Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#863013 TrendMan Előzmény: #863012

Hallottam egy sztorit:

Amikor a SP500 épp 10 % hátralékban volt a mindenkori csúcshoz képest, egy asszonyság eladta a családi házát odakint, mert most érdemes részvénybe fektetni.

Nem biztos, hogy értjük azt, hogyan gondolkodnak ott.

dax

#863012 olika78 Előzmény: #863011

Tőzsdén verik el a pénzt, amikor éppen az utcára basszák ki őket és nincs mit enni? Simán lehet.

dax

#863011 matgab Előzmény: #863008

no várjál csak... Van 20 millió munkanélküli... Ezek mindegyike kapjon havi 2400 USD-t, fizetik ezt 4 hónapja max. Ez összesen 192 milliárd dollár lenne.

Csak hogy legyen mihez viszonyítani a 3000 milliárd dolláros pénznyomtatás összegét...

dax

#863009 olika78 Előzmény: #863008

orbitális hülyeségnek hangzik ez a segélyből tőzsdézés, usa a tőzsdeguruk hazája, a 60 millió, leginkább alsóbb osztálybeli munkanélküli hajtotta az indexeket athra, na ja.

dax

#863008 Mr. 50% Előzmény: #863006

USA-ban pont a munkanélküliek kaptak jelentős pénzbeli havi támogatást. Én azt tartom inkább urban legendnek, hogy ez a réteg azt a kis pénzt tőzsdére vitte volna.

dax

#863006 matgab Előzmény: #862994

"A FED és az EKB nyomdai őrülete városi legenda szerintem. Néha besegítenek vesznek bajba került cégek papírjait, de, ha tehetik dobják is."

Hmmm, azért a FED mérlegfőösszege mégiscsak nőtt vagy 3000 milliárd dollárral... És ha a mérlegfőösszeg nőtt, akkor az azt jelenti, hogy ennyivel több pénz van, mint februárban.

Ez a jelentős mennyiségű pénz nagy része a tőkepiacra került, hiszen a gazdaságba nem szivárgott le, mert ott még mindig óriási a munkanélküliség - meg a nem tech cégek mind rosszakat jelentenek.

Tehát az a 3000 milliárd amit a FED nyomtatott, az közvetett vagy közvetlen módon - az általad is említett zéró kamatok miatt itt köt ki a tőkepiacon.

Főleg ha ezt a pénzt gyakorlatilag a tőzsdén tőkeáttételekkel többszörös értékben lehet használni.

Tehát nem azt mondja szerintem senki, hogy a FED direkt módon vásárol papírokat- bár ezt is csinálja- hanem a közvetett hatások miatt avatkozik be durván a piaci mozgásokba.

dax

#863000 Lenthor Előzmény: #862999

Egyelőre csak figyelni kell a fibo szintre.

Ha 13.320 fölé kerülne, akkor az ék felső szárára kell számítani.

dax

#862994 Lenthor Előzmény: #862984

Egyre valószínűbbnek látom, hogy a FED nyomda utáni őrület

---------------------------------------------------------------

A FED és az EKB nyomdai őrülete városi legenda szerintem. Néha besegítenek vesznek bajba került cégek papírjait, de, ha tehetik dobják is.

Kérdezem, hogy az esésekkor miért nem vett a FED és az EKB?

Ha összeadjátok, akkor az utóbbi időben jóval több volt az esés mint az emelkedés!

https://invst.ly/s2oco

https://invst.ly/s2oeg

Nem az EKB és a FED pénznyomdái viszik felfelé az árfolyamot, hanem?

az emberek nyereség vágya!

miért?

Az amerikai és európai kincstárjegyek hozama közel nulla, a lejáratig pedig még negatív is lehet, és valószínűleg hosszú évekig alacsony marad, hosszú távra a részvényeken kívül nincs alternatíva a befektetések számára.

Ha nem akarja valaki a párnába varrni és nézni, hogy elinflálódik a pénze, akkor elkezd részvényeket venni.

dax

#862989 matgab Előzmény: #862986

megvolt vajon az egészséges korrekció és innen akkor mehet tovább a végtelenbe és tovább?

dax

#862986 JackOne Előzmény: #862984

Amit írsz logikus. Szeptember végén , írta Petőfi Sándor felfelé várnám III né. zárás + elnökválasztás előtt csak kozmetikázó korrekciókra számítanék, hogy még tovább emelkedhessünk,- miért is még, mert sokan még mindig esést várnak és a FED folyamatosan "drogozza" a piacokat és ebbe a szóbeli intervenciókat is beleértem...

DAX mindjárt longos lesz (nekem) ha hosszútávú csökkenő piros vonal fölé megy ... NQ futi - + 1,85 % eszméletlen ....

dax

#862984 matgab Előzmény: #862980

Egyre valószínűbbnek látom, hogy a FED nyomda utáni őrület az a call opciók miatti hatalmas vételek voltak. Ezért is maradhatott ki belőle a kis magyar BUX indexünk, hiszen itt nem nyomtattak annyi pénzt és opciós ügyletek sem jellemzőek.

Most, hogy elkezdik talán zárni ezeket az opciós ügyleteket, elkezdett az USA esni, de ez az esés nem érinti ilyen módon az európai indexeket, hiszen itt nem is alakult ki ekkora opciós buborék.

vélemények?

dax

#862980 olika78 Előzmény: #862979

erősek az indexek, főleg a dax, usa esésre 400 pont, nem túl sok, és szinte le is dolgozta