Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

kijött a legújabb egyete…

#845172 Bendeguz Előzmény: #845169

kijött a legújabb egyetemi világrangsor, BME, Corvinus 800-1000 között, a ceu-t meg nem találtam meg benne egyáltalán. miért? eddig állítólag top 100-as volt

Tudod a Jóisten nem mér …

#845166 Ibiza Előzmény: #845113

Tudod a Jóisten nem mér egyformán, így jártál. Bonyolult neked az élet.

Jelzőidet pedig tarts meg a werberi kampányodhoz az alattvaló létedhez...vagy ne nyafogj ha odacsörditek és lemakizlak.

Tudod mit? igazad van, töredelmesen bevallom "fentről kapom az ukázt" egyenesen a górétól. :)

Na látod. Tudsz te a tém…

#845113 Láma Előzmény: #845088

Na látod. Tudsz te a témáról is írni, csak noszogatni kell. Igaz még mindig mellébeszélsz azzal kapcsolatban is, de legalább már nem a netto fidesz propagandát nyomod. Van értelme a noszogatásnak. :)

":))) picimókus ebbe is belefeszültél.. ".. "van egy réteg aki generikusan alávaló" "
Naná, hogy befeszülök, mikor azt látom, hogy a saját szövegedet idézetként feltüntetve próbálod bizonyítani, hogy más mocskolódik. Csakhogy az a más soha nem írt ilyesmit. Ez így szimpla aljasság. De tökéletes a párhuzam a Soros beszéd fidesz általi propagandája és a te kis mocskolódásról szóló sztorid között. Büszkék lehettek mindketten magatokra. Te is és a vajdád is. Weber mi? Hmmm.

"Migráns..leírtam 200x"
Félreértettél. Nem hiányoltam a migránsozást. Bőven elég volt 200x. Csak figyelmeztettelek, hogy kifelejtetted a repertoárból. Pótoltad, nem lesz bünti. :)

"nem olvastam tőled semmit sorossal és a céjaival kapcsolatban.. nem olvastam a jobbiksimogatással kapcsolatban.. nem olvastam a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményedet...mert vagy nincs nem lehet vagy köt a pártfegyelem.

Ne tőlem akarj a Sorosról olvasni, hanem a gazdád propagandája helyett az eredeti Soros beszédet olvasd el, amit a vajda úgy fordíttatott az agyhalottaknak, hogy be akar telepíteni milliószámra migránsokat az euba kötelezően minden országba. Köze nincs ahhoz amiről beszélt.
Nem köt a pártfegyelem. Karakteres véleményem van arról, ha valaki sorosista véresszájú liberálisból, sorosozó, vakhitű széljobbos keresztyénnyé "fejlődik". Arról is ha nem azt kell nézni amit mond, hanem amit tesz. Szerintem a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményemet napi szinten olvashatod. Vagy ha nem írom szó szerint hogy a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményemet olvashattad, akkor magadtól nem jössz rá?

Klíma: Ez még mindig nem arról szól, hogy mi lehetett a vétó oka.

"Csak a németek kapcsán.. atomáramot használnak de megnyugodnak nem az"
Nem attól nyugszik meg, hanem attól, hogy megkezdődött az átállás. Ez csak a birkák fejében történik úgy, hogy lekapcsoljuk az atomot és a fosszilist és abban a pillanatban felkapcsoljuk az alternatívot.

"Az alternatív energiatermelésről csak annyit..a hozzá tartozó akkumulátor gyártás környezetszennyező."
Minden környezetszennyező, bármit gyártasz. Egymáshoz viszonyíts, ne önmagában nézd. Atomerőmű gyártás, lebontás+atomhulladék kezelés vs. napelem. Fosszilis erőmű építés, lebontás+etetése vs. napelem. Atomhulladék kezelés máig nem megoldott. Nemcsak nálunk, hanem sehol. Elásás nem megoldás. És akkor jössz a napelem majdani ártalmatlanításával, ami 95%-ban üveg.

