Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Ezért marad még sokáig a NER

#837840 Koffein Előzmény: #837829

na igen, elmúlik a pillanat, tovább lépnek... meg azt se felejtsük el, hogy nem feltétlenül van fizujuk a lázadozásból, meg is kell élni valamiből...

https://hu.euronews.com/…

#837838 banyaiz

https://hu.euronews.com/2019/01/23/a-finkelstein-f...

Erről már volt szó korábban. Itt a teljes cikk fordítása.

Tetszett az a rész ahol Birnbaum részletezi, hogy Soros egy olyan homokzsák volt aki nem üt vissza ezért is a legjobb választás volt ellenségnek. Ezt egy párszor elmondtam magam is , hogy ez a kiválasztás szempontja lehetett. :) Jó volt viszontlátni mondjuk semmi kétségem nem volt enélkül se, hogy ez fontos szerepet játszott a kiválasztásnál.

Ők jöttek vajon ezzel a kész recepttel kell építeni egy kerítést?Legyen valami kézzelfogható védelmi eszköz ami nem elvont hanem tárgyiasítva van a megvédés vele. Nem fogalom hanem tárgy. :) Úgy mint kézzelfogható ellenségként Soros, akkor legyen kézzelfogható védelemként egy kerítés. Valószínű, hogy igen, illeszkedik a tanácsadás többi részéhez. Már csak abból is kiindulva Trumpnál is a kampány egyik fő eleme ez a kézzelfogható védelem határfal. Persze ha így is volt ezt nem hiszem elismerné a nyilvánosság előtt , max 30 év múlva. Ha tippelnem kellene ezt a kerítés témát Izraelből hozhatták . Mert ott már le volt régen tesztelve ez a kerítés műfaj politikailag pro kontra emberi reakciókkal. Azoknak a tapasztalatoknak az újrahasznosítása .

Ez a Finkelstein nem volt egy hülye gyerek azt be kell látni. Az ősi politikai módszert továbbfejlesztette. Volt tehetsége a megfelelő ellenség kiválasztásához is . A megfelelő csali használat nélkül nem ér sokat a módszer, olyan csali kell amire harapnak a halak. :) Nem volt horgász véletlenül ez a Finkelstein. :) Ez a sorosozás olyan kézenfekvőnek tűnik, utólag. De ezt a csalit ki is kellett választani a horgászat előtt , utólag mikor megvan a nagy zsákmány már mindenki okos.

Ennél a nyílászáró cseré…

#837837 banyaiz

Ennél a nyílászáró cserénél lehetetlen volt megállapítani a munkadíjat. Érkeztek be az árajánlatok és azt lehetett leszűrni, hogy az össz költségre van kihegyezve és azon belül a részköltségek csak jelképes dolgok. Mert elég sok ajánlat kb azonos ár környékén szóródott de az anyagköltség + munkadíjban nagy eltérések az ajánlaton belül, de a végösszeg hasonló. Maga a nyílászáró is.

Szóval ezek az árajánlatok szerintem úgy készülhetnek a gombhoz varrják a kabátot és aztán a részletek már mellékesek mennyi belőle a munkadíj és egyéb csak adják ki azt a végösszeget amit szeretnének látni. :)

De a helyreállításban nincs anyagköltség szinte, oké ezek az élvédők filléres sztorik az árhoz képest. 20 k baromi sok szerintem azért a melóért /nyílászáró azzal lehet keresni rendesen ha van megrendelés folyamatosan.

Látom nagy vita van az é…

#837835 banyaiz

Látom nagy vita van az építőipari bérekről ha jól értem? Vagy nem tudom pontosan mi a vita tárgya . Mennyire helytállóak a bérstatisztikák?

Viszonylag friss költségként tavaly ősz , komplett nyílászáró csere egy lakásban 800 k környéke a teljes költség. Ebből mennyi a munkadíj azt nem tudom. De kb 10 éve ez kijött 350 környékén egy hasonló lakásnál. Mindkettő igényelt utánajárást mert 20 %-al drágábban is ment volna ugyanez. Durván duplázódott az ár bő 10 év alatt , ebben kérdés mennyi az anyagköltség .

