Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Döbbenet!

#1502313 matgab Előzmény: #1502311

na, ha a bosnyák kapuban Dibusz állt volna, akkor most 1-0 vagy 2-0 lett volna nekünk.

Kb. Ilyen egy átlagos válogatott kapus, h egy meccsen 4-5 veszélyes lövésből azok 80%-at megfogja.

Ha meg egy kapus csak 30-50%-ot fog ezekből meg, akkor a csapat szetzilalodik, nem tudja azt játszani amit eltervezett, hiszen senki nem azt tervezi, h majd bekap egy két félig potya gólt.

Gula ma is gólt kapott volna sztem.

Döbbenet!

#1502311 TrendMan Előzmény: #1502302

Mindentől függetlenül én itt a B csapattal játszanék, a VB-re így se, úgy se jutunk ki, az EB-n meg úgyis leszerepelünk, akkor meg nem mindegy?

Most Dibusz kezd és Nagy Zs. ez szerintem önmagában jó.

Szerintem az elmúlt mérkőzéseken Sallai nyújtotta a legjobb és legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, bár sajnos nem egy erőgép.

---

Hogy ne lenne utánpótlás képzés?

Hát ezt Viktor 2010 óta megcsinálta, ahogy mondta!

Nem emlékszel???

Döbbenet!

#1502303 matgab Előzmény: #1502302

Az az érdekes, hogy 30 év után még mindig nincs magyar utánpótlás képzés. A lenti játékosok nagy része nem is a magyar képzési rendszerben nevelődött ki, akiből lett valami, az amilyen gyorsan csak lehet, elhagyta a magyar kereteket.

Hogy van az, hogy a szerbek, horvátok, csehek mind ki tudnak nevelni olyan játékosokat, akik nemzetközi szinten is meghatározó játékosoknak számítanak a top ligás csapatban? Még a szlovákok, lengyelek , ukránok is, tudnak ilyeneket (többet) kitermelni!

Mi meg vhogy az elmúlt 30 évben egyet (sem)?
Kb majdnem úgy, mint az osztrákok, vagy az elmúlt 10-15 évben a bolgárok , románok (de ők legalább 20-30 éve még tudtak Berbatovot , Sztoichkovokat vagy Hagi-t kitermelni, mi meg nem).

Döbbenet!

#1502302 matgab Előzmény: #1502290

A Nemzetek Ligája pont az olyan csapatoknak fontos, mint a mienk, akik nagyon ritkán tudnak matek nélkül kijutni egy -egy világversenyre.
Régen voltak barátságos meccsek , amik teljesen súlyukat vesztették , ezért találták ki az NL-t.

Az EB-n azért pont azt hozta Gula, amit a válogatott meccseken mindig: nem volt bravúrja. Amit illik kivédeni azt kivédi . De más válogatottak kapusainak vannak bravúrjai! Ez lenne az elvárt egy kapustól, hogy legyen meccsenként 2-3 bravúr védése.

Gulánál meg annak örülünk, hogy nem kapunk potyát. Vagy a kirúgásai ha jó helyre mennek. Nézd meg az első német kapufa előtt Gula kirúgása hova ment! Pálya közepére, ahol 15 méteres körzetben nem volt magyar játékos!

Az a baj a válogatottunkkal, hogy van benne 1 top játékos. Aki ahhoz szokott hozzá, hogy Top játékosokkal játszik együtt. Most is adott egy hatalmas zsugát Sallainak , aki egy kicsit eltotyorogta, de beadta Bollának lövőre. Bolla, meg olyan lassan vette át , hogy az ellenfél védője meg tudott csinálni közben egy 360 fokos fordulatot és utána borzasztó gyengén rúgta kapura.

Ergo egyedül Szobó nem tud semmit csinálni , nem csoda , hogy arra vigyáz, hogy nehogy megsérüljön...

Meg ott van még Orbán, aki nemzetközi szinten elmegy.

Dárdai , ahogy írod Bundesliga 2. És még ezzel is jobb, mint Szalai. Jobb hátvédünk most a Balogh, aki épp kezdi nyitni szárnyait a Parmaban. Még lehet jó is, de még nem az.
Lang is küzd, hogy egy ciprusi csapatba beférjen.

Botka? öreg lassú, Fradiba sem fér be.