"A napelemek hatékonysága jó ha 10-15%."
Na és? A 100 % napenergia is 0% CO-val terheli a környezetet. Ha ebből bármennyit hasznosítasz az mindig 0% lesz. Elméleted szerint ne vegyünk vizet a helyi folyóból, mert csak a vízhozam töredékét használjuk és különben is, a vödör gyártása szennyezi a környezetet. Az atomerőmű ehhez képest olyan, mintha a tengerből szállítanád ide a vizet és sótlanítanád..

mondtam alapból igazad v…

#845112 Ibiza Előzmény: #845104

mondtam alapból igazad van.. mert lesz@rod mi van mögötte.. a lényeg az ingyenes energiából merítesz.. okosan kiszámolod oszt annyi..

nem kell érdekeljen mi van a hátérben.. rabszolgamunka.. gyerekmunka.. a ritkaföld fémek bányászata óriási lyukakat vájnak a földben.... akkukat ki lehet rakni az erdő szélére az önkori majd összeszedi..vagy nem.. valakik oldják meg.

ha 50% lenne a hatásfok kevesebb m2 is elég lenne a tetődre.. kevesebb infrasugarat vernél vissza..

Én leginkább azon vagyok…

#845105 TrendMan Előzmény: #845103

Én leginkább azon vagyok ledöbbenve, hogy nem tudjuk mennyi a teljes életciklus.

A legtöbb termék esetében (tehát nem napelem, hanem mondjuk átlag legyártott termék) én azt tapasztalom, hogy egyre rövidül az életciklus.

A 2000 előtt, körül vásárolt buta telefonom még mindíg működik.

Az első okostelefonom 4.5 évet bírt.

A mai készülékeket max 2-3 évre gyártják.

Csak egy példa.

Nyilván jó dolog, ha hat…

#845104 KawaBazsy Előzmény: #845099

Nyilván jó dolog, ha hatékonyabb, de alapban ez csak elméleti jelentőség, a gyakorlati az, hogy mennyi energiát kapsz egy adott napelem rendszerből.

az a baj ezzel, hogy nem…

#845103 Bendeguz Előzmény: #845098

az a baj ezzel, hogy nem fogtok tudni megegyezni, mert semmiről sincs teljes életciklusra kiszámolva, hogy mibe kerül pénzben, erőforrásban és szennyezésben. nekem olyan érzésem van, hogy az elektromos autók semmivel se környezetbarátabbak egy dízelesnél, max nem a városban pöfög ki belőle a mocsok, hanem kínában az akku gyárban, meg majd indiában egy roncstelepen szennyezi a talajvizet

Ebben szerintem nincs ig…

#845099 TrendMan Előzmény: #845098

Ebben szerintem nincs igazad.

A hatékonyság nagyon is fontos: Ha egy napelem vagy berendezés hatékonysága mondjuk 15 % 30 % helyett, akkor ugyanazt a teljesítményt kétszeres környezeti terhelés mellett tudja csak elérni.

Hiszen a napelemet is gyártják valahogy, ahhoz is más nyersanyagokat és energiát használnak fel.

Nem beszélve arról, hogy a hatékonyság növekedésével egyre több felhasználó számára válik ésszerű döntéssé a napelem használata.

Tényleg nem értem. Miért…

#845098 KawaBazsy Előzmény: #845088

Tényleg nem értem. Miért zavar téged az, ha egy napelem 100 w sugárzásból 15W elektromos energiát termel? Az előbbi ingyen van, neked csak az kell legyen a lényeg, h adott rendszerrel mennyi energiát kapsz.

ha műszaki ember vagy tu…

#845088 Ibiza Előzmény: #845087

ha műszaki ember vagy tudnod kell alap paraméter egy rendszer hatékonysága... a szentjános bogár fénye 98%

szerk: De alapból igazad van ha nem érdekel semmi más.

szerk: a 100Wos izzót kiválthattad 21Wos kompakt fénycsöves fényforrásra..most 12W LED-esre..a hatásfok fontos számadat..ha alacsony akkor tudnod kell ez nem az igazi..

