Bár nem "blogtéma" lenne, hanem válasz egy topicban, de mégis nyitnék erre egy blogot, mert szerintem megér egy önálló témát. Vitaindító hozzászólás: "Kissherceg (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @[__AT__] no ja, csöppet manipulatívak a minősítők, továbbra se értem miért nem vágták meg őket x mrd dollárra a kamuzásaikért.." Válasz: Azért, mert ha buknak, akkor bukik a rendszer is.

A HITELMINŐSÍTŐK ÉS A LIBERÁLKOMMUNIZMUS

A hitelminősítők működése alapvetően egy rendszer része, és a hitelminősítők megértése az egyik irány, amivel megközelíthető az a liberálkommunista pénzügyi rendszer, amitől mostanában szenved a világ.

Így például meg kell érteni azt, hogy számukra egy ország megítélése azt jelenti (besorolás szerint is!), hogy mekkora profitot lehet realizálni a részvénypiacon, azaz, hogy mekkora emelkedésre lehet számítani a tőzsdén és a kockázatos befektetéseken, magyarán, hogy ezek a KÉTES üzelmek mennyire biztonságosak és hogy az adott állam mennyire hithűen követi az uzsoramaffai gyarapodásának elsődleges irányelveit.

Magyarán, addig, amig kellő mennyiségű szeméten kellő mennyiségű hozam elérhető, addig az adósság AAA, amikortól kezdve a részvényeken nem lehet keresni, akkor mehet a leértékelés. Teljesen világossá és egyszerűvé kezd válni a módszertanuk, amely erre alapult, és amely MINDENT és MINDENKINEK az értékét és érdekét alárendelte annak, hogy a tőzsdék emelkedjenek.

Ezért is van az, hogy ahogy a gazdaság csökken, vagy baj van, vagy a társadalmi problémák előjönnek, akkor ennek részben következményeképpen a részvények és kétes befektetések profitábilitása is megkérdőjeleződik, tehát pontosan EZÉRT követelik azt, hogy a nép megnyúzása által is biztosítsák számukra a garantált profitot.

Ilyenkor jön az államok megzsarolása a leminősítéssel és forrásmegvonással, hogy arra kényszerítsék őket, hogy a népüket fossza ki az uzsoramaffia vagyonosodásának az érdekében, azaz, hogy folyamatos vagyontranszfert építsen ki és futtasson fel a néptől az uzsoramaffia irányába.

Pontosan ez az alapja a liberálkommunista gazdaságpolitikának, azaz annak, hogy az összes számítás elszakad a reálgazdaságtól és valamennyi szám a fiktív, virtuális pénzügyi világban gyökerezik, amelyeket kényük és kedvük szerint tudnak manipulálni, hiszen a fiktív számok és a korlátlan tőke (és pénzteremtés!) jogával bármit és bármikor át tudnak változtatni "működőből-nem működővé".

EZÉRT iszonyodnak attól, hogy valós adatok szerepeljenek egy költségvetésben, ezért visítanak, mint a szopósmalac, ha az derül ki, hogy csökken a virtualitás és az egymásba ágyazódott fiktív pénzrendszer befolyása egy rendszerre, mert ebben az esetben megszűnik a kiszolgáltatottság és a manipulálhatóság és természetesen mivel csökken a pénzmogás, ezért csökken a pénzhasználati profitjuk is.

Ha nem oda-vissza mozognak pénzek, ha nincs többszörös elszámolás, ha nincs virtuális gazdaság, akkor mindenhol ki fog derülni a gazdaság valós mérete és ereje, és pont ez látszik Európában, ahol a fiktív gazdaságra, a fiktív GDP-re, a fiktív gazdaságpolitikára építő liberálkommunizmus szépen omlik össze és derül ki folyamatosan, hogy valójában nincs reálgazdaság az Eurozónában, mert leépítették az uzsorások annak érdekében, hogy teljesen kiszolgáltatottá váljon Európa. Azon KÉT ország, amely ezt nem pontosan így tette, azok közül az egyik Nagy Britannia, amelynek volt esze a saját pénzének megtartására, valamint Németország, azonban ez utóbbinak is igencsak kezd meggyűlni a baja a pénzei refinanszírozásával, illetve a költségvetése egyenesben tartásával, hiszen bár ők nem felélték a hiteleket, hanem befektették - egy összeomló gazdaságban ők is elveszítik a piacaikat, és ha a piacok elvesznek, akkor a saját gazdaságukat sem fogják tudni finanszírozni, magyarán, el is veszíthetik a gazdaságukat.