Középpálya: Nagy Ádi , aki régen sokkal jobb volt, de most már a Seria 2-be is alig fér be jogosan. Ő elbaszta, hogy annak idején a Bolognához ment. Ott nem játszott, aztán elment a Championship-be, ahol izmot pakoltak rá, de fizikailag ott nem tudta felvenni a versenyt, csak lassabb lett, aztán visszament ahol leépült az izomzat is, de nem jött vissza a sebessége.

Séfi: Bundesliga, de egyáltalán nem meghatározó játékos.

Kleinheisler: fejben mindig nagyon gyenge volt és technikásnak sem technikás, de amellett még lassú is.

Ki legyen a védekező középpályás?

Szélső: Kerkez elég erősen túlértékelt középszerű játékosnak látom, aki elől is és hátul is gyenge.


Nagy Zsolt: üde színfolt mostanában, de nemzetközi szinten azért azt gondolom kevés.


Sallai még beférhetne másik középkategóriás válogatottba, de ő is már 28. Ha egy Freiburgnál több lett volna benne, akkor már azon a szinten játszana, hiszen szem előtt volt, mégsem vitték.

Adam Martin, vagy Varga szóra sem érdemesek nemzetközi szinten. Varga ráadásul jó nehéz helyzetbe került a Fradinál is ezzel a brazil konkurenssel, lehet játszani sem fog.

Gazdag, Bolla stb... Ők sajnos nem ütik meg azt a szintet, hogy nemzetközi szinten válogatottak legyenek. Hozzánk csak azért férnek be, mert nincs más.



Döbbenet!

#1502290 TrendMan Előzmény: #1502288

Én a Nemzetek Ligájában, amelyet önmagá ban szükségtelennek tartok, a B-válogatottal indulnék, ha van ilyen még és amennyiben van ilyen lehetőség.

Nem baj, ha a C- vagy a D-kalapban lennénk, legalább az A-válogatott edzőjének lenne mélyebb merítési lehetősége.

Nem vártam semmit ettől a mérkőzéstől, ezt sikerül alulmúlni, szerintem az összjátékunk nagyon gyenge, az okot nem tudom.

Azt sem értem, hogy Szoboszlai most még sérült, vagy már lusta vagy megbeszélték, hogy ő soha nem tör előre?

A Gulácsi kérdésre gondoltam az EB-n, de ott nem védett rosszul, nem rajta múlt.

Hát itt a 3. góltól kezdve igen gyenge volt, Dibusz most egy jobb opció lenne a Bosnyákok ellen.

A védelmünk meg szerintem Orbán teljesítményén múlik, aki egy ideje erősen gyengélkedik. Rossi talán a vélt vagy valós Orbá-Gulácsi kapcsolat miatt nem akarta Dibuszt hátsó embernek.

Az meg szép gondolat, hogy Dárdai játsszon az A-válogatottban védőt, de ő még a buli2-ben is nagyon lassú, itt Musiala és tsi ellen eselye sincs.

Döbbenet!

#1502289 matgab Előzmény: #1502288

Arról nem is beszélve, hogy valszeg a válogatotton belül is voltak olyan játékosok , akik így gondolták/ gondolják és ezzel Rossinak a csapategységet is sikerült megbontania.

Döbbenet!

#1502288 matgab Előzmény: #1502244

Hát ez a németek elleni meccs katasztrófa volt. Nem az eredmény, hanem a játék. Pontosabban a játék hiánya!

Hogy nem ütközzük le az ellenfelet, hogy engedjük játszani, hogy támadójátékunk se nem gyors , se nem kreatív, igazából nem volt.

Olyan, mintha nem lett volna taktikai elképzelés. Hátul adogattunk- aminek én nem vagyok ellenére, ha abból előbb utóbb átmegyünk egy gyors támadásba, ha megtaláltuk az adogatással a rést az ellenfél védelmében.

Valahogy az EB-n és a mostani meccsen sokkal rosszabbul , hitetlenebbül , tartás nélkül játszott a csapat, mint előtte.

Elgondolkodhatna Rossi, hogy mi volt a lényeges különbség az előtte és az utána között.