Sokan azt gondolják a napelem az mindenható, ingyen van egyszer fel kell tenni és puszi..és adtunk a környezetvédelemnek.. közel sem.. vannak a gyártási gondok és a hatékonyság..ami folyamatosan romlik ha koszolódik vagy túlmelegszik.. ráadásul visszaverik a légkörbe a fényt és a hősugarakat...mindez a korábban felsorolt akkumulátor és gyártási gondokkal.

Sztem nem alkalmas a napelem a teljes elektromos rendszer kiváltására még a szélerőművekkel sem...nem ez a jövő..még ha lokálisan hasznos is.

Autók hatásfoka is nagyon rossz.. talán az üzemanyag az elektromos töltés..pl a fékenergiából termelt.. és a helyi napenergiás töltés és a gázok együtteséből jöhetne létre valami jobb hatásfok ami kevésbé terheli a környezetet.

Csak gondolj bele mennyi szemetet termelsz termelünk..

Ez lehetne az egyik irány..napkohókban..plazma erőművekben, égetőművekben elégetni ezeket és ebből nyerni energiát..csökkentve a természet szennyezését..persze az újrahasznosítás mellett...és átgondolva a kibocsátást.

PL ezek az égetőművek lehetnénk a nem lakható afrikai terülteken, ahol a világtengereken úszó szennyet elégetnék energiát termelve amit a helyi lakosság élvezne.. lehetővé téve az öntözést és villanyáram ellátást.. persze nemzetközi pénzekből..

A másik régi dolog, a könnyű fúziós atomerőművek..

Nagy gond a világban a szállítás.. a konténerhajók 300-350tonna!! üzemanyagot fogyasztanak NAPONTA..most hurráznak lehet lesz olyan hajó ami csak!! 100-150tonnát fogyaszt/nap.

"A napelemek hatékonyság…

#845087 KawaBazsy Előzmény: #845082

"A napelemek hatékonysága jó ha 10-15%"

Ez miért érdekes? Neked az a lényeg, hogy egy adott rendszer mennyi energiát szolgáltat.

milyen párt vagy kormány…

#845086 Ibiza Előzmény: #845085

milyen párt vagy kormány felelne meg nekem?

az országért dolgozzon, legyenek gyümölcs- és terménytárolók.. infrastruktúra, segítse a minél magasabb feldolgozási szintet az innovációt...a kormány dolga a szerkezet felépítése és üzemeltetése.. annak a szerkezetnek amire a gazdaság és társadalom épül..az információk mindenki számára elérhetővé tétele.. bla bla bla..

Valamikor volt itt egy agymenés a párt alapitás is felmerült..persze maradt ezen a szinten. Talán Ibiza blog elejében benne lehet.

Olyan párt úgy sem lesz ami nekem teljesen megfelel egyedi a világképem..

Nekem a liberalizmus (a klasszikus) az alap. a személyes szabadság, minden ember egyenlő értéke, a mások személyének és véleményének a tiszteletben tartása. Ennek alapfeltétele az erős jellem és a stabil személyiség stabil értékrend. Addig tart a szabadságod ahol a másoké kezdődik. Tiszteletben kell tartani mások privát zónáját.

Emellet szeretem a hazám a magyarokat, szeretem a hagyományainkat, büszke vagyok magyarságomra.

Azt gondolom minden országnak biztosítani kell a világi létet, még ha a demokratikus választásokon a vallási

Vallások:

Az én vallásom a temészetben van.. látom érzem tapasztalom az összefüggéseket a végtelen rendet.. ez Isten? Istenek? vagy egy hatalmas rend? ki tudja..ez volt a "pogány vallások" alapja, ez a valódi. Amikor egy vacak kis magból hatalmas fa lesz.szerk: vagy egy csúf hernyóból csodálatos pillangó...amikor ott vagy a vihar közepén.. ha tudod, hogy pl a kakukk soha nem látja az anyját még is u.azt teszi.. ha kihal egy faj de újra megjelenik..

