Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ibiza Előzmény: #845087

ha műszaki ember vagy tudnod kell alap paraméter egy rendszer hatékonysága... a szentjános bogár fénye 98%

szerk: De alapból igazad van ha nem érdekel semmi más.

szerk: a 100Wos izzót kiválthattad 21Wos kompakt fénycsöves fényforrásra..most 12W LED-esre..a hatásfok fontos számadat..ha alacsony akkor tudnod kell ez nem az igazi..

Sokan azt gondolják a napelem az mindenható, ingyen van egyszer fel kell tenni és puszi..és adtunk a környezetvédelemnek.. közel sem.. vannak a gyártási gondok és a hatékonyság..ami folyamatosan romlik ha koszolódik vagy túlmelegszik.. ráadásul visszaverik a légkörbe a fényt és a hősugarakat...mindez a korábban felsorolt akkumulátor és gyártási gondokkal.

Sztem nem alkalmas a napelem a teljes elektromos rendszer kiváltására még a szélerőművekkel sem...nem ez a jövő..még ha lokálisan hasznos is.

Autók hatásfoka is nagyon rossz.. talán az üzemanyag az elektromos töltés..pl a fékenergiából termelt.. és a helyi napenergiás töltés és a gázok együtteséből jöhetne létre valami jobb hatásfok ami kevésbé terheli a környezetet.

Csak gondolj bele mennyi szemetet termelsz termelünk..

Ez lehetne az egyik irány..napkohókban..plazma erőművekben, égetőművekben elégetni ezeket és ebből nyerni energiát..csökkentve a természet szennyezését..persze az újrahasznosítás mellett...és átgondolva a kibocsátást.

PL ezek az égetőművek lehetnénk a nem lakható afrikai terülteken, ahol a világtengereken úszó szennyet elégetnék energiát termelve amit a helyi lakosság élvezne.. lehetővé téve az öntözést és villanyáram ellátást.. persze nemzetközi pénzekből..

A másik régi dolog, a könnyű fúziós atomerőművek..

Nagy gond a világban a szállítás.. a konténerhajók 300-350tonna!! üzemanyagot fogyasztanak NAPONTA..most hurráznak lehet lesz olyan hajó ami csak!! 100-150tonnát fogyaszt/nap.