Viszont ami ennél pontosabb adat ugyanennél a cserénél kőműves 20 k-t kért volna/ nyílászáró a kőművesmunkára. 1x éve nem tudom mennyit de akkor se volt egy olcsó ajánlat mert saját vakolás lett a vége akkor is és most is. Ebben anyagköltség minimális nem tudom hány napos meló egy mesternek 120 k -ért ezt megoldani. El lehet vele bíbelődni nem mondom, de aki ért hozzá gondolom gyorsabban halad kicsit.

Festésre kaptam 4 éve kb 200 k -s ajánlatot egy lakásra . Állítólag baráti ár volt, mondom annyiért én is ki tudom festeni. Nem volt glettelés nagyon egy-két apró glettelés + festés fehérre mindent, és ebben nyílászárók mázolására nem volt szükség, csak falfestés. Sokalltam ezt a baráti árat , nem egy akkora történet . Kb 1 hetes munka volt persze aki ért hozzá az biztos gyorsabban végez.

Most kb 180 k -s ajánlat volt festésre és laminált parketta letételre együtt ugyanakkora lakásban . De egy olyan mestertől aki feltörekvő tehetség és olcsón dolgozik állítólag. :) Ez olcsóbb ajánlat mint a 4-5 évvel ezelőtti mivel van benne parkettázás is, és színekkel variálás is, glettelésből is kicsit több kell.

elment andy

#837832 banyaiz Előzmény: #837701

Akkor ezért nem készítették el a 2. részét annak idején. :) Mostanában megcsinálták a 2. részt , de minek. 10 -20 percig tudtam nézni azt is. A főszereplő úgy passzolt a filmbe mint Dobó Kata , Fenyő , és Csányi az 56-os forradalomhoz. Csalódás volt az első hangulatához képest , látszott, hogy valami műmájerkedés így gyorsan rövidre zártam a nézését. :)

Kiss Zoltán: Angyalszívet megnézem már le van mentve a kedvencek közé előbb utóbb elindítom.

re

#837831 rbbj11 Előzmény: #837823

Lehet dolgokat félreértelmezni...úgy gondolom, a szerzönek van kizárólag igaza: amit ö mondani akart, az a döntö. A latin sententiak elsö alkalmazása és aztán annak használata annál, aki alkotta öket, igenis az esetek túlnyomó többségében ismertek.

Tudom hogy egy teljes ál…

#837827 rbbj11 Előzmény: #837825

Tudom hogy egy teljes állás a szervezés és anyagbeszerzés, tapasztaltam

De ettöl függetlenül kell neked egy kis csipkelödés ;)

Veled ellentétben van ké…

#837825 KawaBazsy Előzmény: #837821

Veled ellentétben van két építőipari szakmám, meg 10+ év gyakorlatom, úgyhogy nem csak a számat tátom. :-) Amúgy meg a szervezés meg az anyag beszerzés elveszi az idő jó részét, úgyhogy valszeg azt is csináltatni fogom, amit magam akartam kivitelezni (nyílászárók berakása, betonozás, tetőtér szigetelés, stb)

re

#837823 tozsdenyul Előzmény: #837822

modern példa, Bruce Springsteen és a Born in the USA szám (ami a legsikeresebbje is)

Ronald Reagan elnök egy sajátságos értelmezéssel élt, hogy ez tulajdonképpen az ö konzervatív politikájának megfogalmazása, és a politikai üzenete központi eleme lett a szám. Minden gyülésen ezt játszották.

Meg is választották.

Holott a kampány során Bruce jelezte mindenhogyan, hogy mi sem áll távolabb a valóságtól, ez egy proli szám, ami pont Reagan-ellenes, háborúellenes, ö személyesen is masszív antirepublikánus, és utálja is Reagant. És aktívan kampányolt a dal átértelmezése miatt. Ugyan hallgassa már meg valaki a szöveget is :)

De hiába.