Tetszik nem Európa keresztény hagyományokkal rendelkezik..az alapján élsz a hét napjai a munka az ünnepek..ez adott ezt el kell fogadni..de hozzá kell tenni a vallások nagy része azonos morális értékeket bír.
De azt is látni kell a bibliák tórák stb-k tartalmaznak régi egészségügyi tanácsokat (disznóhús..körülmetélés) amik a mai korban már nem szükségesek..tartalmaznak a hatalomgyakorláshoz szükséges elemeket..
A lényeg mindegy mitől vagy jó de legyél az..
Szinesen szép a világ.

Ha egy a mérce,tisztelsz másokat, azt kívánok másoknak amit magadnak kívánnál, ha annyit vársz el másoktól mint amit te magad megteszel. ha ezeket betartod már jobb lenne a világ.

Ha van tartásod, jellemed akkor is betartod ha nem látják..

A természet nem a tiéd, az állatokkal nem rendelkezel nem viheted csak úgy haza, persze vadászhatsz..ez az élet rendje.. de amit megölsz azt 100%ban edd meg.. vagy egyék meg mások. Ne kapzsiságbó ölj.

Azt is elvárom ha csinálsz valamit csináld a legjobb tudásod szerint, ha nem akkor hagyd meg azt másoknak..széles a társadalmi paletta amiből választhatsz.

Hogy függ ez össze..ezek elegyéből ezeknek a gondolatokból a gondolatok szabadságából kellene kialakulnia a pártoknak.. akik elsősorban az országért másodsorban a szövetségesekkel közös érdekekért kell dolgozzanak..



Azt is mondtam 2473x azé…

#845085 Ibiza Előzmény: #845066

Azt is mondtam 2473x azért ilyen a politikai paletta mert ilyen vagy..ilyenek vagytok.. már rég el kellett volna takarodnia a politikából minden lejárt szavatosságú politikusnak..a politika szemétdombján a helyük.. szanyik euban? ne vicceljünk már..

szaros kispályás megélhetési politikusok..juhászok rogánok szélbernik.. hadházik.. ez mi?

Azt is mondtam nem vagyok fideszes..hanem elsősorban ember és magyar.. szeretem a magyarokat és a hazám, Magyarországnak szurkolok.

Sajna ebből a palettából választok. A politikai palettának le kellene fedni a teljes lakossági igényt. a szélsőbaltól a szélsőjobbig.. a tematikus pártokat..zöldek..és a különböző izmusok..

Mondtam fidesz nálam 51%-os.. ez elég?

az orbán kormánynak sok pozitívuma van.. az adósságot nem növelik, átalakítanak fejlesztenek, pénzügyileg rendbe hozták a rendszert..folyamatosan alakitják az adósság szerkezetét.. minden adott a fenntartható fejlődésre..
Orbánt nagy formátumú ehivatott vezetőnek gondolom, jó stratéga.
Szerinted neki nem gond a rogánok és a mészárosok térnyerése?

Ha elfogadom orbán elhivatott és van egy víziója..akkor miért hagyja a negatív dolgokat..mi a háttere.. ki kell fizetni a hatalmon tartókat? Ki akar alakitani egy gazdaságilag erős elitet akik egyirányba állíthatóak? szépen hangzik de ezeknek az emberek 50%-a piaci helyzetben hátszél nélkül fabatkát sem érnek..

Azt is látni kell, bizonyos cégméret felett működnek a lobbik a becsatornázások..nem csak itt a világon mindenhol.. pl strabag osztrákoknál, németeknél usában is különböző cégek..
Egy cégméret felett állandó nagy projektek kellenek..





már 2472x leírtam a poli…

#845084 Ibiza Előzmény: #845066

már 2472x leírtam a politika a hatalomról..az eszközök feletti ellenőrzés jogáról szól..

lehetsz buta és azt gondolhatod bezzeg ha a tieid lennének hatalmon akkor eljönne a mézzel tejjel folyó kánaán.. da abban a pillanatban vesztettél.. ha a tieid már voltak hatalmon akkor láthattad akkor mit műveltek..ha nem akkor csak egy fikciód van..ami minimum naivitás...és ha emellé még be is programoznak téged bősz önkéntes aktivistának akkor a minimum jelző a lúzer.. ha pénzért akkor teljesen rendben.. szar meló de csinálod..kell a zseton új okostelóra.. ez ok.

kicsit komolyabban:

A hatalomgyakorlásnak 1000éves technikái vannak.. mindenki használja.

