem játszik, az nem fog a válogatottban sem játszani- akkor félreállítja és egy percet sem kapott az EB-n az a Dibusz, aki miatt kijutott a tornára a válogatott, aki 3 világverseny óta folyamatosan megérdemelten várja, hogy világversenyen védje a magyar kaput és betette az alig 3-4 meccsen játszó Gulácsit?!?