Mondjuk utána olyan szenvedéllyel gyülölte Reagant, hogy ihaj :)

Nincs fordítási nehézség, mégis van értelmezési vita. A hátteret meg nem ismeri senki, de legalábbis nem befolyásolja az értelmezéseket, holott ezer nyoma van, hiszen ez közelmúlt.

Tömör, frappáns gondolatokkal így van ez. Símán lehet hirtelen az ellentéte...

re

#837822 tozsdenyul Előzmény: #837808

a bölcseletek hátterét általában nem ismerni, akkor nyilván nem volna helye annyi értelmezésnek

No meg nem tudja tisztázni a részleteket már a szerzö, hogy ö esetleg nem úgy értette

A furcsa értelmezések mindig érdekesebbek, ezért gyakran azok terjednek

Pl egy "A kivétel erösíti a szabályt " milyen érdekes, unortodox, pikáns (mint egy, a negatív növekedés is növekedés, bon mot)

Bátor hülyeség

Szemben az eredeti, szürke, mondhatni magától értetödö, a kivétel gyengíti a szabályt formával.

Az emberek 99%-a halott, ha halottról csak jót lehet mondani, akkor milyen kommunikáció maradna? Nem lesz semmilyen kritika, értékelés.

Gyakorlatilag azt mondod, tartózkodj mindennemü negatív kijelentéstöl.

Ha halottról csak igazat, akkor gyakorlatilag azt mondod, ne hazudj. Ami pl a tízparancsolatban is megvan, nyilván értelmezhetö gondolat és etika az antikvitásban is.

A háttér annyi, hogy a halott maga nem tud cáfolatot adni már. Egy új hazugságra már nincs ellenpróba az elsödleges tanú részéröl.

De ha te nem csinälsz se…

#837821 rbbj11 Előzmény: #837820

De ha te nem csinälsz semmit, csak egy sápoló állomás vagy, akkor törvényszerüen neked is kell legkevesebbet keresni a projekten :P

Leginkább az alvállalkoz…

#837820 KawaBazsy Előzmény: #837814

Leginkább az alvállalkozók, meg építőanyag kereskedők számláira.. :-)

ugy érted, fizeted be a …

#837814 rbbj11 Előzmény: #837813

ugy érted, fizeted be a 10 milliokat a számládra, mert annyira jól megy, magas bérek ide vagy oda, igaz? :)

Külföldön mi is 5 éve v…

#837813 KawaBazsy Előzmény: #837765

Külföldön mi is 5 éve voltunk utoljára, amikor még nem voltak kölkök. De idén - ha törik - megyünk.. :-)

Építési válallkozóként bele sem merek szólni ebbe a bérvitába. Csak fizetem ki a 10 milliókat a szlákra.. :-)

re

#837808 rbbj11 Előzmény: #837789

én is tanultam emelt óraszámban 4 évig latint Én úgy emlékszem minden latin szónak volt legalább tucatnyi magyar megfelelője és a latinból fordítás egyik legnagyobb nehézsége épp az volt hogy a megfelelő szót kellett kiválasztani és általában egy kettő volt csak a megfelelő a tucatnyi lehetőségből

A bölcseletek hátterét pontosan ismerni kell aszerint van egy elfogadott fordítás, nem?

privatbankok szerint 2019

#837804 Koffein Előzmény: #837799

majd jövőre kiderül, nem mindenki bírja azt az iramot... remélem beszámolsz arról is, hogy a srác megtalálta-e számításait :)

privatbankok szerint 2019

#837799 Boby. Előzmény: #837788

"nem lehet ma már az embereket csavarni....lelépnek,a melos lexarja,lelép,"

Látod,egyet beszélünk,lelépnek...,ezt mondtam,ez a srác is leszámolt,azt mondta megy nyugatra...., hogy odaér e,ezt nem tudom.