A kampányokban érdekes módon sok az israeli..(pl werber) miért? mert sok tudományos kisérletet végeztek mit hogy és hányszor kell elmondani az embereknek, hogy befogadják az üzenetet... minden marketing...és hazug reklám.. Európában szerintem kicsit mellélőttek mert az emberek értelmesebbek mint a Közel-keleten vagy Usában.. ők hozták be a gyűlöletbeszédet..mert az emberek aljas ösztöneire akarnak hatni..szekértáborokat akarnak kialakitani.hiszen a megosztás a világ legősibb hatalomtechnikai eszköz... Az emberek szeretik a klikkesedést..kutyások macskások sorosisták komcsik fideszesek.. bringások..mentsük meg az xxx-et örsök..szeretik a duális jelzőket..jó rossz szép csúnya.. jobb bal.. most az új technika létrehoznak ilyen klikkeket..ellátják nagyon menő jelzőkkel és a többiekre negatív jelzőt aggatnak.. ha te hozzánk tartozol akkor modern és szabad vagy, felelősen előrelátóan gondolkodsz.humánus vagy...érted a világ gondjait és aggódsz érte.. bezzeg a másik oldal fasiszta nacionalista antiszemita..homofób.. jó és rossz oldal.. ha magadra ismersz akkor ne csodálkozz..:)

Minden kampányban vannak hívószavak.. Orbánéknak adott volt a migráció..persze kihasználták.. a sekélyes ellenzéknek maradt a "kormány lop hazudik meg diktatúra (miközben a média élőben adja őket a stáb többen van mint a nagy lázadók) meg szegénység (miközben soha nem éltek ilyen jól a népek, aki akar dolgozhat) -le is szerepeltek kellőképp.. gyurcsóti kivette az orrát kampányból előretolta dobrevet és nyíltan európai egyesült államokról beszélt..win win..ezzel kapott zsetont és ezzel szavazatot vett el a cimbiktől ..és még gyorsan beleszőtte az ellesett környezetvédelmet.

Momentum internetes szavazócsoport-célzásban (targetálásban, jó szó nem ,) lett eredményes.. és összekapart valami programot. és nini jó eredményt ért el.

azért a fentiek alapján gondolkodj el mire tartanak téged a politikusok...akik popkornos módszerekkel befolyásolnak téged.. miközben elhitetik veled különleges vagy és fontos nekik (kb 3 napig)

összefoglalva

- minden a hatalomról szól.. a lázadási szinted felett hajszállal fognak téged tartani.
- soha nem lehetsz a f..sz jó végén mindig szopsz..
- olyan soha nem lesz amikor egy országért napestig dolgozó valódi hazafiak irányítják a hazát.. a kérdés az mennyi cseppen vissza az országnak és az embereknek.. ki a legkevésbé kártékony.. a hazaárulókat országrontókat kollaboránsokat meg ki kell szorítani..

A lényeg: tedd a dolgod, van családod, hazád? munkád, a szűken vett környezeted.. itt megmutathatod mit tudsz.. itt alkaothatsz..ha z egybeesik a vezetéssel akkor jó.. de a politikát nem kell túlsúlyozni az életben.. nem kiteljesedés..csak ha ebben akarsz dolgozni.



csicseregsz a szádba rág…

#845082 Ibiza Előzmény: #845066

csicseregsz a szádba rágott és a zászlódra tűzött "klima egyezményről" nézz már ki a fejedből.. usa most rúgta fel..németeket belekényszeritették a zöldek az atomerőművek bezárásába sorba nyitják újra a fosszilis erőműveket..növelve a környezet terhelését..mert ugye az alternatív erőművek nem hozzák az eredményeket..nincs egy folyamatos egyenletes ellátás..

