Tudom hogy egy teljes állás a szervezés és anyagbeszerzés, tapasztaltam
De ettöl függetlenül kell neked egy kis csipkelödés ;)
Veled ellentétben van két építőipari szakmám, meg 10+ év gyakorlatom, úgyhogy nem csak a számat tátom. :-) Amúgy meg a szervezés meg az anyag beszerzés elveszi az idő jó részét, úgyhogy valszeg azt is csináltatni fogom, amit magam akartam kivitelezni (nyílászárók berakása, betonozás, tetőtér szigetelés, stb)
modern példa, Bruce Springsteen és a Born in the USA szám (ami a legsikeresebbje is)
Ronald Reagan elnök egy sajátságos értelmezéssel élt, hogy ez tulajdonképpen az ö konzervatív politikájának megfogalmazása, és a politikai üzenete központi eleme lett a szám. Minden gyülésen ezt játszották.
Meg is választották.
Holott a kampány során Bruce jelezte mindenhogyan, hogy mi sem áll távolabb a valóságtól, ez egy proli szám, ami pont Reagan-ellenes, háborúellenes, ö személyesen is masszív antirepublikánus, és utálja is Reagant. És aktívan kampányolt a dal átértelmezése miatt. Ugyan hallgassa már meg valaki a szöveget is :)
De hiába.
Mondjuk utána olyan szenvedéllyel gyülölte Reagant, hogy ihaj :)
Nincs fordítási nehézség, mégis van értelmezési vita. A hátteret meg nem ismeri senki, de legalábbis nem befolyásolja az értelmezéseket, holott ezer nyoma van, hiszen ez közelmúlt.
Tömör, frappáns gondolatokkal így van ez. Símán lehet hirtelen az ellentéte...
a bölcseletek hátterét általában nem ismerni, akkor nyilván nem volna helye annyi értelmezésnek
No meg nem tudja tisztázni a részleteket már a szerzö, hogy ö esetleg nem úgy értette
A furcsa értelmezések mindig érdekesebbek, ezért gyakran azok terjednek
Pl egy "A kivétel erösíti a szabályt " milyen érdekes, unortodox, pikáns (mint egy, a negatív növekedés is növekedés, bon mot)
Bátor hülyeség
Szemben az eredeti, szürke, mondhatni magától értetödö, a kivétel gyengíti a szabályt formával.
Az emberek 99%-a halott, ha halottról csak jót lehet mondani, akkor milyen kommunikáció maradna? Nem lesz semmilyen kritika, értékelés.
Gyakorlatilag azt mondod, tartózkodj mindennemü negatív kijelentéstöl.
Ha halottról csak igazat, akkor gyakorlatilag azt mondod, ne hazudj. Ami pl a tízparancsolatban is megvan, nyilván értelmezhetö gondolat és etika az antikvitásban is.
A háttér annyi, hogy a halott maga nem tud cáfolatot adni már. Egy új hazugságra már nincs ellenpróba az elsödleges tanú részéröl.
De ha te nem csinälsz semmit, csak egy sápoló állomás vagy, akkor törvényszerüen neked is kell legkevesebbet keresni a projekten :P
Leginkább az alvállalkozók, meg építőanyag kereskedők számláira.. :-)
ugy érted, fizeted be a 10 milliokat a számládra, mert annyira jól megy, magas bérek ide vagy oda, igaz? :)
Külföldön mi is 5 éve voltunk utoljára, amikor még nem voltak kölkök. De idén - ha törik - megyünk.. :-)
Építési válallkozóként bele sem merek szólni ebbe a bérvitába. Csak fizetem ki a 10 milliókat a szlákra.. :-)
én is tanultam emelt óraszámban 4 évig latint Én úgy emlékszem minden latin szónak volt legalább tucatnyi magyar megfelelője és a latinból fordítás egyik legnagyobb nehézsége épp az volt hogy a megfelelő szót kellett kiválasztani és általában egy kettő volt csak a megfelelő a tucatnyi lehetőségből
A bölcseletek hátterét pontosan ismerni kell aszerint van egy elfogadott fordítás, nem?
majd jövőre kiderül, nem mindenki bírja azt az iramot... remélem beszámolsz arról is, hogy a srác megtalálta-e számításait :)
"nem lehet ma már az embereket csavarni....lelépnek,a melos lexarja,lelép,"
Látod,egyet beszélünk,lelépnek...,ezt mondtam,ez a srác is leszámolt,azt mondta megy nyugatra...., hogy odaér e,ezt nem tudom.
ugye hogy ugye hogy nem engeded el? :)
Meglepödtem, hogy a 3. jelentésben csak felfedeztél valamit, amit ki is zársz gyorsan.
Nem gondoltam, hogy találsz akár 1 kizárnivalót is a minimum 3-ból, amit bárki más megtalálna a szócikkben :)
Nincs további hozzátennivalóm a szócikken túlmenöen. A szótár is hülye, meg egyáltalán hol tanult az latint?
Nyugodjál le nyuszi attól megnyugszol. A bonum a
a mortuis nil nisi bonum-ban nem jelent validot hanem jót (context), érted ???? jóóóóóóóóóóóóóót!!!! és nem validot, aki úgy fordítja az egy fasz
Elmagyarázhatnám h 3.-nak miért tették oda a szótárban aljelentésként a validot, de nem teszem, megérdemled h tudatlan maradj
Ha még szopni akarsz támadd be a minimumot is, hogy lehet a te min 400-500-ból számítás szerint több mint 650 ? Ki kéne tömni b+ és mutogatni :)
Meddig tartott volna megnézned, és nem égetni tovább magad?
Mondjuk, abban is biztos vagyok, hogy most sem engeded el még :)
Definitions:
nem vagyok otthon ipariban, így ha többen is ezt írjátok, akkor bár kétkedve, de elfogadom
sose mondtam, hogy nem a kisebbség
A teljes átlag 300k körül lehet, amit ezek szerint egyezkedés után olyan megosztással, amiben egyetértünk, ki is lehet hozni ;)
nyuszi ne eröltesd ezt a maximum meg bonus témát, engedd el jobban jársz, ha nem akarsz még le is pippantani :), nem a gugli fordítóból tudok latinul
Én aki az építőiparra max a sóderdomb tetejéről látok rá, Bobynak abban igazat adok h az ipari építkezéseken jóval kevesebbet keresnek mint a lakosságin jelentsenek ezek bármit is, és az iparin nem igen áll le a munka télen se, ráadásul a határidő is jobban szorít nem lehet azt mondani az építtetőnek, h főni nehari de mexcsúszunk egy hónapot.
ha feketét, túlórát, fiszaszt beleveszel, akkor reális a 45-55
Tehát amit általánosnak és fixre vettél, még mindig kisebbség