Én azt gondolom, hogy Gulácsi elképesztően gyenge kapus lett most már. 2010-2018 között kellett volna neki védenie a magyar kaput, amikor meg már Király volt túl öreg a válogatott kapuhoz. Csak valahogy ezeket a kapusokat borzasztó lassan cseréljük le mindig (már Disztl Péter óta kb, tehát amióta csak az eszemet tudom)

Most ne nézzük az EB-t (pedig nézhetnénk, hogy hány bravúrja volt, mert kb egy sem) de a tegnapi meccsen...

Németországnak 9 kapura tartó lövése volt a statisztika szerint. Abból az első félidőben Gulának volt egy védése -a rosszul eltalált Füllkrug lövésnél, Szoboszlai fejjel mentette meg egyszer.

És a maradék 7 lövésből 5 gólt kapott! Emellett volt még 2 kapufa is, ahol szintén a labda közelében nem volt, azok is tőle simán bemehettek volna.

Ez milyen statisztika?? Egy válogatott kapusnál...

Egy nemzetközi szintű kapus 7 kapura lövésből akkor is megfog négyet - ötöt, ha semmi védelem nincs!

Arról nem is beszélve, hogy Gula mindig is egy csendes srác a kapuban, nem irányítja hátulról a védelmet, a csapatot. Ha ő véd, akkor a csapat , mintha mindig hátrafelé figyel ,hogy mi történik ott, hol ki ne hibázzon...

Dibusz ezzel szemben az EB selejtezők során több, mint 22 alkalommal legalább bravúrt mutatott be, nagyrészben neki köszönhető, hogy a csapat kijutott egyáltalán!


És emberileg is milyen dolog volt az Rossitól, hogy amikor elvként meghirdette azt, hogy aki nem játszik, az nem fog a válogatottban sem játszani- akkor félreállítja és egy percet sem kapott az EB-n az a Dibusz, aki miatt kijutott a tornára a válogatott, aki 3 világverseny óta folyamatosan megérdemelten várja, hogy világversenyen védje a magyar kaput és betette az alig 3-4 meccsen játszó Gulácsit?!?




Veszélyes sport ez a magyar foci

#1501754 TrendMan Előzmény: #1501751

Ez vihar egy szotyis zacskóban, a jelentősége kb. zéró.

Az első körös kiesés meg nem tartom kizártnak, hogy tudatos döntés volt Bognárék részéről azért, hogy a Konferencia ligában talán messzebb tudnak jutni.

bekezdett a kupaidény

#1501200 matgab Előzmény: #1501196

A Kí Klasvikot lenézte a Fradi, pedig eljutott az EL csoportkörig, tehát nem volt olyan gyenge csapat.

Inkább a Debrecen valami örmény csapat elleni hazai veresége döbbentett meg, de hasonló bravúrokat ért el a Kecskemét a Riga elleni vereségével

bekezdett a kupaidény

#1501196 TrendMan Előzmény: #1501194

Tavaly is volt valami hasonló furcsaság a kupaidény kezdetén, szerintem akkor épp a fradi égett be egy kisebb csapat ellen.

Amennyit tudok a finanszírozási rendszerről, a TAO pénzekből olyan jól megélnek, minek strapálnák magukat azon felül?

Szégyen!

És olyan, mintha szándékos rombolás lenne.

bekezdett a kupaidény

#1501194 matgab Előzmény: #1501193

Látva Bognár fejét a sajtótájékoztatón nekem nagyon olyan érzésem volt, hogy neki jött a mixe erre a meccsre...

0-4-re 108-szoros szorzó volt.

Illetve a 3. és a 4. gól is olyan volt az összefoglalóban, mintha a paksi védők már maguk is berúgnák a gólt, csak találjon már be az a szerencsétlen román...

Nem hiszem el, hogy egy román 2. osztályú csapat normál körülmények között idegenben elveri a magyar első osztály 2. helyezettjét 4-0-ra.

Ez olyan, mint amikor az Újpest kiment Vadúzba azt ők is pont 4-0-lal jöttek haza.

A magyar csapatokon év(tized)ek óta az látszik, hogy eszük ágában sincs nemzetközi kupákon szerepelni. Egyáltalán nem szeretnek utazni külföldre, semmi motivációjuk nincs, hogy újabb kört éljenek meg. Sőt, ha nagyon gyenge az ellenfelük- akkor szeretnek beleszaladni egy két meglepetés pofonba.

Az egyetlen aki nem így működik az a Fradi, de abban már oda jutottunk, hogy csak 1 magyar fog játszani lassan.