Csak a németek kapcsán.. atomáramot használnak de megnyugodnak nem az..miközben a franciáktól atomerőművekben termelt áramot importálnak..álságos és buta dolog.. nem csoda ha te is beszippantod.

Az alternatív energiatermelésről csak annyit..a hozzá tartozó akkumulátor gyártás környezetszennyező.. a visszagyűjtés bőven 50% alatt van.. a napelemek gyártása szintén környezetszennyező..ezek sincsenek visszagyűjtve.. a gyártáshoz szükséges ritka földfémeket elmaradott országokból gyerek- és rabszolgamunkával termeltetik.. A napelemek hatékonysága jó ha 10-15%...mindegyik ázsiai termék..attól lesz eus mert itt szerelik össze.

biztosan a gaz orbán bányái nyílnak sotra, hiszen tuti lehet a forrásod....bár a nyitásokról nem hallottam.. kb 10éve volt róla szó az elmaradott térségekben újranyitnak bányákat.. Ózdon és környékén..de ezt nem a nyereség hanem a munkalehetőségek miatt.. úgy tudom arra feketén ma is bányásznak a régiek... bár nem gondolom az újabb generáció ki akarná tanulni a bányászatot...az öregek meg nyugdíj közelében vannak.

gondolkodni kell kicsit.. nem csak bekajálni a kutyatápot..

kicsit frusztráltnak tűn…

#845070 Ibiza Előzmény: #845066

kicsit frusztráltnak tűnsz mert nem az a reakcióm amit vársz..

"szegény cigányt báncsák,"

a lényeg az volt mire fel cigányozol? akkor lehet zsidózni is ugye?

kultúrkörödben nyílván egy "húú de jól megmondta" lájkot kapod..pejoratív értelemben használod a cigányt de ha azt olvasod a momentumos kis zsidó gyerek akkor azonnal mennek a feljelentgetések..

Orbánnak és az összes politikusnak benne van a munkaköri leírásában, hogy szidhatják őket.. le lehet bjuzizni igányozni zsidózni svábozni őket..több bírósági határozat is van erről.. nemrég Kocsis Mátét lebjuziszták..kimondta a bíróság lehet.. ünnepelt a kismókus csapat nem tudták beszopták..utána lebjuziszták a lezbi ribit.. lefagytak mert rájöttek átnyomták őket.

Nincs ezzel gond.. a kisember jól megmondhatja..lemegy a gőz..másnap bemegy a munkába és széthajtja magát és nyalsz a főnöködnek.. belefér...megkapod a lázadtál kicsit fílinget.

:))) picimókus ebbe is belefeszültél.. ".. "van egy réteg aki generikusan alávaló" " milyen link..lehet szabad gondolkodás lehet szabad idézet.. szabad továbbgondolás..szabad szubjektív véleményalktás..szinesen szép a világ... az eredetivel nem volt gondod..minek lázadsz ha generikusan alattvaló vagy...megmondták..szerK. segítség a szó jelentéséhez: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Al%C3%A1val...

Én nem vagyok közszereplő tehát agresszívan reagálhatok ha buta vagy..

Nyomsz ittt mindenfélét..szaladgálsz mint kismacska a szélben a falevelek után..

Migráns.. leírtam 200x a migráns a migráció az nem negatív, természetes folyamat.. valaki lakóhelyet vált élethelyzet..szerelembe esik..iskolába jár nem ért egyet hazája elveivel.. számtalan magyar lett migráns.. ennek alapja az, hogy a célországod befogadjon.. és te azzal az alapvetéssel menj oda..hasznos tagja legyél az adott társadalomnak..beilleszkedsz efogadod a szokásokat törvényeket..vannak kötelességeid és vele nyerhető jogaid..és persze mint kisebbség tarthatod szokásod ...ha nem fogaod el akkor mi a f..sznak mész oda.

A gond az ellenőrizetlen migrációval van, akik csak kivenni akarnak..akik bigottak s eszük ágában sincs elfogadni a befogadók szokásait törvényeit.. a lakásodon is van ajtó..a telkeden kerítés.. azt akarsz beengedni akit akarsz.. mint a soros házán..

Ha gazdasági migráció van és a tehetségesek jönnek el egy országból akkor végleges az adott ország lesüllyedés..

Ha egy oszágnak szüksége van külsősökre..migránsokra akkor rajta..hirdessék meg az állásokat és fogadják be őket..ez anno működött..törökök magyarok jugók lengyelek mentek a német iparba mert embereket toboroztak.. a többségük beilleszkedett..de a nem azonos kultúrkör (törökök)..továbblépett a kisebbségi léten..párhuzamos társadalmat épített ki..ez kell? Euban rengeteg erőforrás van azonos kultúrkörből... pl a panyol fiatalok 50%-a munkanélküli.

Ezen felül vannak a menekültek.. az karitatív..helyet kell adni..táborokban..és ha elmúlik a vészkorszak mennek haza újjáépíteni.

soros.. nem hinném sokat hozzá kell tenni ahhoz amit leírtam..láthatóak a folyamatok..nem a demokratikus lépcsőkön építik ki az eszmét.. közel sem biztos ez soros egyedüli terve.. ha van hozzá eszed vagy szemed jó ha nem akkor így jártál..kritikus gondolkodás.

a többi az baromság..te dolgod.. tudom már minden bánya és föld a gaz orbáné.... ezzel nem tudok mit kezdeni.. te tudod én nem.. ha ez jó neked..

a kritikus gondolkodásról csak annyi.. nem olvastam tőled semmit sorossal és a céjaival kapcsolatban.. nem olvastam a jobbiksimogatással kapcsolatban.. nem olvastam a pálfordulásokkal kapcsolatos véleményedet...mert vagy nincs nem lehet vagy köt a pártfegyelem.

Segítek kicsit. Ne szenv…

#845066 Láma Előzmény: #845063

Segítek kicsit. Ne szenvedj ennyire. Szövegértés szájbarágó:
A három felvetett téma, a klímaváltozás, a stadionépítési agymenés, és a lopás. Erre válaszul: szegény cigányt báncsák, Soros, szdsz, elqrcsnyoltás (bármi legyen is ez:).
A migráncsozást kifelejtetted. Nehogy bünti legyen. Pótold gyorsan. Készen kapott kutyatáp mi? :) Hmmm.

".. "van egy réteg aki generikusan alávaló" "
Ezt most én idéztem tőled, de te honnan vetted ezt az idézetet?
Csak azért kérdem, mert aki nem érti az alattvaló és az alávaló közti különbséget, az az agyhalott. Aki érti és szándékosan az alávalót használja alattvaló helyett, hogy mocskolódásnak tűnjön a kifejezés, az meg a gerinctelen szarházy kategória. Ennek eldöntéséhez szükség lenne a szövegkörnyezetre. Vajon ki lehet ez a "gondolkodó"? :)
Dobnál egy linket?

"csak azt nem értem akkor hova lesz a kritikus gondolkodás.. a kritikák és kérdések megfogalmazása"

Itt van az az orrod előtt, de nem ismered fel vazze. Meg van fogalmazva, de mellébeszélsz. Sorosozol. Ahelyett, hogy a vajdád szénerőmúvéről beszélnél, amit megvetetett a nemstrómannal és be kéne zárni, ha nem vétózza meg a klímaegyezményt. Ahelyett, hogy meglopják még a saját "fajtájukat" is. (Forrás megjelölés: A fajtázás tőled idézve, nehogy plágiummal vádolj megint, mint a medvés vicc esetén, amit nyilván te találtál ki.) Sorosozol ahelyett, hogy arra reagálnál, hogy már csapat se kell a stadionőrületben. Aztán pofátlanul ideböffented, hogy nincs kritikus gondolkodás. Én meg törhetem a buksim, hogy egyes, vagy kettes kategória.